Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mam dylemat.Potrzebuję przekonania.Tonsil SUB200 czy 200A?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam dylemat.Potrzebuję przekonania.Tonsil SUB200 czy 200A?

Witam, no właśnie który wybrać SUB200 czy 200A. Mam pokój 16m2 i słucham czarnej muzyki (hip-hop, rap, r&b) ... Czy lepszy będzie zakup aktywnego suba czy pasywnego oraz do niego wzmacniacza... Jeśli lepszy wybór to pasywny to jaki wzmacniacz do niego? W obydwóch subach są dwa GDN 20/80/2... Jakie satelitki do tego suba, myslę nad FENIX'ami ale czy to dobry wybór ? Czekam na odpowiedz ?? Pozdrwiam...

to już zależy jaki jest wzmak w tyn aktywnym...
    ile kosztują (aktywny i pasywny)?

Skomentuj

Wiem że Moc znamionowa 70W, a moc max to 200W. Wiem także że są tam dwa 20/80/2... Polegam na was specach do tych spraw...

Aktywny kosztuje 449,50 zł a pasywny mogę miec za 200zł...

http://www.tonsil.com.au/products_frame.htm

Skomentuj

tak jasne 70W i dwie legendy tonsila powodzenia

Skomentuj

Zamieszczone przez Ukasz
          tak jasne 70W i dwie legendy tonsila powodzenia
          to prawda ale z drugiej strony dwa głośniki o efektywności 90dB połączone równolegle dają teoretyczne +3dB czyli nawet przy tych skromnych 70W nagłośnią te 16m2

oczywiście moim zdaniem jak przystało na użytkownika diyforum zaproponował bym żebys coś samemu spróbował złożyć ale z drugiej strony za 449,50zł lub 200zł to śmaiło brać

Skomentuj

trudno powiedzieć coś o tym napędzie - takie sprzelanie w ciemno...
            ale za te przeszło 200zł możesz zrobić spokojnie np mostek tda lub p3a, ew wzmak janka więc prawdopodobnie konstrukcje lepsze niż firmowe i co ważne o większej mocy ...

Skomentuj

ale za te przeszło 200zł możesz zrobić spokojnie np mostek tda lub p3a, ew wzmak janka więc prawdopodobnie konstrukcje lepsze niż firmowe i co ważne o większej mocy
              napewno te 2 odtanie

Skomentuj

Tam siedzą 2xGDN20/80 zasilane wzmakiem na TDA7294...

Skomentuj

:/
                  lypa ...
                  lepiej samemu coś normalnego zrobić ...
                  tym bardziej za 250zł...

Skomentuj

takero, ja bym się kłucił.Weź wykonaj identyczny subwoofer o takich samych parametrach w domu...daje łeb obciąć że wydasz więcej a estetyką mu nie dorównasz.

Skomentuj

Włąsnie i tu tkwi cały problem. W domu wykonasz taniej, lepiej, ale nigdy z takimi wykończeniami (no może wykonasz, ale chyba przebijesz cenę kupnego w sklepie).

Skomentuj

zakładając, że jeden GDN20/80 kosztuje koło 130 to za dwa bedzie jakieś 260 do tego obudowa fornir, cała gama bajerówhmm... w tym wypadku opłaca się mu kupić a jak nie mam odpowiedniego zaplecza technicznego i wiedzy to nawet z tym wzmacniaczem

Skomentuj

chodziło o to że pasywny jest o 250zł tańszy ...
                          no i wg mnie można za 250zł zrobić lepszy napęd niż tda ...
                          a co do wykończenia - rzecz gustu ...
                          jak dla mnie wystarcza obudowa po starym magnetowidzie i pobejcowaną dechą na przodzie :)

Skomentuj

Czaruję...
                          X