Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co myslicie o takim zestawie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Owszem moze byc 2 drozne toto ale zalezy mi wlasnie na 3 droznych, sredni musi byc - nie samym umcykiem czlowiek zyje ;p jazz, blues, pare innych gatunkow, przy ktorych brakuje mi srodka na samym basie i gwizdku.
    w 2way. stosujesz glosniki niskosrednio tonowe ktore bez problemu przeniosa to pasmo. do mniejszych glosnikow 16-17 cm nie ma sensu dawac sredniaka. ja nadal proponuje 2way
    1) taniej
    2) latwiej
    3) lepiej graja niz gorsze 3way

Skomentuj

jeśli 226 07 to tylko 4R ...
      dobra 2way np na xw będzie miało lepsze średnie niż ten średniak STX-a...
      po 2 nie oczekuj że za tak małą kase będziesz miał nie wiadomo co ...
      jeśli chcesz się pakować w szit za taką kase to lepiej dozbieraj i zrób coś porządnego...

Skomentuj

No nisko-sredni glosniczek mozna wsadzic, ale wolalbym zeby nizsze czestotliwosci tez byly wyraznie odtwarzane, a o ile mi wiadomo te srednio-niskie nie za nisko schodza chyba?

Skomentuj

qrde wez zrob sobie 1x na kolumne arx6610 (chyba to ten model) i nie bedziesz mial problemow ze zwrotka i innymi pierdolami oraz nie bedzieesz musial pytac na forum :) widzisz same plusy :)

Skomentuj

http://www.empire.com.pl/TVM-ACOUSTI...x-165-22-4.htm
            :)
            ja polecam tego :)

Skomentuj

Witam
              Troche wody w wisle uplynelo, dawno Was tu nie meczylem juz, wiec trzeba troszke pomeczyc :)
              Po dluzszym zastanowieniu, bedzie to jednak dwudrozne :)
              Zastanawiam sie pomiedzy arn150x a tym srednio-niskim nie pamietam symbolu + wysoki tesli tez nie wiem jaki (?). Ktory bylby lepszy?
              pozdr

Skomentuj

A może Stx 18-120-6SW + ARV tworzą naprawde zgrany duet, niczego nie brakuje, basu jak na tak niewielki głośnik jest bardzo dużo i jest dużo lepszy niż z ARN150 i XW165, średnie są ostrzejsze ale to nie przeszkadza bo przy tym są dość szczegółowe i przyjemne, co do góry, to można zastosować lepszą kopułke ale ta sobie radzi choć jak dla mnie gra nieco zbyt ostro. Co do zalet tego zestawu można napisać, że napewno efektywność- grubo powyżej 90DB no i łatwo to napędzić, a przy tym bardzo dobrze gra, co do minusów, to taka sobie wytrzymałość mocowa, do 60W jest wszystko wporządku ale powyżej tej granicy bywa różnie, ale to nie dla wszystkich jest wada a nawet przy tych 60W jakimi można w ten zestaw zasilić w pokoju 20m2 jest naprawde bardzo głośno. Moja opinia poparta jest odsuchami tych głośników w 16L BR@50Hz i na zwrotce SW. Za takie pieniądze trudno złożyć coś lepszego...

Skomentuj

musze powiedzieć że sub na jednym atx 18 w budzie 14l i strojeniu na 47hz spokojnie styka na suba w 10mkw
                  dostaje tylko jednego tda ze stantardowego trafa 100va 2 x 24vac...

Skomentuj

Czaruję...
                  X