Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy pod wzmaka stereo jakos podłacze 2.1 ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy pod wzmaka stereo jakos podłacze 2.1 ?

Witam. Posiadam wzmacniacz unitra ws-432 i pod tego jakies badziewne kolumienki. Chce sobie zrobic zestaw 2.1 na http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68672856 + sub na stx 22-120-8-sc ale pasywny. Więc czy jest mozliwosc jakos podpięcia tego suba pod moją unitre ? Nie mam hajsu na dodatkowy wzmacniac do suba a chcialbym zebby to jakos gralo. Ogólnie czy jest mozliwosc pod UNITRE podłaczenie tych elataxów i suba ?

Lub moze dac sobie spokój z tym 2.1 i kupic normalne stereo jakies do 200 zl bo koszt tego 2.1 byłby podobny ?

Aha chcialem dodac ze nie znam sie nic na elektronice :/ ewentualnie cos przylutowac :)

Ciekawe jaka impedancje maja te Eltaxy?
    Na kolumnach jest napisane 4-8om a to bzdura! Albo sa 4 albo 8 omowe no czasem pisza 6om.

Ten wzmak moze pracowac tylko z kolumnami 8omowymi wiec juz subwofera nie podlaczysz. Chyba ze zastosujesz dwa sybwofery z odpowiednia zwrotnica na nie i na te satelitki.

Skomentuj

Na kolumnach jest napisane 4-8om
      wg mnie chodzi o to że imp wynosi 4R dla nisko-średnio i 8R dla wysokiego...
      tak jakby chcieli przekazać że imp jest od 4R do 8R :)

Skomentuj

Jak wiecie Unitra ma 2 wyjscia rozdzielone jeszcze na 2. Jak bym pod 2 wyjscia dal eltaxy a pod pozostałe 2 w jakis sposób suba ? Jesszcze sie spytam jaka w koncu maja impedencje te eltaxy i napisze. Jesli 8 ohm to bardzo dobrze. Jeszcze 6 by moglo byc ale 4 to juz pewnie bedzie ciezko.

A jak nic z tego to w takim razie zostaje stereo. Co mozecie polecic niedrogiego.

Skomentuj

No no no.... stop. Do suba musisz mieć osobny wzmacniacz, pasywne to prehistoria. po prostu podłacz pelnopasmowe głośniki a o subie na razie zapomnij. Wszystko kosztuje, chyba nie chcesz tracić pieniędzy na jakieś dziadowskie wynalazki. Te Eltaxy są trochę male... gdybys rozejrzał się za czyms większym nie musiałbyś kupowac suba.

Skomentuj

a mógłys cos zaoferowac ? w przystępnej cenie.

Skomentuj

w przystepnej cenie tzn?? dla mnie to np 1000zl a dla ciebie to moze 9000zl podaj kwote ktora max mozesz wydac na kolumny

Skomentuj

300 zl :/ budżet mam ograniczony.Wiem wiem pewnie teraz ze śmiechu zasmarkales sobie monitor ale co zrobic , nie pracuje jeszcze. Co myslisz o kolumnach CAT ?

Skomentuj

nie mysle o nich....

http://allegro.pl/show_item.php?item=68765485 jeszcze lepsze sa M1 ale ciezko trafic za dobra kase

dozbieraj na to http://allegro.pl/show_item.php?item=69423214 i nie bedziez potrzeboiwal suba,

nie chce mi sie juz szukac czegos z oferty Koda ale pewnie by sie cos znalazlo

Skomentuj

wisnia, chyba trochę za wysoko mierzysz. Tannoy? Przecież to do tanich nie należy, a okazji wcale nie znalazłeś - to jest cena za sztukę. Co do drugiego zestawu, Jamo - ja bym tyle nie dał, choć na pewno jest wart swej ceny. Lepsze to niż CAT i inne wynalazki rodem z hipermarketów. A za 300 zł to może coś z polskiej firmy AudioMega? Ostatecznie nawet gotowe kolumny STX-a nie będą złe.

Skomentuj

wlasnie tez myslalem o stx'ach. Wisnia cena tannoy'a 280 zl to za 1 sztuke, więc odpada.

Później podam kilka modeli to ocenicie czy warto bo teraz strona stx'a nie działa.

Skomentuj

ja proponuje się rozejrzeć czy ktoś z wielkiej rodziny DIY nie sprzedaje czegoś...
                        wg mnie to chyba najlepsze rozwiązanie - wiesz co kupujesz a ceny są przystępne ....
                        poszukaj na www.audiomania.info i www.elektroda.net ...
                        nie wiem czy np EZO nie sprzedaje czegoś przypadkiem...

Skomentuj

masz na mysli kolumny robione samodzielnie ?

Znalazlem ciekawą oferte STX'a

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68462995

Domyslam sie jak one graja bo mam tego gdn'a 18-80-8-sc i wiem co on potrafi. Jest naprawde dobry.

Skomentuj

masz na mysli kolumny robione samodzielnie ?
                            tak....

I gwarantuje Ci że za tą cene za którą chcesz kupić kolumny stxa kupisz konstrukcje pare klas wyższą z dedykowaną zwrotką itp...

[ Dodano: 2005-10-31, 11:33 ]
                            no i oczywiście normalnym wykończeniem , nie takim jak u stxa :/
                            w praktycznie 100% przypadków będziesz miał fornir...

Skomentuj

z STX'a opłaca sie brać tylko zestaw na 11-200 i 18-120-6SW reszta jest robiona w myśl zasady "im taniej tym lepiej" - i niema się czego dziwić taki towar jaki klient :P

PS tak samo polecam kupno czegoś z diy - napewno nie dostaniesz w tej cenie lepszych firmówek.

Skomentuj

jak bys byl zainteresowany ja mam kolumny sharp 7700 do sprzedania :) jak co to wal na gg- 9250216 luba na priv podesle ci foty i pogadamy :)

Skomentuj

SW a mozesz podac linka do tego modelu STX. Bo nie moge ich znalezc.

Skomentuj

SCIERA,
                                    jak bys byl zainteresowany ja mam kolumny sharp 7700 do sprzedania :) jak co to wal na gg- 9250216 luba na priv podesle ci foty i pogadamy :)
                                    kurcze Sciera to nick dobry jak cholera..
                                    tak chciałem taki mieć! ale mnie uprzedziłeś.. damn! :(
                                    oł gaaaad... gdzie takich produkują? ?? ?? :)))

Skomentuj

ściera ja szukam czegos na czym mógłbym muzyki sluchac

Skomentuj

Czaruję...
                                      X