Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak zrobić kolumny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak zrobić kolumny

Planuje sobie zbudować kolumny ale nie do końca wiem jak to zrobić planuje wstawić do nich gwizdki estradowe i głośniki Bossaudio RT-125 (http://gae.pl/sklep/product_info.php?products_id=548)
    ale nie wiem czy są one dobre jeśli byście mogli to napiszcie jakie by nadawały się najlepiej głośniki i z jakiego materiału zrobić kolumny (będą one zasilane wzmacniaczem Yamaha A 400) i jakiej wielkości zrobić obudowy
    z góry dzięki
    Tomek

posluchaj przeczytaj najpierw wszystkie artykoly tutaj i na www.audiomania.info

ten glosnik nie nadaje sie do kolumn masz bardzo male pojecie o budowie kolumn a o zwrotnicach to juz wogole

ten glosnik nadaje sie do subwoofera jedynie.

poczytaj najpierw (zajmie ci to troche czasu) a pozniej doradzimy ci co zrobic

powiedz ile masz kasy, jakiej muzyki sluchasz i jak duzy masz pokoj

Skomentuj

z góry dzięki napewno poczytam artykuły a pokuj mam wielkości okolo 20m2 i planuje przeznaczyć około 1000zł alubie muzyke mieszanom (techno, hip-hop czasami nawet klasyke)

Skomentuj

za 1000 zl to kup sobie gotowe i nie bedziesz musial sie martwic.

Skomentuj

Zamieszczone przez pvl
          za 1000 zl to kup sobie gotowe i nie bedziesz musial sie martwic.
          Koleś to jest forum DIY co w wolnym tłumaczeniu oznacza zrób to sam, więc jeśli ktoś tu zakłada temat Jak zrobić kolumny, to on ich nie kupuje tylko własnoręcznie od podstaw składa.
          Jakby chciał kupić to temat by się nazywał Jakie kolumny mam kupić.
          Za 1000 zł można zrobić naprawde niezłe kolumny dorównujące kolumną 3-4 razy droższym, przykład:
          ESA Ostinato 2000 cena sklepowa 3000-4000zł, częsi do kolumny nie całe 1000zł.
          @pvl wyloguj sie z tego forum i nigdy tu nie wracaj bo ci sie stronik pomyliły.

Ostatni twój post także wskazuje że niezły z ciebie leń bo same gotowce kupiłes http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?p=60747#60747
          Pozdro.

Skomentuj

mar-tom, masz jakiś wzmak ?
            ew ile chcesz na niego wydać ?

Skomentuj

(będą one zasilane wzmacniaczem Yamaha A 400)

CZYTAC uwaznie ;]

Skomentuj

ESA Ostatinio 2000 cena sklepowa 3000-4000zł, częsi do kolumny nie całe 1000zł.
                @pvl wyloguj sie z tego forum i nigdy tu nie wracaj bo ci sie stronik pomyliły.
                Pozdro.[/quote]
                a mógłbys przedstawić te konstrukcję chetnie pomyślałbym nad czymś droższym i lepszym

Skomentuj

Projekt esa Ostinato 2000 jest na stronce http://www.kolumny.prv.pl/ w dziale zestawy.

Skomentuj

mam jeszcze jedno pytanie jak bede miał podłączyć subufer (aktywny) pod wzmaniacz jeśli nie mam we wzmacniaczu typowego wyjścia pod subufer

Skomentuj

jaki subufer? <lol> subwoofer :)
                      Hmm z tym podłączeniem to zalezy, moze dac np jakis rozdzielacz albo cus:)

Skomentuj

rozdzielacz na wejście nisko poziomowe z sygnały frontów,
                        lub ew zastosować wejście wysoko poziomowe...

Skomentuj

blev vllrrwr wsdas yreytreyt

kup sobiew lepiej magnaty costam 990 za 520 zł na allegro znajdziesz (sporo)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69894762

Skomentuj

ale na tej stronie nie chodzi o kupowanie głosników lecz o ich budowanie i ja wiem ze moge se kupić głośniki na allegro czy w jakimkolwiek sklepie ale mi o to nie chodzi ja chce zrobić kolumny samemu

Skomentuj

to najpierw duzo czytaj to moze zbudujesz :)

Skomentuj

jako początkujący radze się poprzyglądać konstrukcjom innych Użytkowników z tego i nie tylko tego forum ( www.audiomania.info , www.elektryk.info ),
                                nawet nie chodzi to o kopiowanie, co raczej o łączenie głośników
                                (typów, firm, konkretnych modeli), dobór wzmacniacza w zależności od zadań jakim ma sprostać dany system...
                                Oprócz tego łatwiej robić jakiś zestaw mając już dedykowaną do danego zestawu zwrotnice ...

Skomentuj

czytam dóżo na ten temat i pytam sie tez duzo wiec myśle że mi sie uda

Skomentuj

Czaruję...
                                  X