Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ES 300 czy JBL GT4-12

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ES 300 czy JBL GT4-12

witam!!! Mam problem. Planuje zrobi sobie suba, tylko nie wiem co wybrac na przetwornik, ograniczyleem sie narazie do dwoch modeli; Hertz es300 oraz JBL Gt4-12. Sporo przeczytalem na tym forum o es 300, wiec wiem czeko moge sie miej wiecej spodziewac, czy mial ktos okazje testowac gt4-12, jakies porownania z es300, wrzucilem oba do BassBox 6 pro, okazalo sie ze maja prawie identyczne charakterystyki, wrzucilem je do 40L obodow, br na 28hz, dlugosc wyszla miej wiecej ta sama, nizej nawet schodzil jbl o jakies 4hz, chcialym sie dowiedziec jak to wszystko wygloda w praktyce. Jesli zeczywiscie sa to zblizone glosniki to kupilbym jbl-jest wkoncu 100zl tanszy. Chcialbym zrobic suba z nisko schodzacym basem z glosnikiem nie przekraczajacym ceny 400-500(ewentualnie)zl.
    Prosba, piszcie swoje opinie, im weicej tym lepiej.

Zalanczam screena z bassBox 6 pro charakterystyk obu glosnikow.

wiesz jezelichodzi o glosniki to cena jest idealnym wzysnacznikiem jakosci

es to sprawdzony woofer z jblem jest troche jak z wiejskim tuningiem wyglada super brzmi super a gdy wcisniesz edal gazu okazuje sie ze to jest silnik od malucha i nie chce jechac do przodu

es herza to sprawdzoan konstrukcja wybierz go

Skomentuj

byl na forum kiedys sub domowy zrobiony na es300, nie moge go znalezc, mam pytanie odnosnie b-r, do tych glosnikow potrzeba dlugich b-r przy srednicy 10cm, bo zastosowanie 6,8cm szerokosci dla mnie jest bezsensu(straszne turbulencje), jakie jest najleprze rozwiazanie konstrukcyjne dla tego glosnika(w domu), liczy sie dla mnie nisko schodzacy bas, sub bedzie stosowany do kina domowego, wiec na jego szybkosci az tak bardzo mi nie zalezy, jesli ktos zna jakies glosniki w tym przedziale cenowym to prosze o propozycje.

Skomentuj

http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?t=856 <-pewnie chodziło Ci o to,subik Umberto(mam nadzieje ze mnie za to nie zje :> )

Skomentuj

jr_oro, jeśli zależy Ci na zejściu i zdecydujesz się na es-a to nie pakuj go w taka budke jak ja.Najlepiej zasymuluj go sobie.Ja robiłem próbe w 60L-masakra!I jakby jeszcze zestroić br to może być baardzo ciekawie.Ja sam nigdy bym nie wziął JBL-a,jakoś ich nie lubie.

Piekny, spoko,jestem na diecie

Skomentuj

Czaruję...
          X