Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

moze cos nowego?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

moze cos nowego?

powstal dzial car audio chyba ma sie odbrze dzial konstrukcje tez calkiem nie zle
    ideac za ciosem poszukuje osob na nazwijmy to stanowiska

pierwszy projekt
    osoby ktora by wyszukiwala w necie jakies informacje wazne czyli promocje nowosci chodzi oczywiscie o segment popularny ale i hi end myslame o umieszczaniu ich na stronie glownej ale nei jako w formie reklamy ale newsy

drugie
    chciabyl stworzyc jakas baze glosnikow nie wiem jak by to mialo wygladac mam kilak pomyslow
    typ sugerowna buda ewentualneczesci zwrotnicy i jaki by to byl podzial ale glownie o typ budy strojeeni itd

terzecie i to wazne!!!!
    chcialbym rozwiniac tematyke car audio tutaj znowu usmiecham sie do taty turbo przygotowal bys cos i przygotowaniu drzwi albo konkretyny artykul o tych wysokotonowkach moze cos o tylniej polce jakies abc car audio byl by to dzial nma strone glowna

osoby hcetne o podjecie wspolpracy prosone sa o zgloszenei sie do mnei na gg lub tutaj

Mógłbym spróbować się podjąć czegoś (np. to pierwsze). Tylko musielibyśmy uzgodnić co dokąłdnie miałoby się znajdować.

Co do 2. Jest topic o zwrtonicach - martwy... Ale w sumie można przygotować listę popularnych głośników i różnych wariantów ich aplikacji, najlpeiej bazując na wykonanaych projektach.

Skomentuj

Ja to zawsze chetnie ale: potrzebuje wiedzy nie tylko swojej a rowniez innych uzytkownikow forum i tu glownie kieruje sie do "stalych bywalcow" jak rowniez do kazdego kto ma cos do wniesienia na forum.

Tak czy inaczej inaczej nadciaga zima mamy duzo wolnego czasu to zrobmy cos zeby bylo fajnie a forum to nie bank moze byc fajne hhihihiih

Skomentuj

esho bierz sie do roboty jak chcesz przygotuj moze najpierw tesle
        jakies popularne tonsile
        moze sound by cos o stxie napisal a i grzesio z tych swoich hi endowych monitorkow na stxie

tato my to sobie pogadamy w sobote i nie ma ze boli a bedzie bolalo oj bedzie bede podawal piwo dozylnie dosutnie uwazam ze na stronie glownej moglby tez powstac dzial car audio i zaczeli bysmy np od technik laminowani troche o zywicach czy znasz jakas strone na ktorej jest to w sposo profesjonalny opisane? a przedewszyskim niezalezny ? ja nie (jak nawet znasz to nie pisz pozwol mi zyc w tej blogiej nieswiadomosci)

mysalem tez o stworzeniu jakiegos klubu o co hcodzi czlonkowie klubu mogli by moze miec jakies znizki mozna by troche ponegocjowac z stxem moze inne sklepy oczywiscie do klububy sie wchodzilo nie po liczbie postow ale jakas konstrukcja powiedzmy ktora cos pokazuje pomyslow jest duzo i nie bardzo podba mi sie zeby to upadlo

Skomentuj

z ta baza glosnikow to moim zdaniem swietny pomysl, nie tylko zwrotnice, ale nawet subiektywne porownania dwoch przetwornikow moglyby wiele ulatwic, kiedys na starym forum byl taki dzial, ale teraz juz sie nie pojawil, a szkoda, sam mam za soba torche projektow na stx-ach, teslach, tonsilach, aktualnie visatonach, wiec moglbym co nieco na poczatek przygotowac

Skomentuj

Jesli juz rozmawiamy o zmianach na naszym forum, mam taka propozycje fakt faktem troche offtopic. Co Wy na to aby wprowadzic możliwośc zamieszczania awatarów. Troche by one mogły ozywic lekko monotonny wyglad forum.
            Oczywiscie zrodlo awatarow jedynie z zewnetrznego serwera.

Lukasz co Ty na to?

Skomentuj

Tato Muminka to nei przejdzie, była już o tym mowa na forum i Lukasz napisał stanowczo: NIE, a szkoda;/

Skomentuj

zrobimy to inaczej
                nie wiem jak igod zareaguje na avantary ale ja zrobie ankiete warunek beda musialy byc na zewnatrznych serwerach a i przydala by sie mozliwosci wylaczania ich opcjach ale podkreslam nei wiem jak na to igod zareaguje

Skomentuj

przydało by się avatary dodają "charakteru" forum i jego urzytkownikom, trzeba napisać petycje do igoda :)

Skomentuj

nie ukrywam...
                    lecz wg mnie są ważniejsze rzeczy do zrobienia ...
                    zacznijmy od strony głównej !! :)
                    bo to normalnie odstrasza :)

Skomentuj

Re: moze cos nowego?

Zamieszczone przez LUKASZ
                      pierwszy projekt
                      ...

drugie
                      ...
                      1. Widziałem kiedyś bardzo ciekawy (moim zdaniem) patent na newsy na jakiejś stronce. Na forum był taki specjalny dział, gdzie pisało się newsy, mogli to robić moderatorzy i osoby przez nich wyznaczone. Baza danych forum była jakoś połączona ze stroną główna serwisu, tak więc wszelkie posty napisane na forum w tym dziale pojawiały się jako newsy na stronie głównej.

2. Jakoś nie widzi mi się ten pomysł, lepsza byłaby może baza TS, charakterysyk i pomiarów (ale to ostatnie to już chyba mamy, tylko że topic jest martwy bo zamknięty). A może lepiej zrobić (uzupełnić) bazę głośników do WinISD?

Skomentuj

tak jest na bikeworld.pl
                        nie wszyskie artykuly pisane o rowerach tworzone przez jedna osobe ..prawdopodobnie odbywa to sie tak ze kilka osob pisza a ostatecznie admin czy moderator to umieszcza na glownej po wczesniejszej weryfikacji.

Skomentuj

Proponowałbym temat ze sprawdzonymi konstrukcjami: jakie głośniki, jaka obudowa, jakie strojenie, jaka zwrotka, jaki wzmacniacz, jaki koszt i na koniec jak to gra, i czego można się spodziewać. W takim teamcie by się nie pytało tylko wpisywało konstrukcjie na pewno każdy wrzuci jakiś projekt suba, monitorków czy coś. Do takiego tematu można by było odsyłać każdego nowego chcącego "coś" zbudować, żeby sobie wybrał:) ja moge obiecać, że spokojnie z kilka projektów wrzuce. A wszystkim którym przeszkadzają pytania typu SC czy SS to radze też coś dopisać

co wy na to??

Skomentuj

coś takiego jest już na elektrodzie :
                            http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic415752.html

Skomentuj

No właśnie tylko bez zdjęc, u nas też mogło by coś takiego powstać!!

Skomentuj

Bardzo fajna sprawa mysle ze nei ma tutaj referatu tylko krotko wziezle i na temati kazdy by zobaczył przemyslam zrobil i pokazal swoje dzielo.... tez jestem za tym zeby pokazac gdzies udane konstrukcje innym zeby popatrzeli albo takei same tylko w innym wykonaniu albo podzielic na Monitory kolumny suby itp
                                pozdro(moze jakis konkurs na najlepsza konstrukcje??)

Skomentuj

taki konkurs nie ma sensu bo odrazu na prowadzenie wysuną się ci których stać na droższe głośniki

Skomentuj

ja mam pomysł który pewnie i tak nie przejdzie...

wychodzę z założenia, że zamiłowanie do audio bierze się z zamiłowania do muzyki, więc fajnie by było gdyby powstał też dział związany z tym tematem...wiem ze to i tak nie przejdzie...

ale żeby nie było ze nie wspomniałem

w sumie... gdyby ten dział powstał, wszelkie rozmowy poruszałyby się w okolicach szerokorozumianego tekno... a to mnie raczej nie interesuje więc róbta co chceta...

ale jakby co to mogę być moderatorem ;>

Skomentuj

ja mysle ze dobra by byla baza z glosnikami. podzial wedlug firm i srednic. z firm to m.in. Vifa, Seas , Scan Speak , Peerless , Morel, Heco, tonsil it. srednice 100, 130, 165, 180, 200, 250, 300, 380 i wysokotonowki. by sie wypisalo modele tych firm ( te najczesciej uzywane czy co) i kazdy moglby dodac swoj komentaz.

dzieki temu o wiele latwiej i szybciej mozna by sie dowiedziec cos o konkretnym glosniku, zamiast pisac od nowa i czekac... heh, tak jak ja mam teraz dylematy

Skomentuj

pomysl z baza glosnikow jest bardzo dobry, szczegolnie przydalyby sie opinie porownawcze, bo jesli ktos sluchal dlugo tylko jednego glosnika to lepiej zeby nic o nim nie pisal, bo to nie bedzie zbytnio miarodajne, no i pomysl Zygmunta tez jak najbardziej, kazdy z nas ma jakis gust, ale nie musi znac wszystkich zespolow grajacych w tych klimatach i warto by sie tym podzielic, moze nawet opisywac nowo-pojawiajace sie plyty, w koncu czemu nie, napewno mozna sprobowac, BTW tez moge byc moderatorem, ktoregos z tych dzialow, jesli nie ma chetnych wystarczajaco duzo:)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X