Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alphard LW 1200 120 RMS jaka zwrotnica ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Alphard LW 1200 120 RMS jaka zwrotnica ???

chce kupic głosnik Alphard LW 1200 do mojej tuby ( obudowa MAGNAT POWER BULL 3000 )
    Moc RMS glosnika to 120 wat
    Moc muzyczna to 240 wat .....
    Cewka głosnika 50 mm
    Czy moge zastosowac zwrotnice o parametrach mocy maxymalnej 200 WAT ?????????
    czy nie bradzo ?? :P
    Jestes swiezy wtemacie dlatego czekam na porady ...... piszcie

Yy a Magnat robi tuby? Nie wiedziałem:)
    Jak tak to prosze o linka chetnie zobacze:)

Jak tego glosnika nei kupiles to sobie go daroj.

Skomentuj

pewnie ze robi ....... i to jeszcze jakie.....moje pewnie z pierwszej polki nie jest .......
      http://www.allegro.pl/show_item.php?item=70011296

a moglbys mi wtedy doradzic jakis glosnik 30 cm do tej obudowy ale taki nbiedrogi koło 100 zł

Skomentuj

Hmm..
        Po pierwsze:
        to nie jest tuba:)
        Po drugie:
        do tego sie nic nie nadaje:)
        Po trzecie:
        Jak juz cos kupowac to z stxa:)

Skomentuj

Maxi, tube(ang.)=rura, tuba, tubka, kanal...itd(pol.) wiec ten subwoofer w ksztaucie walca spokojnie można nazywać tubą: tak sie po prostu przyjeło. Pozatym masz racje to tego nic się nie nadaje

Arcik_84, skoro kupiłeś coś takiego(założe się , ze z tektury jest to cudo) to pewnie nie masz specjalnie dużych wymagańi cokolwiek tam wsadzisz to zagra lepiej lub mniej lepiej. Jak zależy ci na mocy to zapakuj nawet alpharda mniel mocy żre

Skomentuj

zajarany, chyba wiesz co to jest tuba:)
            Tylko co z alpharda? jak na glosnik jest 100zł to zostaje stx, np jakis 27 lub 32.
            No ewentyalnie CW1202C :) tylko to takiej obudowy to ja bym niczego nei wkladal, mogles sie najpierw zapytac na forum, to bys za ta kase dobra obudowe zbudowal.

Skomentuj

to na bank niejest tuba. tuba w jezyku polskim oznacza typ obudowy gdzie promieniuje wylot tunelu a nie bezpośrednio głośnik. odpowiednikiem tuby moze być Transistor = transformator rezystancji - tyle że nie rezystancji elektrycznej ale akustycznej rezystancji promieniowania

do tej obudowy w ksztaucie walca wsadź cokolwiek - i tak będzie lipa więc poco inwestować duzyo kasy - pewnie i tak zasilisz to wzmakiem o oszałamiającej mocy 20wat albo bezpośrednio z radia samochodowego więc....

Skomentuj

nie to bedzie podlaczone pod ampli pioneer 5x80 WAT ........ to chyba sie juz skusze na STX ... sorki ze uraziłem wasze uczucia i nawzwałem to Tubą :P .................

Skomentuj

a moze cw12 + obudowa z closed 25L ? takie polaczenie jest calkiem niezle ;] z tym ze wyjdzie cie to z 150zł pewnie

ale jakos dziwnie w temacie jest cos o zwrotnicy...
                  pewnie chodzilo ci o filtr dolnoprzepustowy ;]

a taki mozesz zakupic np. stx.pl albo przy odrobinie checi zbudowac samemu, bo te na stx'ie maja odciecie przy 200hz? [o_O].. a tobie przydaloby sie tak z 120Hz

Skomentuj

lepiej dać aktywny ...
                    jaki masz wzmak ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Arcik_84
                      nie to bedzie podlaczone pod ampli pioneer 5x80 WAT ........ to chyba sie juz skusze na STX ... sorki ze uraziłem wasze uczucia i nawzwałem to Tubą :P .................
                      czytaj ;]

Skomentuj

to niech w takim razie da normalnego wzmaka

Skomentuj

oj ty mowisz zagadkami..

co masz na mysli mowiac "normalnego"?

bo kazdy glosnik jaki tutaj jest wymieniony jak cw, czy te stx'y to sa strasznie mocozerne i te 80w to go nie ruszy ;]

wiec dla mnie "normalny" wzmak to taki osobny do suba.. spojrz na matronix.pl ;] dosc tanie, fajne wzmaki... tym 300w mozesz juz poszalec ;]

Skomentuj

Co by nie było bez "normalnego" (odpowiednio mocnego, wyposarzonego w filtr aktywny i subsonic) nie ma co się brać za robienie subwoofera, te 80W to pewnie i tak zawyżone. Arcik_84, najpierw wydaj ze 250 na dobry wzmak od matronixa lub irka, potem kup sobie jakiegoś stx'a (napewno jest to lepszy wybór niż LW) i na pewno wyjdzie z tego bardzo dobry niskobudżetowy sub. Czyli jeszcze raz najważneijsze dobry wzmak to podstawa!!

Skomentuj

Co by nie było bez "normalnego" (odpowiednio mocnego, wyposarzonego w filtr aktywny i subsonic
                              to jest dla mnie wyznacznik normalności :)

digital, jakaż to zagadka ?:)
                              wiadomo że z ampli to lipa a nie sub :/

w prawie pełni popieram zajaranego,
                              jedynie dodałbym tu:
                              Czyli jeszcze raz najważneijsze dobry wzmak to podstawa!!
                              jeszcze głośnik :)

Skomentuj

Czaruję...
                              X