Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kto mi coś poradzi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kto mi coś poradzi

Siemka.mam problem bo posiadam głośnik firmy STX GDN-27-300-4-SC i nie wiem dokładnie jakiej objętości obudowe powinnienem zrobic czy mógłby mi ktoś w tej sprawie pomóc??????

[ Dodano: 2005-11-11, 15:38 ]
    moze ktoś mógłby mi obliczyc jaka obudowa nadaje sie na to cudo

buda - 45l ,
    strojenie 35hz,
    co daje bass reflexy o wymiarach (średnica x długość)
    10 x 35
    9 x 28
    8 x 21
    7 x 16

mniejszej średnicy nie dawaj...
    masz szczęście że wyjątkowo mi sie nudzi

[ Dodano: 2005-11-11, 15:41 ]
    a następnym razem uzyj opcji "szukaj" ...
    bo inaczej Cie zjadą ....

Skomentuj

takero, powinieneś dostać punkty "pomógł" :)

Skomentuj

magik a ty sie zgadzasz z wypowiedzią takero

Skomentuj

dobra jest jak ci tak radzi osba z napisem specjalista to raczej zrob tak jak ci mowi a jak nie to sobie policz

Skomentuj

magik a ty sie zgadzasz z wypowiedzią takero
            ja nie jestem świętym mikołajem

Skomentuj

no dobra ale wiem ze komuś ktoś na tym forum polecał tą obudowe do GDN 27-150 a ja mam 27-300

Skomentuj

http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...0&vSubPage=356 tam masz wszystkie potrzebne parametry zeby sobie policzyc

Skomentuj

no dobra ale wiem ze komuś ktoś na tym forum polecał tą obudowe do GDN 27-150 a ja mam 27-300
                  bo to prawie to samo...

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                    bo to prawie to samo...
                    No nie zupełnie to samo, 2 x większy układ magnetyczny dużo zmienia w zachowaniu głośnika.

Skomentuj

45L to dla serii 300 troche za dużo, to buda idealna wrecz dla 27-150. Moim zdaniem dla serii 300 optymalne są obudowy z przedziału 30-40L, strojenie można dać na 35Hz.

Skomentuj

vendaval, myśle ze sie nie zrozumieliście z mIKI'm, :)

Skomentuj

Ale trzeba przyznać że o tym głośniku było mało na forum. Proponowane są aplikacje od nawet 25 l do 45l . Ciekaw jestem, czy ktoś go juz zaaplikował, i w jakiej obudowie i najważniejsze jak sie sprawowal. Symaulacje pokazuja troszke dziwne charki, ale wiadomo idealnie nigdy nie bedzie. Ciekaw jestem tylko jak on sie w RZECZYWISTOSCI sprawuje???

Ale chyba testy mozna zacząć od 35-40l i odpowiednio 30-40Hz

Skomentuj

wiem że Tasior go ma w takiej właśnie obudowie...

Skomentuj

takero, z tego co wiem to Tas ma 27-150 8ss. W dodatku z wygiętym koszem i trocinami walającymi sie w układzie magnetycznym :|

Skomentuj

tak zachowuje się w 40L strojonych na 35Hz
                                Załączone pliki

Skomentuj

Viper, mi jakiś czas temu mówił że ma 27 300 :/
                                  mam to jeszcze w archwiwum :)

Skomentuj

takero, hehe no to ciekawe bo mi prawie codziennie suszył głowe swoimi perypetiami z tym 27/150 8ss :/ dobierałem mu strojenie, liczyliśmy obudowe a i tak zrobił inna... przez co mu BR wystaje teraz z 5 cm z obudowy :|
                                    Niezła panike miał jak trociny mu wpadły do nabiegunnika prze otwor do chłodzenia cewki

Ale kto go tam wie... :/

Skomentuj

Ja mam 27/300/8 SS w 38 litrach brutto i bardzo mi się podoba. Bas jest super kontrolowany i schodzi wtedy kiedy trzeba. Ale narazie napędzia go wieża 15Watt (rzeczywiste 5W). Napiszę więcej jak dostanę lepszy wzmacniacz (mostek tda).

Dopiszę, że gra on w 10m kw. Zależy mi głównie na kontroli a nie zejściu. 40Hz to max co można tu usłyszeć. W tej roli spisuje sie bardzo dobrze.

Skomentuj

Ja mam 27/300/8 SS w 38 litrach brutto i bardzo mi się podoba. Bas jest super kontrolowany i schodzi wtedy kiedy trzeba. Ale narazie napędzia go wieża 15Watt (rzeczywiste 5W).
                                        to ty jeszcze nic nei wiesz o tym glosniku i jak on gra;p 5W na stxa?:)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X