Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wybór głośnika......subwoofer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wybór głośnika......subwoofer

zastanawiam sie nad jakims glosnikiem do 300zl..... na oku mam beyma 12br70 , macie cos lepszego do zaoferowania? konstrukcja oczywiscie br i sub aktywny
    p.s- co jest lepsze plyta MDf czy wiórowa? mam plyty Mdf ale wiedze ze wiekszosc konstrukcji jest na plytach wiorowych......

do czego ten sub?

Skomentuj

Po co 2 razy ten sam temat?
      Do pytania Kudłatego dołączam: Jaki pokoj?

Skomentuj

sub do ogólnego zastosowania....ma służyć kilka lat.....:) przede wszytkim muzyka....kiedys moze kino jakies.....do 20m2........ a co z tymi płytami>?

Skomentuj

Uparles sie na jakies plyty a nie masz nawet projektu i co najwazniejsze wybranego przetwornika.
          Beyma o ktorej tu pisano do kina nie nadaje sie przez swoj estradowy charakter.
          Jesli to ma sluzyc kilka dlugich lat to moze dozbierasz jeszcze troche kasy do przetwornika?
          Juz za 400pln masz doskonalego visatona tiw200XS ktory kladzie na lopatki swoim doskonalym dzwiekiem np. duzo wiekszego sls12 peerlessa.

Z jakimi kolumnami bedzie wspopracowac Twoj przyszly sub?? Myslales moze juz o jakims wzmacniaczu ?? Pytam sie poniewaz w jakims stopniu bedzie CI pomagac w wyborze przetwornika.

Skomentuj

EZO -> pod jakimi względami kładzie sls-a ?? i jakiego wymaga wzmaka??

Skomentuj

Hehe widze ze EZO juz troche testow z nim porobiles:P

Tylko chyba 8" moze byc troche mało do 20mk2

Skomentuj

Kladzie pod kazdym oprocz efektywnosci - jest poprostu lepszy.
                W bezposrednim starciu tiw nie daje mu szans.
                Wzmak 200W
                Maxi u mnie tiw gra wlasnie w 20m<sup>2</sup>

Skomentuj

głośnik do 300zł ,
                  ale ile masz na napęd ??
                  bo sam głośnik nie załatwia sprawy...

Skomentuj

EZO
                    A gdybys miał go porównac z es250 lub JL Audio 10w0 , przy założeniu że do kazdego z nich masz odpowiedni napęd ?? dalej byś obstawał przy visatonie ??

Skomentuj

Nie slyszalem zadnego z tych przetwornikow.
                      Ale sadza po sposobie kwalifikacji przetwornikow visaton 200XS zagralby lepiej i dokladniej.
                      Sam nie docenialem tej marki az do momentu gdy nie uslyszalem V200XS.
                      Wiem ze moze bolec za taka mala "pierdziawko" moze tak grac ale jest juz ona klasyfikowana do high end'u.

A tak na marginesie Placek, Ty slyszales tego visatona ?? Bo sadzac po ilosci konstrukcji wykonanych na nim w Polsce (po za moja buda testowa to nie widzialem) to nikla ilosc Polakow miala z nim doczynienia np. Queaster trzymal w reku :)

Skomentuj

Queaster trzymal w reku :)
                        a ja prawie go slyszalem przez GG ;] EZO

Skomentuj

Pewnie i niezły ten visaton,nie wiem,nie miałem go ale sub na 8 calach i jeszcze w 20 metrach to nie jest zbyt dobry wybór.Jako odnośnika użyłem 8 calowego intertechnika,napewno nie gorszy od visatona i niestety w 16m dostaje zadyszki.Niknie.
                          Na mój gust to jeśli już robić suba na taki metraż to minimum 12 cali.

Keczub2, popatrz na oferte BSW na stronie mivoca.Jak na chwile obecną dla tych wooferków nie widze żadnej godnej konkurencji.

Skomentuj

EZO
                            troszkę zrobiłeś tu zamieszania tym visatonem. Nie nie słyszałem go ale po Twoich wypowiedziach nabrałem ochoty posłuchania go nawet w jakiejs firmowej konstrukcji.
                            Może jeśłi okazał by się godnym głośnikiem to zrobiło-by się małą aplikację:)
                            Szkoda że nie można go nigdzie pozyczyć.
                            A tak na poważnie szukam czegoś na prawdę dobrze brzmiącego - nie służącego do zadudaniania pomieszczen ale fajnie mruczącego nawet przy cichym słuchaniu radia. To chyba zapewni mi tylko dobrej klasy głośnik o wysokiej skuteczności - a tej Visatonowi brakuje ??

Skomentuj

Jak ktos chce zapraszam do siebie :) z reszta kupuje sobie drugiego bo beda grac w 30m2:)

Skomentuj

EZO a nielepiej kupić jednego 25cm ??

[ Dodano: 2005-11-14, 16:50 ]
                                Gdzie robisz zakupy ?? widziałem że na stronie Visatona jest promocja, 25cm coś 650zł .

Skomentuj

nom dobra ten visaton kosztuje 400zl ale jesli ma to byc sub aktywny to jaki do tego wzmacniacz ? i ile kosztuje?

Skomentuj

skoro ma już jednego 20 to chyba nie
                                    pozatym łatwiej jest osiągnąć większy spl dwiema 8' i dwoma wzmakami niż jedną 10' i nawet dużym wzmakiem...

Skomentuj

Ja bede do znudzenia nudny i polece ci BSW 12 badz 15 (jak masz kase). Mysle ze powinien pogodzic twoje wymagania co do muzyki i kina. Glosnik gdzie ma zagrac miekko to gra miekko a gdzie ma kopnac to kopie i to bardzo mocno, super kontrola i predkosc za rozsadne pieniadze. W 20mkw bedzie mial co sprzatac, lepiej sobie pozadnie wszystko w domku podokrecac :)
                                      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

no dobra ale ile kosztuje wzmacniacz do suba aktywnego jakas nazwa cena?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X