Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana glosników w kolumnach sony ss-2030

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wymiana glosników w kolumnach sony ss-2030

witam wszystkich
    niedawno kupilem glosniki sony ss-2030 niestety spalilem glosniki basowe nie znam parametrów tych blosników wiem tylko ze sa 8 ohm i chcialbym je wymienic na inne .
    jakie glosniki nadawaly by sie do tego najbardziej ???????
    glosniki basowe 20cm te stare
    wzmacniacz jaki posiadam to unitra at 9100
    mam do wydania 200zl na dwa glosniki

Re: Wymiana glosników w kolumnach sony ss-2030

Zamieszczone przez pio171
    witam wszystkich(...)
    glosniki basowe 20cm te stare
    ach .. to o te stare chodzi

Skomentuj

tak o te stare nie wiem co tam wlozyc

Skomentuj

mozesz wlozyc reke albo noge

Skomentuj

a jesli dysponujesz odpowiednia wielkoscia to nawet glowe :)

Skomentuj

bez jaj panowie pytam sie jak czlowiek jakie byly by najlepsze glosniki basowe to tych kolumn a wy mi jakas szopke odstawiacie
            Orginalnych glosników nie moge dostac :(

Skomentuj

zadajesz glupie pytania to my ci dajemy glupia odpowiedz

podaj litrarz kolumny i czy ona jest BR czy Closed, czy masz pojecie ze musisz zrobic nowa zwrotke ??

jak ciezko policzyc ci litrarz to podaj chociaz wymiary wewnetrzne

tutaj nie ma wróżek i nie znamy wszystkich kolumn na pamiec

Skomentuj

kolumny maja 24 litry pojemnosci 3 drozne tylko kwestia zwroznice nowe czy przestrojenie starych ??????

Skomentuj

a w tych kolumnach masz taki otwor co leci przez nie powietrze jak sluchasz glosniej muzyki ?

Skomentuj

posluchaj, moze zrezygnuj lepiej z tych kolumn i zrob cos swojego, np monitory na ARN188 + ARV w dziale konstrukcji jest opracowana zwrotnica i bedziesz mial dobre monitorki poprawnie grajace, maxdila zamknal sie w 400zl w wysmienitym wykonczeniem

Skomentuj

nie to nie jest obudowa br jesli oto ci chodzi to jest obudowa zamknieta

Skomentuj

:) ok do closed nadaja sie tesle arn poszukaj jakis ja z nimi nie mialem do czynienia za duzo www.empire.com.pl chyba albo www.allegro.pl oraz oczywiscie www.google.pl

Skomentuj

i nie traktujci mnie jak chlystka bo jak bym mial paramerty tych glosników to bym sobie sam poradzil juz 8 lat siedze w tym temacie i sam sobie buduje jakies duperele ale te glosniki mi sie podobaja i maja ladny dzwiek

Skomentuj

i nie traktujci mnie jak chlystka bo jak bym mial paramerty tych glosników to bym sobie sam poradzil juz 8 lat siedze w tym temacie i sam sobie buduje jakies duperele ale te glosniki mi sie podobaja i maja ladny dzwiek
                            ok

Skomentuj

8 lat. Czemu nas oklamujesz. Przeciez majac roczek nie bylbys w stanie przykrecic srubki-
                              -Twoj sposob wyslawiania sie i problemy ze zrozumieniem co sie do Ciebie napisze wskazuje wlasnie na te 9 lat :)

Skomentuj

fuck

Skomentuj

niestety spalilem glosniki basowe
                                  to niepal tyle...

Skomentuj

sorry za off topa ale nie moge przestac sie smiac EZO, wisnia, to bylo mistrzostwo;p uhuhaha zaraz spadne z krzesla;p

Skomentuj

no comments w tym topicu juz ;]

wracajac do pytania profesjonalisty autora topicu, to lepiej zaoszczedz pieniadze bo i tak jestem na 90% pewny ze nie zrobisz zwrotnicy (wiem ze zaprzeczysz) kup najlepiej sobie alpharda LW800 i po sprawie, bedzie dobrze w granicach 50Hz, pozatym bez pomiarow nawet jak wsadzisz tam peerlessa to nie bedzie rewelacji wiec daruj sobie takie rozwiazania, wiem jak wygladaja i graja kolumny Sony wiec nie ma sensu ladowac nic za gruba kase bo i tak nie bedzie grac poprawnie bez nowej zwrotki

jest jeszcze jeden sposob, ale do tego trzeba miec checi chociaz troche, wyciagnij te twoje "spalone" glosniki, odklej delikatnie kopułkę przeciwpyłową, zdemontuj cewkę, zmierz jej srednice i wysokosc i poszukaj takiej w sklepach internetowych np www.stx.pl

Skomentuj

www.umifon.pl a tu zrobiana zamowienie;p

Skomentuj

Czaruję...
                                        X