Witam wszystkich!!! Chciałbym sam zbudowac subwoofer, ale niewiem za bardzo jaki głośnik kupic (ok.125zł) Mam juz jednego na oku: http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
Czytałem troche o nim na tym forum, i wydaje mi sie ze na poczatek byłby dobry
A wy jak sądzicie??
PS
Jaką skrzynie bym musial do niego skonstruowac (BassReflex)? jaka grubosc i dlugosc tunelu BR?, czy płyta wiórowa 1,2cm by wystarczyła (wyglada na bardzo solidną)?
Czym sie rózni wersja 32cm od 27cm (pod wzgledem jakosci grania i wielkosacia skrzyni)
Moze macie jakies inne propozycje? Głośnik ma słuzyc jako subwofer do kina domowego (w moim wypadku bedzie to kompuer) no i oczywiescie do GIER i słuchania muzyki
[ Dodano: 2005-11-27, 19:56 ]
Czy do tych STX-ów potzrbne sa zwrotnice??
Czytałem troche o nim na tym forum, i wydaje mi sie ze na poczatek byłby dobry
A wy jak sądzicie??
PS
Jaką skrzynie bym musial do niego skonstruowac (BassReflex)? jaka grubosc i dlugosc tunelu BR?, czy płyta wiórowa 1,2cm by wystarczyła (wyglada na bardzo solidną)?
Czym sie rózni wersja 32cm od 27cm (pod wzgledem jakosci grania i wielkosacia skrzyni)
Moze macie jakies inne propozycje? Głośnik ma słuzyc jako subwofer do kina domowego (w moim wypadku bedzie to kompuer) no i oczywiescie do GIER i słuchania muzyki
[ Dodano: 2005-11-27, 19:56 ]
Czy do tych STX-ów potzrbne sa zwrotnice??
Skomentuj