Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tesla -które dane są prawdziwe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tesla -które dane są prawdziwe

Witam:
    np:
    http://www.tvm-valmez.cz/index.php?i...atit=80&catg=1
    oraz
    http://www.empire.com.pl/TVM-ACOUSTI...n-150-73-8.htm
    Niezgadza się nic, no może poza zdjęciem.
    Dodam, że więcej jest takich kwiatków.
    Paweł

oczywiscie ze na tvm, empire widac sobie zaokragla parametry

Skomentuj

Ładne mi zaokrąglenie. Fs różni sie o 5 hz. Może na jednej stronie są dane producenta a na drugiej sami pomiezyli... Pomierzyli nim wygrzali dobrze. :)

Skomentuj

jasne, roznica parametrow a charakterystyka ta sama?

Skomentuj

dawno dawno temu, i na tvm'ie byly takie parametry jak teraz na empire, potem tvm zrobic aktualizacje wszystkich parametrów, co widac aktualnie a na empire zostaly stare.. proste :)

Skomentuj

Zawiadamiam, że na stronach TVM przy Fs jest znaczek 4 co w legendzie oznacza w zal. od głośnika +/- 10Hz, +/- 10% a nawet +/-20%.
            Czyli Fs może pływać np. pomiędzy 40Hz a 60Hz. Wrrrrr :(
            Paweł

Skomentuj

parafka, w zależności pewnie od wygrzania , choć wg mnie chodzi o to żeby mogli niższe podawać...
              np arn 150 nie ma fs 45 tylko ponad 50hz :/

Skomentuj

apropo tesli dziś dotałem 11 głośników tej firmy, 6xarn150 i 5x arv ale nie w tym rzecz, pamiętacie jak ktoś kiedyś na foróm opowiadał ze na jakiejś giełdzie(chyba mowa była o wolumenie) widział jak przyszło paru żółtków i kupili kilka naście szt arn150 a po kilku tygodniach sprzedawali na straganie głośniki identyczne jak tesli, ostatnio też miałą miejscce rozmowa na forum odnoście obnizonych cen głośników tvm, zmierzam do sedna: w kartonie z głośńikami wzucone były kawałki po kartonach z CHIŃSKĄ taśmą klejącą(napisy made in china i pełno ich krzaczków) oraz miały pieczątki "celne"

więc może empire ku[puje już od chińczyków?? stąd te nie porozumienia?? jeszcze nie podłączałem głośników ale sprawdze je, dobrze że mam 4 szt orginalnych(kupionych ze 2lata temu moze nawet dawniej) więc porównam i dam znać

resztę zostawiam do waszej oceny....

Skomentuj

to ja pisałem :P

generalnie wole kupować na wolumenie bo widze co kupuje (przynajmniej tak mi się wydaje :P ) być moze jest tak że TVM samo "wycofało" część produkcji do chin.... na allegro juz z rok są głośniki Hansena o identycznych jak tesla membranach i oznaczeniach (naszczęście mozna je jeszcze po koszu rozpoznać ) jak się okazuje niedługo moze być z tym problem....

mój ARN 150 ma po godzinie grania Fs na poziomie 40-43Hz a jak postoi tydzień 50-55. to typowe dla lekkich głośników (znaczy z leciutką membraną) i niema się tu czemu dziwić.

największe jazdy są z ARN116 tu Fs skacze miedzy 55 a 85Hz

Skomentuj

dodam że koszt styki do podłączenia kabli nit którym jest on przymocowany do kosza oraz czerwona plamka oznaczająca + są absolutnie takie same, zawieszenie górne również w dotyku jest takie same, ale wszystko powiedzą pomiary........

Skomentuj

A moze TVM zleca chinczykom produkcje membran tak jak STX, a reszte sklada u siebie. Chinczyki mogly to wykorzystac i produkuja membranki rowniez dla siebie i sprzedaja glosniki na takich samych membranach.

Skomentuj

Nie wiadomo co tam chinczyki wymysliły :P
                        Najlepiej sobie samemu glosniki pomierzyc:P tylko nie kazdy ma sprzet do pomiarow:P

Skomentuj

wszystko się okarze ja myśle że to co mówi hoosar jest niestety prawdopodobne :(

trzeba tylko czekać az Vifa peerles i Scan tez uciekną do chin i będziemy mieli Vife tańszą od tesli i STX'a

Skomentuj

apropo, gdzie mogę tanio kupić kapsułki do SW bo na allegro nie znalazłem??

Skomentuj

Chyba Grzmil jezcze ma kapsulki, naprawde tanio (ponizej 40zl :) ). Jak chcesz kontakt to sie odezwij do mnie na GG.

pozdro

Skomentuj

pytanie co warte sa te tesli z chin (jeśli to rzeczywiście one) bo moze produkują z china, ale z zachowaniem standardów z Czech? bo jak nie to po tesli :( może to i rewelacja nie była, ale była tania, a jak mam za 15stkę od chinczyka płacic okolo 40 zł (po tyle sa w innych sklepach np w akkusie, wiem, że drogo), to chyba się przerzucę na stx, chcociaz czy ci nie sa chińscy? pozostał jeszcze tonsil i visaton...

Skomentuj

O co wy tak przezywacie z tymi Chinami, sa z Chin, no i co ? Co to ma do rzeczy ? Jak graja tak samo to moim zdaniem zadna roznica. USA, Chiny, Azerbejdzan czy Kuba na jedno wychodzi.

Skomentuj

oby tylko tanio było :)
                                    bo jeśli jakość byłaby ta sama (w co nawiasem mówiąc wątpie) to nie ma to różnicy...
                                    biznes to biznes

Skomentuj

kamas uzyj "szukaj" a na pewno dowiesz się conieco o tym głośniku;]

Skomentuj

Empire Audio sprzedaje Tesle dziwnie tanio. Np. ARN5614 za 25zł. Rok temu znalazłem sklep internetowy (niestety nie pamiętam jego nazwy) który sprzedawał mydło i powidło oraz głośniki DBS (w cenach od 16zł.) i miał również ARN5614 za 33zł. Czyli w przybliżeniu tyle za ile jest jego wersja ARN165-05-04 w http://www.akkus.com.pl/ . W sklepach te głosniki kosztują około 50zł.
                                        U producenta - na jego stronie internetowej kosztuje 234Kć netto (1Kć=0,133zł.) czyli cena brutto w Polsce to ok. 38zł. tak jak w sklepie Akkusa (ok. 31zł. netto).

Empire Audio sprzedaje równiez na Allegro obudowy komputerowe - na pewno chińskie. Byłoby bardzo nieciekawie gdyby okazało się że ich głosniki to Chińskie kopie Tesli o których producent nic nie wie.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X