mam sub na stx 27-150 ss 45l@32Hz i powiem ze lekko mnie nie satysfakcjonuje dzwięk, zasilany jest z mostka tda(mocy aż nadto) miałem subsonic wywaliłem go bo dzwięk był strasznie mulasty(wiadomo subsonic podnosi impuls) wywaliłem tez całkowicie wytłumienie i dzwięk stał się trochę szybszy i wyrazistrzy ale to jeszcze nie to spodziewałem się ze będzie grał troche agresywniej, tyle mówi się ot ym że stx gra twardo a tu stopka nie brzmi jeszcze tak szybko jak bym chciał, moje pytanie jet takie , co zrobić żeby "utwardzić" dzwięk jednocześnie nie tracąc niskiego zejścia bo nawet przyjemnie nisko zchodzi
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
STX 27-150-8-sc odsłuch
Collapse
X
-
i tu dochodzimy do odwiecznego problemu nisko z reguly nie rowna sie twardo
jest bardzo malo glosnikow hmm nawet policzyl bym je na palcach jednej reki ktore potrafia zejsc stsounkowo nisko hmm to pojecie wzgledne
ppoierwsze postaraj sie podniesctroche strojenie
po drugie jestes w bledzie ze te 150 W dla lgosniak to duzo ja kiedys mialem ten model i poddal sie on dopiero przy jakichs 220 W
mocniejszy wzmak zapewne poprawi troche kontrole ps jaki masz zasilacz i wartosc filtrujaca w zasilaczu tu 20 000 nie bylo by przesada
odpisz dokladniej konstrukje moze obudowa jest za"słaba" czyli sciaki za cienkie
Skomentuj
-
niechodziło mi oto że za duzo mocy dla głośnika tylko natęrzenie basu mi wystarczy poprostu, a kostrukcja wykonana jest z mdfu 22mm klejone i obficie skręcane przod mdf 22+mdf 6 , zasilacz to 46000uF(23000uF na gałąź będzie około 30000uF na gałąź) trafo 550W(wzmak do kina 5.1/7.1 dlatego tyle) więc zapas mocy jest
Skomentuj
Skomentuj