Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX 27-150-8-sc odsłuch

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX 27-150-8-sc odsłuch

mam sub na stx 27-150 ss 45l@32Hz i powiem ze lekko mnie nie satysfakcjonuje dzwięk, zasilany jest z mostka tda(mocy aż nadto) miałem subsonic wywaliłem go bo dzwięk był strasznie mulasty(wiadomo subsonic podnosi impuls) wywaliłem tez całkowicie wytłumienie i dzwięk stał się trochę szybszy i wyrazistrzy ale to jeszcze nie to spodziewałem się ze będzie grał troche agresywniej, tyle mówi się ot ym że stx gra twardo a tu stopka nie brzmi jeszcze tak szybko jak bym chciał, moje pytanie jet takie , co zrobić żeby "utwardzić" dzwięk jednocześnie nie tracąc niskiego zejścia bo nawet przyjemnie nisko zchodzi

sporobuj pokombinowac ze strojeniem to raz(troche chyba za nisko dales) podniesz nawet do ponad 40i porownaj. widze ze sytuacja sie powtarza i wszystkie suby na stxie skoncza tak samo;p wyrzuc go;-p muli i jest matowy, bez wrazu right?:P

Skomentuj

i tu dochodzimy do odwiecznego problemu nisko z reguly nie rowna sie twardo

jest bardzo malo glosnikow hmm nawet policzyl bym je na palcach jednej reki ktore potrafia zejsc stsounkowo nisko hmm to pojecie wzgledne
      ppoierwsze postaraj sie podniesctroche strojenie

po drugie jestes w bledzie ze te 150 W dla lgosniak to duzo ja kiedys mialem ten model i poddal sie on dopiero przy jakichs 220 W
      mocniejszy wzmak zapewne poprawi troche kontrole ps jaki masz zasilacz i wartosc filtrujaca w zasilaczu tu 20 000 nie bylo by przesada

odpisz dokladniej konstrukje moze obudowa jest za"słaba" czyli sciaki za cienkie

Skomentuj

niechodziło mi oto że za duzo mocy dla głośnika tylko natęrzenie basu mi wystarczy poprostu, a kostrukcja wykonana jest z mdfu 22mm klejone i obficie skręcane przod mdf 22+mdf 6 , zasilacz to 46000uF(23000uF na gałąź będzie około 30000uF na gałąź) trafo 550W(wzmak do kina 5.1/7.1 dlatego tyle) więc zapas mocy jest

Skomentuj

flodins ja mam 27/150/4SS w takiej samej obudowie z tym samym strojeniem:P
          Wg mnie do kina sie nadaje znakomicie;] nie gra tragicznie, wezmy pod uwage cene glosnika;]
          Ja za calego suba dalem niecale 20zł:P razem z głośnikiem:P (miałem go za darmo) tylko ze mam obudowe niewykonczona;]

Skomentuj

zupełnie twardo grają głośniki z lekkimi membranami ale jak zauwazył łukasz niezapuszczają się one zbyt nisko - tu mamy pewien kompromis - kompromis za 50zł ja zawsze podkreślam że trzeba patrzeć na głośnik przez pryzmat ceny

Skomentuj

z twojego pisu wnioskuje ze jedyne co mozesz zrobic to pobawic sie troche ze strojeniem podniesc je obnizyc moze wyciagniesz pozadnae cechy

Skomentuj

wymien glosnik i po problemie

Skomentuj

Wrzuć balastu do budy, automatycznie podniesie się strojenie, chociaż napęd jest lipny w tym głosniku i za mała buda tez moze pogorszyc sprawe.

Skomentuj

Zamieszczone przez MoJojojo
                    wymien glosnik i po problemie
                    to daj mi pieniądze

Skomentuj

Zatkaj BR.

Skomentuj

Czaruję...
                      X