Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jeszcze jeden zestawik estradowy na STX:)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeszcze jeden zestawik estradowy na STX:)

Witam, mysle na takim zestawikiem:

dwie satelity na GDS 27-150-4-SE + GDWT 8-150-4-PJ, obudowa bass-reflex 70l, strojona na 50Hz, zasilane wzmakiem 2x120W przy 4ohm i do tego dwie tuby http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?t=818 zasilane jednym PA300

Co o tym myslicie? Testowal ktos juz te GDS'y?

A moze przenies to do dzialu konstrukcji, kolumna super.

Skomentuj

Na razie to jest tylko pomysl, wiec dzial konstrukcje to jeszcze za wczesnie:)

Skomentuj

Ten gds do niczego sie nie nadaje,średnice ma taką samą jak 30-200-x-ae a różnica jest taka że on poprostu niema basu :) a 30-200-x-ae ma go i to sporo,głośnik ten to poprostu niewypał.Jak chcesz samodzielne kolumny to polecam 30-200-x-ae z układem magnetycznym od 38-300-x-ae plus tuba wysokotonowa.A jeśli nadstawki do tych tub to kolumny na 4xgds 22-120 plus 2 tuby wysokotonowe.Spl-em(ok 99db) powinny nadążyć za tubami a moc takiej nadstawki to coś koło 450W SINUS!!.Impendancja tylko i wyłącznie 4ohm chyba ze dasz 2 głośniki w obudowi zamaist 4 i połączysz je szeregowo to bedzie 8ohm.

Skomentuj

Nie wiem jak Was ale mnie osobiscie wkur..a jak ktos prezentuje swoje dzielo i podaje link do innego forum.
          Takie posty powinny byc niezwlocznie usuwane!!

Skomentuj

EZO, to nie jest jeszcze rzadne dzielo tylko pomysl na razie. Wyluzuj po prostu pytam jak Wy to widzicie. Glownie chodzi mi o satelity bo ktos na pewno juz slyszal jak sprawuja sie te GDSy i jestem ciekawy czy jest sens w nie inwestowac.

bociek14, dzieki za wypowiedz bo o to mi wlasnie chodzilo. Nie potrzebuje az 450W bo nie bede mial czym tego zasilic. A co myslisz o 2xGDN 22-120-8-SC jako nadstawki? Chodzi o to zeby bylo 4ohm.

Skomentuj

te GDNy się nie nadają - niski SPL juz lepej dać gwa GDSy - STX twierdzi że wprowadzą wersje 8 ohmowe więc moze troche poczekaj

Skomentuj

Czaruję...
              X