Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wybor woofera BSW/HERTZ/...?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja chyba znam wynik... Ale nie uprzedzam faktow.

Skomentuj

tomaszo, jak opisałbyś es250 ?

Skomentuj

Hertz schodzi liniowo dosc nisko - ale to liniowosc wynikajaca z jego w ogole malej efektywnosci. Jest bardziej miesisty i jednostajny, mniej zroznicowany i nie daje twardego basu. Inne proporcje miedzy najnizczym, srednim i wyzszym basem - moze sie bardziej podobac, ale w muzyce obawiam sie, ze... No gusta sa rozne.

Skomentuj

Takero masz już któryś u siebie co by można podjechać i posłuchac ???

Skomentuj

będe miał w tym tygodniu bsw 104II , esa już mam :)
            ale głównym problemem jest wzmak :)
            tylko musze końcówkę pod zasilanie podłączyć i będzie gotowe:)
            ale największy kłopot to pomieszczenie odsłuchowe ,
            mój pokój ma ok 10mkw i jest ostro zastawiony wszystkim ,
            ale nie ma problemu :)

Skomentuj

Spoko jak będziesz miał to sklecone to daj znać, dla mnie nie liczy się wygląd roboczy - 3 min słuchania i będę wiedział:)

Skomentuj

dobra a co mozecie powiedziec na temat JBL GT4 12 ? interesuje mnie konfrontacja z BSW. jak tkos sluszal, czytak niech mowi;p

Skomentuj

chcesz nisko,miekko z mieskiem to bierz JBLa
                  chcesz wykop, szybkie glosne granie bierz BSW
                  proste

Skomentuj

miekko z mieskiem to bym wzial hertza

Skomentuj

pisalem juz ze tak hertz es300 jest lepszy od GT4 ale ten JBL to dobra alternatywa dla ES bo jest 150zl tanszy

Skomentuj

rozpoatrujac pod tym katem jak najbardziej

Skomentuj

a jak u niego z spl'em i muzykalnoscia? no i czy duzo straci w close 30l?

Skomentuj

straci straci, duzo na zejsciu i efektywnosci, on gra podobnie do ES300 tyle ze wolniej i bez takiego kopa co nieznaczy ze go nie ma

Skomentuj

wisnia, na moim miejscu co bys wybral, mowielm ci na PW mniej wiecej o wymaganiach... eh dylemat;/

Skomentuj

wzial bym JBLa w standartowej aplikacji 55L BR, to bedzie ogromny przeskok z STXa, uslyszysz zupelnie inny bas, JBL wyglada dosc dresiarsko wiec nie bedzie problemu ze sprzedaza w razie znudzenia ;]

Skomentuj

wlasnie o tym samym pomyslalem. zawsze JBL to JBL przynajmiej marke znaja wszyscy;p
                                  55l. duzo kurde zaraz mi na psyche wejdzie ze nic nie moge wymyslic i sie zdecydowac;/ chce zrobic to na dluzej niz pol roku;p

Skomentuj

zastanawia mnie spl hertz'a... ma on okolo 91dB >8" ; 93dB >10" (jesli dobrze pamietam)
                                    jak na suba to calkiem niezle.... JL zdaje sie ze maja duuuuzo mniej>?
                                    czemu wiec potrzebuje silniejszego wzmaka?

Skomentuj

bo w rzeczywisctosci Hertz nie ma tyle spl'u zapytaj umberto bo nie pamietam dokladnie ale ponizej 90dB chyba 85 lub 87dB

Skomentuj

marosik
                                        Hertz podaje tak jak i beyma spl napieciowy !!
                                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

A ja mam dziki pomysł i chyba sie na niego skusze.Mam starą skrzynke 70L pod 15 calówke.Chyba wepchne tam bsw 154II,zestroje br i zarzuce do autka.Ciekawe co sie bedzie działo...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X