Witam wszytskich uzytkownikow...jestem nowy wiec przepraszam jesli temay:byl, jest nie ty gdzie trzeba badz co kolwiek jeszcze innego...Wiec: Zrobilem sobie zestaw stereo, dwudrozne kolumny z nisko-srednim WH651 i wyskokotonowa kopulka ktorej nie wymienie(nie ma co sie kompromitowac na poczatku:)...Nie spelnia moich oczekiwan i chcialbym ja wymienic na produk lepszy...biore pod uwage GDWK 11/100 lub GDWK 10/80/T...czyli ceny w granicach 80zl...I mam nastepujace pytanko-z rodzajow muzyki w jakich sie lubuje jazz jest chyba najbardziej wymagajacym...ktory z nich bylby lepszy, chyba ze w tych cenach mozna znalesc cos lepszego no i czy przerzyja pierwszy rzad na ok. 6000Hz...Dzikuje za opinie i pomoc...Pozdrawiam!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
...Dylemat z sopranami...
Collapse
X
-
Przemek
-
jak chcesz to moge ci gratis pomierzyć parametry i charakterystyki tego HW co do sopranówki - za 80zł to 11-100 i tym bardziej 10-80 to porazka - albo kup SC10N (koło 50zł) - gra naprawde nieźle - albo dołuz troche do G20-SC za około 110zł
generalnie zwrotka 6dB/okt zadko kiedy się sprawdza - zwłaszcza przy tanich glośnikach - do 6dB/okt projektuje się specjalne głośniki z charką w miare liniowo opadającą od około 400-1500 albo 4-8kHz (zalezy jaka średnica i jaki głośnik)
Skomentuj
Skomentuj