Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Proszę o weryfikację projektu zwrotnicy
Collapse
X
-
Te filtry troche za słabo filtrują. Ja bym zastosował dla wysokiego taki rozwiązanie układowe jak masz ale wartosci 3,3 ohm 3,3uF , 330 uH , wysoki w odwrotnej polaryzacji. Dla niskiego cewka 600uH , kond 10u , wiec bez zmian.
Problemami z fazą sie zbytio nie przejmuj bo te moje pomiary są z lekka zwalone. Wygładziłęm je bez urzycia wczesniej delaya wiec w sumie nie wiadomo jak ta faza w zasadzie idzie.
-
ARVka praktycznie wogóle niejest filtrowana. moim zdaniem jedyna filtracja jaką mozna dać dla ARVki to kond 3,3u i jak najmniejsza cewka. ja dałem 200uH i dołozyłem szeregowo przed zwrotką rezystor żeby inpedancja nie spadała ponizej znamionowej (dodatkowo wyrównało to SPL głośników)
tak samo cewka do ARN'a jest za mała. ja bym dał jakieś 500-600uH (oczywiście zakładam że to dwa arny 8 ohmowe połączone równolegle)
Skomentuj
-
jak tylko powiecie gdzie dostane tanio kapsółki i podrzucicie projekt przedwzmacniacza do niej to zdam relacje z dobrymi pomiarami(audigy 2, pomieszczenie mogę wytłumić naprawde nieźle)
[ Dodano: 2005-12-04, 18:52 ]
Zamieszczone przez Yoshi_80Jak odwrócisz polaryzację arv'ki bedzie lepiej. Przynajmniej powinno byc. Ten schemat może zostać.
Skomentuj
-
widze że muszę się powtarzać
Mam kupione:
cewka 0.33 dla arv
kond 4,7(jantzen) dla arv
cewka 0.39 dla arn
0.33 mogę odwinąc i zmierzyć na SW tak zeby było 0.2,
z 0.39 0.56 nie zrobie bo nie mam jak dodać drutu ale może dopasować jakiś rdzeń(stal?feryt?)??
a co z kondem 4,7?
, kupowanie nowych częsci nie wchodzi w gre ponieważ nie jest to zestaw stero a kino i wszystkie części są po 5 szt!
Prosiłbym jeszcze o odpowiedz odnośnie 10uF
Skomentuj
Skomentuj