Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alphard

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Alphard

Witam
    Miewam sie z zamiarem kupna najwyzszego modelu Alphard'a PW1503, jednak moj problem tkwi w tym iz nie wiem gdzie go mozna kupic na allegro nie ma z eltaja nie wysylaja. Zdecydowalem sie na ten glosnik gdyz moze to ten przetwonik odmieni moje zdanie na temat firmy Alphard bo jak dotychczas to z niczym zaskakujacym ze strony firmy sie nie spotkalem. Jednoczesnie prosze o ewentualna relacje i ocene osob znajacych ten glosnik. Nie wiem czy warto znizac sie do poziomu Alphard'a ale coz zaryzykuje. Obecnie posiadam subwoofer na glosniku EARTHQUAKE dB12 i narazie nie nazekam (jesli ktos slyszal ten glosnik to niech sie podzieli wrazeniami z odsluchu).
    Pozdrawiam, Michał

Chyba kurde pojde do sklepu i kupie w koncu jakiegos Alfreda zeby zobaczyc co tak naprawde da sie zrobic, a wynik dam komus.To co pokazuja w fabrycznych rozwiazaniach (jest w Gliwicach taki sklep gdzie namietnie sprzedaja i przetworniki i zestawiki Alfa) to naprawde jakies puzderka swiszczaco buczace.To by byl eksperyment dopiero.

Skomentuj

tu masz link gdzie możesz kupić ten oraz inne głośniki alfa http://www.elektroland.com.pl/index.php?cPath=53_54

Skomentuj

ciekaw jestem dlaczego to jest najwyższy ich model według ciebie może najdroższy ale czy najwyższy ... za taką kase można o lepsza firme :] i w alfredzie gówno sie lepiej niepchac

Skomentuj

Kup w sklepie i powiedz ze wezmiesz i sprawdzisz czy ci do kolumny pasuje wezmiesz paragon
          sprawdzisz w dokmku jak gra
          i go nazajutz oddasz i powiesz ze nie pasuje albo go sobie zostawisz ;D

Skomentuj

Dzieki za linka miko86.
            Heh dalex1- niezly pomysl ;]
            Wcale sie nie dziwie ze nikt nic nie wie o tym glosniku.... tez chyba na glowe upadlem zeby kupic Alphard'a za 500 pln'ów. Nie jest wykluczone ze go nie kupie lecz jakos budzi moje zaufanie ten przetwornik. W najgorszym wypadku to nawet nie zrobie sobie z niego popielniczki bo po co mi 15 kilogramowa popielnica ;]

Skomentuj

Co do alfreda to bym był co najmniej ostrożny,za 500zł masz już super wooferka i sie nie natniesz na nim(opis).
              PZDR

Skomentuj

Hmm wiesz co ja mysle. Tego alfreda wziol bym tylko wtedy jeśli zarabial bym tyle ze za miesieczną wypłate mógłbym sobie kupic kilkanaście takich codków. Daj se siana lepiej ne pchaj sie w alfredy bo po co Ci to nie chce mi sie lookac w parametry ale z tych 15kg to sama membrana bedzie wazyc z 5kg co zagwarantuje pasmo przenoszenia 0.5hz 25hz. Po co Ci to nie lepiej kupic sprawdzony sprzet. Z drugiej strony jesli kupisz tego alfreda to braw dla pioniera. Bo to dzieki takim ludziom forum sie rozwija a nie ciagle tylko lw i cw. A jeszcze jedna uwaga moze zobacz sobie jakis tanszy glośnik alfarda bo jakos nie widze zeby ludzie potem kupowali te glośniki lepiej se slska walnąc i z głowy. Tak z 350zł nie wiecej.

Skomentuj

wiśnia tych chcesz kupić alfreda za 500 zł? za tę cenę to bys dostał 20 stkę audaxa

Skomentuj

Kiedyś czytałem dobre opinie o tym PW, ale i tak kupiłbym sls'a. Popatrz jaką skuteczność sam producent podaje, chyba 84dB(może to model niżej). Tak czy siak nie warto chyba ryzykować:-/ Poszukaj czegoś innego bo za te pieniądze jest w czym wybierać. Pozdro

Skomentuj

jak masz za dużo kasy to kup uzywanego lanzara z serii cadmium 12" wychylenie membrany 35mm

Skomentuj

Na strym forum był temat i to bardzo długi o tym głośniczku. Nawet chyba był opis suba i wrażenia odsłuchowe.

Skomentuj

Z takim wychyleniem to pewnie ładnego wzmaka potrzebuje(w ładnej obudowie:P)...

Skomentuj

zawieszenie piankowe ... lol

"najwyzszego modelu Alphard'a PW1503"

moderator do śmieci z tym postem bo to wstyd dla jego autora heh

Skomentuj

Jak chce niech zaryzykuje, a potem podzieli się z nami wrażeniami;-). Gdybym był bogaty to czemu nie, ale jeżeli mi się nie przelewa to kupiłbym coś pewniejszego. Tymbardziej, że Irek sprawdzał pare droższych modelów alpharda i jego opinie były negatywne... napisał, że tylko szpanersko wyglądają

Skomentuj

Kupno jakiego kolwiek alfreda to nie ryzyko, to porażka na starcie. Za 500PLN to człowieku kupisz coś co deklasuje alfreda tak dalece, że profanacją wogóle było by porównanie takich przetworników. Jeśli chcesz być zadowolony to w żadnym razie nie kupuj syfo co się zowie alfred. Przykro mi ale tyle już tego jak mrówek i nic sobą nie reprezentuje. To co z tego, zę ma 15 cali? to syf i tyle.
                                Za 590 masz Alcona AC10HE, 599 Visaton AL200 i kilka Audaxów do wyboru. Alfred nawet nie może tak wysoko głowy podnieść, żeby tym przetwornikom na kostki spojrzeć.

I trochę wiary w siebie i swoje umiejętności proszę.

Pozdrawiam.

Skomentuj

A w doddatku to będziesz musiał mieć min 300 wat wzmaka żeby go ruszyć.

Skomentuj

jak sie ma kase na taki głośnik to ma sie kase na wzmak ..

ale post TIMa wszystkim w ładny sposób wszystko wytłumaczył, chyba autor zrozumie o co tu chodzi

Skomentuj

Dzieki za wszystkie odpowiedzi i za uswiadomienie mnie ze w Alfredy nie ma co sie pchac. Pozdrawiam, Michał

Skomentuj

Czaruję...
                                      X