panowie wszystko co tu mowicie jest niewatpliwie prawda, wykresy wykresami, parametry parametrami ale jak ma sie to do rzeczywistosci, jest jeszcze takie cos jak charakter brzmienia i jakosc ktora oferuje przetwornik.
mozna sobie przytoczyc proste porownania:
jak zagra stx przy 35Hz a jak BSW odpowiedz oczywista ze BSW zagra lepiej
dlatego nie warto mowic ze jakis tam glosnik nie nadaje sie do muzyki bo parametry wskazuja ze ma slaby np BL itp ale parametry nie pokaza nam jak glosnik bedzie gral w rzeczywistosci
do niedawna mialem JL Audio 10W0 ktory kosztowal 500zl teraz ok 450zl, parametry bardzo slabe mozna by powiedziec ze kazdy stx zjadl by go na sniadanko a jak jest naprawde o tym juz chyba kazdy moze sie domyslec...
Jezeli przykladowo STX GDN32-300... schodzi w jakiejs tam budzie do 30Hz to po co kupic XLS'a ktory tez bedzie gral te 30Hz przy f3
Panowie nie tylko parametry i wykresy ale jeszcze jakosc i charakter brzmienia
PS mam nadzieje ze zrozumieliscie o co mi chodzi
mozna sobie przytoczyc proste porownania:
jak zagra stx przy 35Hz a jak BSW odpowiedz oczywista ze BSW zagra lepiej
dlatego nie warto mowic ze jakis tam glosnik nie nadaje sie do muzyki bo parametry wskazuja ze ma slaby np BL itp ale parametry nie pokaza nam jak glosnik bedzie gral w rzeczywistosci
do niedawna mialem JL Audio 10W0 ktory kosztowal 500zl teraz ok 450zl, parametry bardzo slabe mozna by powiedziec ze kazdy stx zjadl by go na sniadanko a jak jest naprawde o tym juz chyba kazdy moze sie domyslec...
Jezeli przykladowo STX GDN32-300... schodzi w jakiejs tam budzie do 30Hz to po co kupic XLS'a ktory tez bedzie gral te 30Hz przy f3
Panowie nie tylko parametry i wykresy ale jeszcze jakosc i charakter brzmienia
PS mam nadzieje ze zrozumieliscie o co mi chodzi
Skomentuj