Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki do komputera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki do komputera

Witam! Chciałbym zrobic drewniane kolumienki do komputera (bardzo małe). z głosniczkami o srednicy 10cm. Jakie głosniki sie do tego nadaja? co sadzicie o tych: http://www.visaton.de/english/artikel/art_450_1_18.html
    czy do tych potzrbny by byl glos. wysokotonowy?
    szukam jakis troszke tanszych jakie byscie polecili ??

chodzi mi o cos takiego: http://www.jvc.pl/product.php?id=EX-A1E&catid=100018

tvm arn 116...
    albo też z tvm głośniki samochodowe...

Skomentuj

dzieki! wlasnie o takie cos mi chozilo, a czy do tych glos. beda potrzebne gwizdki??

[ Dodano: 2005-12-09, 16:57 ]
      zrobic skrzynke z br czy bez?

Skomentuj

do arn 116 od biedy może i nie ,choć wartoby zainwestować,ale do samochodówek już napewno nie...
        Ja bym zrobił zamknięte do samochodówek, a 116 w winisd posymulował :)

Skomentuj

A gdybym kupił te Visaton'y to czy one by sie nie zmarnowaly? niestety niestac mnie na dobrej klasy "duzy" zestaw stereo, wiec wole zrobic mniejszy ale porzadnie grajacy;] mam w domu wieze Sony ale to mojego brata, :) czy do tych głos. trzeba obliczać skrzynke?
          a co z wysokimi tonami i wogole jak to by gralo? Maja one spelnic role satelitek bo w planach mam tez subwoofer, ale rowniez "normalnego" zestawu stereo!. Czy to by sie sprawdzilo? Skrzynki chce wykonac z drewna. liczy sie przedewszyskim jakosc, no i oczywiscie cena

Skomentuj

Głośniki jak najbardziej ok, ale bez dobrej zwrotnicy i bez pomiarów to one się zmarnują. Wysokotonowy koniecznie.

Może zacznij od czegoś tańszego?

Skomentuj

Jestem uparty i chyba zostane przy drozszych;] Jesli beda zle graly obudowe zawsze mozna zrobic nowa, ale najpierw zrobie kilka projektow w WinISD, ze zwyklej wiorowki i porownam. a wlansie czy w srodku trzeba dac jakis material wygluszajacy, i jakie wysokotonowce(jak najmniejsze)??

Skomentuj

W takim razie powiedz ile masz kasy na to...

Skomentuj

Jesli juz znalazles te Visatony to podejrzyj na stronie producenta aplikacje.
                  Male monitorki dobrej jakosci z wysokotonowym dt94 lu dtw72 i juz masz cos na przyszlosc.

Skomentuj

hmmm a co byscie polecili oprocz tych tvm arn? wiem ze najwazniejsza jest jakosc dzwieku ale chce tez zeby sie ladnie prezentowaly, i dlatego spodobaly mi sie te Visaron'y

Skomentuj

a jak małe mają być ?

Skomentuj

Jesli beda zle graly obudowe zawsze mozna zrobic nowa
                        nie bedzie ci sie chcialo:), a poza tym nie kombinuj w ten sposob bo tylko kupe materialu zmarnujesz...

Skomentuj

~10cm

Skomentuj

jeśli zależy Ci na wielkości kolumienek to weź jakieś samochodówki współosiowe,
                            możesz dać coś porządniejszego nawet skoro masz kase na to...

Skomentuj

Albo szerokopasmowki Visatona, tez dobre

Skomentuj

wlasnie tak jak pisze MarekW, np. frs8 lub f8sc czyli wersja zwykla lub ekranowana, wymaga malutkiej obudowy i podobno calkiem niezly, na audiomanii zamiescilem symulacje z boxsim-a

Skomentuj

a widzial ktos jakies male wysokotonowce??? takie max 5cm?? Czy jezeli dam wysokotonowca na dół to jakosc dziweku bedzie dobra, bo jesli tak to moglbym zastosowac wiekszy gwizdek do 10cm (jakie sa najlepsze w cenie do 30zł za sztuke?)

Skomentuj

arv

Skomentuj

A gdzie moge kupic (sklep internetowy) głosniki firmy TVM ??

Skomentuj

www.empire.com.pl www.akkus.com.pl

Skomentuj

Czaruję...
                                        X