mam zamiar zlozyc 2 drozne satelitki (nisko-srednio na ARN-100-10/8 a wysokie wlasnie na GDWK 7/50) i tu pjawia sie pytanie czy uzywajac 2 droznej zwrotnicy 12db/okt z podzialem na 5000 Hz mocno spadnie wytrzymalosc mocowa wysokotonowca? (tonsil podaje rekomendowany filtr 12 db/okt z podzialem na 7000 Hz przy takich parametrach gwizdek wytrzymuje za filtrem 0,4W) impedancja wysokotonowego to 8 Ohm Z gory dzieki za kazda odpowiedz
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
GDWK 7/50 zwrotnica
Collapse
X
-
znalazlem w necie satelity TVM na tych ARN
maja objetosc 2l a w WinISD za cholere nie moglem zestroic bassreflexu przy takim V dlatego postawilem na pudlo zamkniete a calosc bedzie wsparta przez suba przy tych glosniczkach i tak chyba nie doswiadcze basu czy tunel wprowadzi tutaj jakies cuda?
Skomentuj
-
Ja arn 116 wersja ekranowana wpakowałem do ok 6L. Przy wiekszej mocy lubi sie wychylać a i tak gra cicho , taki głośnik ale w sumie jak na takiego mikrusa bas jest niezły.
W zamknietej mogą być problemy poniżej 100Hz lepiej dawać br. Ja po ustawieniu w rogu pokoju puszczjac sygnał tesotwy przy 50Hz miałem jeszcze całkiem przyzwoite cisnienie. Przy 45 hz prawie nic nie było już słychać.
Dałem mu rurke br z pcv 3 cm dł 7,5cm.
Skomentuj
Skomentuj