Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDWK 7/50 zwrotnica

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDWK 7/50 zwrotnica

mam zamiar zlozyc 2 drozne satelitki (nisko-srednio na ARN-100-10/8 a wysokie wlasnie na GDWK 7/50) i tu pjawia sie pytanie czy uzywajac 2 droznej zwrotnicy 12db/okt z podzialem na 5000 Hz mocno spadnie wytrzymalosc mocowa wysokotonowca? (tonsil podaje rekomendowany filtr 12 db/okt z podzialem na 7000 Hz przy takich parametrach gwizdek wytrzymuje za filtrem 0,4W) impedancja wysokotonowego to 8 Ohm Z gory dzieki za kazda odpowiedz

skoro tonsila tak psize to tak zrob arn spokojnie moze isc do 7000 hz

ps moja rada to taka stroj staranie bo ten glosiczek arn jest cholernei czuły na strojenie budy

Skomentuj

wlasnie robilem symulacje w WinISD i wykres faktycznie wychodzi powywijany na maxa;]
      jedyna sensowna obudowa wychodzi chyba zamknieta a ze zwrotnica tak kombnuje bo ciezko u mnie w miescie dostac 2 drozna z podzialem 7000 Hz

Skomentuj

a kto kupuje zwrotnice zwrotice drogi kolego sie robi
        ten glosik pracuje w BR pogadaj z yoshim moze udostpni ci pomiary

Skomentuj

znalazlem w necie satelity TVM na tych ARN
          maja objetosc 2l a w WinISD za cholere nie moglem zestroic bassreflexu przy takim V dlatego postawilem na pudlo zamkniete a calosc bedzie wsparta przez suba przy tych glosniczkach i tak chyba nie doswiadcze basu czy tunel wprowadzi tutaj jakies cuda?

Skomentuj

nie moze podbije troche efektywnosc

Skomentuj

zwiększ objętość do 4 litrów to wcale niejest za wiele

Skomentuj

Ja arn 116 wersja ekranowana wpakowałem do ok 6L . Przy wiekszej mocy lubi sie wychylać a i tak gra cicho , taki głośnik ale w sumie jak na takiego mikrusa bas jest niezły.
                W zamknietej mogą być problemy poniżej 100Hz lepiej dawać br. Ja po ustawieniu w rogu pokoju puszczjac sygnał tesotwy przy 50Hz miałem jeszcze całkiem przyzwoite cisnienie. Przy 45 hz prawie nic nie było już słychać .
                Dałem mu rurke br z pcv 3 cm dł 7,5cm.

Skomentuj

dzieki wszystkim za pomoc! :]
                  Chyba faktycznie pobawie sie bassreflexem zobaczymy co da sie wycisnac z tych "potworow";D

Skomentuj

Czaruję...
                  X