Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mój zestaw kina - proszę o ocenę

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mój zestaw kina - proszę o ocenę

Witam,
    To mój pierwszy post i mam nadzieję, ze nie ostatni. Po car-audio przyszedł czas na zmontowanie czegoś do domu. Aktualnie pokój 15m2 ale docelowo wszystko będzie stać w pokoju 45m2. Kino służy mi głównie do oglądania koncertów na DVD (U2, Sting, Peter Gabriel, Phil Collins) czyli głośno i jeszcze raz głośno :) . Amplituner to Yamaha RX-V 440.

tył
    Seas 19TFF1 (H737) Textile dome
    Peerless PPB 830860 - 5.25" Poly cone woofer

przód
    Seas 25TFFC (H519) Textile dome
    Peerless 10" CSC-X woofer

sub
    Peerless 830500 12" XLS woofer
    Keiga KG5230 (300 Watt) wzmacniacz

centralny
    Peerless 850122 6.5" CSC-X woofer
    Seas 19TFF1 (H737) Textile dome

Całkowity koszt komponentów niecałe 3 tyś zł.
    Czy czegoś mi brakuje ?

membrany biernej do xlsa ja swojego mecze aktualnie bez membrany ale chyba bede zmuszony do jej zakupu
    poza tym do takiej klasy glosniczkow przydaly by sie jakies porzadne zwrotki co wiazalo by sie z pomiarami i znowu kosztami ... nie znam cen tych glosniczkow ale moze wyjsc ze ciezko bedzie ci sie zmiescic w tych 3kzl
    pozdrawiam

Skomentuj

daj lepeiej fotki jak to wyglada, napisac se kazdy moze

-daj fotki
      -napisz cos o zwrotnicach

Skomentuj

Z membrana bierna spokojnie zmieszcze sie w 3 tys, nie mam zadnych zdjec bo dopiero mam zamiar to wszystko zamowic w usa. Zwrotki i skrzynki zrobi mi ktos w 3miescie :)

Skomentuj

od kiedy robi sie przody na 10" calowym glosniku ? tam musi jakis sredniak zagoscic!

Skomentuj

Peerless z zamkniętym tyłem ? http://www.madisound.com/cgi-bin/ind....22111&pid=848 :) Moze jakis Seas...

Skomentuj

a tak naprawde powiedz mi z kad akurat te glosniki wybralses i dlaczego ?

Skomentuj

Słuchałem Seasów i Peerów w połączeniu i podobalo mi się. Pozatym są w dobrych cenach.

Skomentuj

no to jezeli sluchales to chyba wiesz co ci sie podoba

Skomentuj

A coś nie tak z nimi ? Wydaje mi sie, ze to rozsadny wybor.

Skomentuj

jak mamy ocenic skoro zdjęć nie ma?

Skomentuj

sadzac po tym ze masz dobry sprzet w bmw to widze ze masz w miare obsluchane ucho i wiesz czego chcesz... sluchales dokladnie ty modeli glosnikow co podales czy inne? kazdy producent ma lepsze i gorsze glosniki wiec nie mozna powiedziec ze kazy glosnik tutaj jest dobry albo lepszy od innego, ja proppunje przy takiej kasce pojezdzic po jakis sklepach w wejcherowie masz akkusa i poslychac jakis glosnikow zeby wiedziec w jakim kierunku zmierzyc a jak nie to idz na forum lukara bo tam jest wiecej osob ktore ci pomoga w lepszych czyt. drozszych konstrukcjach

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                          jak mamy ocenic skoro zdjęć nie ma?
                          Ja proszę o ocenę tego co mam zamiar kupic, jestem nowy w temacie kina domowego więc liczę na opinie bardziej doświadczonych.

VIP dzięki , przesłałem już specyfikacje do Witka z Akkus.

Skomentuj

CSX jest do d.... z tego co pamietam HDS jest nastepca to raz.
                            Dwa 10 do 2way nie nadaje sie. Pomysl moze o m18wh vify

Skomentuj

csx peerlesa odradzam słyszałem nie to szajs tylko sie nazywa peerles hds juz ładnie gra i ma trochę nawet duzo basu.

Skomentuj

A mi sie zdaje ze te CSC to juz tylko moze pan Kisiel z www.akustyk.com.pl (wiadomo ze drogo) ma z zapasów bo na www.tymphany.com juz ich nie ma i chyba nie robią.
                                Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                                Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

hahahahh
                                  po wygladzie ocenicie jak gral głosnik :P
                                  LOL

ładnie - wyglada =ladnie gra hahah

Skomentuj

mavic
                                    Jak chcesz cos pozadnego w nierozwalajacej cenie to mysle ze powinienes rozwazyc xt18wh + jakis pozadny wysokotonowiec, nie ta klasa porownojac do tego co wymieniles (oprocz seasow). Sub swoja droga moze byc i peerlees.
                                    No i jeszcze jedno, zostaw akkusa w spokoju bo ceny z kosmosu.
                                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Czaruję...
                                    X