Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jakie głośniki kupic do 400zl(monitory)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jakie głośniki kupic do 400zl(monitory)

witam!!
    mam na przetworniki+zwrotnica 400zl.
    chialem jakies moniotry zbudowac na glosniku 16cm albo 2x13 jak starczy kaski.nie wiem jakiej firmy wybrac wiec pisze do was o pomoc.zalezy mi na jakosci bo do muzy troche do filmow beda mam suba to bedzie nadrabiac basem.zdecydowalem sie na moniotrki bo nie mam miejsca za duzo w pokju.
    to napiszcie co polecacie i jaka buda do nich bedzie dopbra
    pozdrawiam!!!

[ Dodano: 2005-12-25, 11:25 ]
    zastanawiam sie na visaton W 200 S+SC 10 N albo jak wiecej kaski bede miec to G 20 SC i cadzice o tym??glosnik dlatego 20cm bo ma wieksza skutecznosc od W 170 S co sadzicie???

Sluchaj nie rob monitorow na 20cm glosniku, to nieporozumienie, przy tej wielkosci membrany bedzie niedostatek srednich tonow, na 20'tkach to juz sie robi trojdrozne podlogowki a nie dwudrozne monitory. ten mniejszy wisaton do monitorow tez zbytnio wedlug mnie sie nie nadaje, nie pokaze na co go stac, poprzez to ze ograniczysz go objetoscia skrzyni, bo wedlug mnie monitor to kolumna maks. 15 litrow a nawet i mniej a to jak dla niego jeszcze troche za malo. Osobiscie zlozylbym cos na glosnikach niskosredniotonowych kolo 13cm srednicy, piszesz ze masz suba wiec bedzie mialo co basem z dolu nadrabiac, bardzo dobry glosnik to VifaTC14- cena koło 110zł/szt lub Tonsil GDN13/30/2. Tej wielkosci niskosredniotonowy bedzie mial juz bardzo dobra srednice.

tu masz link do najtanszego chyba zrodla Vify sposród sklepów online: http://www.sertvis.pl/index.php?cPat...70c30d155f189a

A jeśli byłbys zainteresowany Tonsilem GDN13/40/2 to odezwij sie na priv lub GG, mam je w bardzo dobrej cenie porownywalnej z ARN150.

Skomentuj

Jeżeli masz dostęp do oryginalnych tonsili, to dobrym wyborem może być GDN16/50/6

Skomentuj

nie tylko nie 16-50-6 ....... mam je juz od roku na stanie i nawet niechce mi się donich obudowy zrobić.....

Skomentuj

Sound Wave, i weź tutaj bądź mądry... ostatnio mi LUKASZ doradzał własnie to coś w połączeniu z Usherami

Skomentuj

ja zastanowil bym sie jeszcze nad visatonami W130 lub W170 są niezłe i niedrogie.

Skomentuj

a moze juz jakies gotowe polecacie cos np z allegro???
              bo sam juz nie wiem co ja mam wybrac.chyba ze maci juz sparwdzone kostrukcje w domu i napsiali byscie co w nich macie jakosciowo jaki dzwiek jest czy sa glosne bo wlasnie o to mi chodzi.nieraz lubie glosniej muzy posluchac mam na monitory 500zl uzbieralo sie wiecej troche:)
              pozdrawiam

Skomentuj

jesli ma to byc sprzet do pokatowania, to warto tez rozwazyc STX'a 18-120-6, srodek pasma ma podobno naprawde niezly, basik tez, i spl kolo 89dB wiec zagra glosno jak trzeba, no i sporo mocy mozna w niego wpakowac i nic mu nie bedzie, dokladniej popytaj o niego SoundWave'a bo on je mial....

Skomentuj

sporo mocy mozna w niego wpakowac i nic mu nie bedzie,
                  akurat z tym się nie zgodze ...
                  to jedna z legend krążących wokół STXa , jednak w stosunku do tego głośnika
                  nie zupełnie prawdziwa ...
                  powiem tak - głośnik wytrzymuje tda i raczej nie wiele ponad to ...
                  tyle że dałem 14l i strojenie na niecałe 50hz więc w mniejszej budzie zniesie więcej ,
                  choć znacząco straci na basie ...

Skomentuj

głośnik jest bardzo ciekawy - jak chcesz coś co gra dość głośno z mocnym wykopem to polecam STX'a - jak jesteś z gatunku osob że lubią słuchać cicho - i tylko cicho to polecam vife TC14 w komplecie z SC10N zagra dość przejemnie - do tego STX'a tez proponuje te same kopułki - niewiele drozsze od 11-100 arvek i 11-200 a roznica w jakości zdecydowanie zauwazalna

Skomentuj

a czy bardzo róznila by sie zwrotka miedzy tym stx'em i arv 104/04/8 a sc10n ?

i czy ten visaton ma 104 mm szerokosci calkowitej ?

Bo wlasnie zamowilem zwortke w greltonie i arv ale moze bym jeszcze sie zdecydowal na tego scn'a ( chociac szkoda tych 40 zl , a to moja 1 konstrukjca i wymagający nie jestem)

Skomentuj

masz wszystko na forum :)
                        wszystkie 3 schematy ...

Skomentuj

właściwie to 4 :P

chociaz do SC10N była chyba tylko na audiomani

mam nadzieje że nie zamówiłeś w gerltonie gotowej zwrotki ??

Skomentuj

SW nie.

Tylko elementy do zwrotki twojego projektu

EDIT: nie moge nawet na audiomanni znalezc zwrotki do stx 18 + sc10n

Skomentuj

No dobra są święta okaże się dobrym wujkiem

niebieska zwrotka ma coś w rodzaju kompensacji baffle step - umnie zaczynał się on jak widać od 1500Hz

Skomentuj

a z tych co byscie polecili???????
                                http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77985645
                                http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77254473
                                http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77651293 te jbl to tak nie wiem do konca czy je chce ale dalem linka
                                http://www.sklep-rtv-agd.com.pl/skle...oducts_id=1830
                                http://www.sklep-rtv-agd.com.pl/skle...oducts_id=1831

Skomentuj

Człowieku to jest forum diy tu się samemu projektuje i wykonuje a nie pyta co lepiej gotowego kupic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))

Skomentuj

ale teraz syf sie robi...lojezu...wszyscy daza designem w strone B&W ale jak perfidnie

Skomentuj

Co myślicie o monitorze zamknietym na TVM xw165 i Vifie tc 20sd?? Czy to zagra??
                                      Mam kolegę ktyóry jest zwolennikiem obudów zamknietych i mam mu coś zaproponować na monitor..

Skomentuj

xw165 8ohm jest tak jakby przystosowany do zamkniętej... ale imo szkoda marnować głośnik.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X