Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy wogóle warto?!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy wogóle warto?!

Witam, tak sobie przeglądam konstrukcje DIY i na którą bym się nie trafił to pisze: "Monitory grają SUPER, czysto i naturalnie!"... i tak w kółko. Problem w tym, że podobne zdania znaleźć można w monitorach na ARN+ARV za 300 zł. i monitorach na np. GND+GDWK już za 500 zł.

No i mam takie pytanie, zamierzam w najbliższym czasie zbudować sobie monitorki, myślałem nad HECO + GDWK, ale jak czytam dobre opinie o głośnikach 2x tańszych to już sam nie wiem :/.

PS. Pozatym jakbym wybrał HECO to kurna nawet nie mam do niego parametrów :'( - wkurza mnie ta firma powoli.

mozesz sie zapytac Sound Wave czy nie pomiezy ci tego Heco za browarka, kiedys w jakims topicu sie zaoferowal

Skomentuj

wszystko jest rzecza gustu, arny i gdny graja zupelnie inaczej, zalezy co kto lubi, skoro zadajesz takie pytania to odnosze wrazenie, ze to dopiero poczatek diy, wiec zloz cos w miare taniego, osluchaj sie z tym i dopiero jak stwierdzisz, ze gra to np. za twardo, albo za miekko albo gora gora zbyt natarczywa albo cokolwiek innego to wtedy wydawaj wiecej kasy jak juz bedziesz wiedzial czego chcesz, bo znam ludzi, ktorym 2way na najtanszych stx-ach w zupelnosci odpowiada, wiec po co przeplacac

Skomentuj

jak chcesz to moge ci zmierzyć parametry

Skomentuj

Grunt żeby grały lepiej od poprzedniego zestawu i zeby nie uszłyszec nic lepszego bo można sie zdołowac

Skomentuj

Sound Wave, bylbym wdzieczny za pomierzenie, ale ja tego glosnika jeszcze nawet nie mam ;/. Mialbym go do Ciebie przyslac czy jak? No i co bys chcial za ta przysluge?

Skomentuj

wyśłij głośnik i pivo i będzie ok :)

powiedz jaki model heco ?? bo moge załatwić sobie na pomiary hw 165 s-cps 470i - tylko musze znaleść troche czasu :)

Skomentuj

HW 130

[ Dodano: 2005-12-26, 19:39 ]
                Albo moze lepiej ktos mi poradzi jaka zrobic obudowe, wiem, ze wentylowana, ale jaka pojemnosc? 15 l. styknie?

Skomentuj

Zrób pomiary w WinISD

Skomentuj

Zrób pomiary w WinISD
                    chyba symulacje

a zreszta jak wynika z tematu, to nie ma parametrow do niego

Skomentuj

no tak symulacje :P

A co to tych głośników omże się okazac że zestaw za 300 zł może być leprzy od zestawu za 500 zł

Skomentuj

Czaruję...
                      X