Witam. Chcialbym zbudowac glosniki, system ma byc dwudrozny. Na srednioniskotonowego planuje wykorzystac jakąś 16tke Tonsila, prawdopodobnie 16/50, bycmoze 13tke 13/50/1. Jednak mam dylemat co do wysokotonowca, wiem ze bardzo chwalony jest na forum Tonsil 11/100, jednak nie znam opinii co do Tesli. Jaki polecacie do dwudroznej konstrukcji? czy warto wydawac prawie 100zł(Allegro odpada bo nie mam zaufania) za Tonsila 11/100 czy lepiej kupic prawie o polowe tanszego Teslę, jak tak, to jaki model?
P.S. Własnie zbudowalem suba na Tonsilu 20/80/2 w obudowie bandpass, w sumie 45l, (do tego oczywiscie wzmak na tda i filtr aktywny)wymiata strasznie, opisze to krutko: Bas jest POTĘŻNY!! Ten głośnik chyba jest doskonaly!!Tonsil RULEZ - to nie jest przesada.
P.S. Własnie zbudowalem suba na Tonsilu 20/80/2 w obudowie bandpass, w sumie 45l, (do tego oczywiscie wzmak na tda i filtr aktywny)wymiata strasznie, opisze to krutko: Bas jest POTĘŻNY!! Ten głośnik chyba jest doskonaly!!Tonsil RULEZ - to nie jest przesada.
Skomentuj