Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wysokotonowiec:Tonsil czy Tesla

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wysokotonowiec:Tonsil czy Tesla

Witam. Chcialbym zbudowac glosniki, system ma byc dwudrozny. Na srednioniskotonowego planuje wykorzystac jakąś 16tke Tonsila, prawdopodobnie 16/50, bycmoze 13tke 13/50/1. Jednak mam dylemat co do wysokotonowca, wiem ze bardzo chwalony jest na forum Tonsil 11/100, jednak nie znam opinii co do Tesli. Jaki polecacie do dwudroznej konstrukcji? czy warto wydawac prawie 100zł(Allegro odpada bo nie mam zaufania) za Tonsila 11/100 czy lepiej kupic prawie o polowe tanszego Teslę, jak tak, to jaki model?
    P.S. Własnie zbudowalem suba na Tonsilu 20/80/2 w obudowie bandpass, w sumie 45l, (do tego oczywiscie wzmak na tda i filtr aktywny)wymiata strasznie, opisze to krutko: Bas jest POTĘŻNY!! Ten głośnik chyba jest doskonaly!!Tonsil RULEZ - to nie jest przesada.

teoretycznie gdwk11/100 gra ciekawiej, ale za to trzeba go wyzej ciac i ma mniejsza moc od tesli. jezeli szkoda ci kasy kup tesle- w przyszlosci zawsze mozna wymienic, zwlaszcza jezeli to maja byc pierwsze twoje kolumienki

ps. masz jakies namiary gdzie mozna kupic gdn 13/50/1 w necie?

Skomentuj

Nie mam zielonego pojecia, musisz poszukac, tutaj na forum przewija sie kilka stronek ale trzynastek tonsila jeszcze nie widzialem. A ta tesla to jaka by miala byc, podaj oznaczenia bo nie mam zielonego pojecia.dzieki

Skomentuj

tesle mozna nizej ciąć od tonsila ?? to jakaś pomyłka.... włśnie to 11/100 jest dobry do niskiego cięcia - ma ferrofluid. tesla potrafi się spalić juz przy podziale w okolicach 3000Hz a tego 11/100 katowałem przy 2500 i grał jak ta lala

Skomentuj

Czaruję...
        X