Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki głośnik??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

rep ja ci pomoge bo wlasnie skonczylem budowe kolumn na tym stx

@ 18l
    br jesli nie chce sie bawic w dobieranie dlugosci to kup ze strony stx oznaczony nr 5 on da ci strojenie ~~ 50Hz

Skomentuj

pvl, niech się wygrzeją najpierw ;]

Skomentuj

Witam!
        10 litrow na 18stke stxa to za malo, ja tak zrobilem i niestety basu nie bylo wiele, a szkoda, bo to fajny glosnik. Na poczatku psioczylem na niego, ale jak troche u mnie pogral i sie wygrzal, to az zal bylo kolumienki oddawac klientowi :)
        Ja mam zabytkowe tonsile GDN 16/15 w sam raz na zamkiecie w 10 litrach :)

Skomentuj

ja testowałem w 10l i nie było tak źle ...
          mozna dlatego nie miałeś basu bo nie wygrzane były?
          pozatym jakiego basu można się spodziewać z 10l :)

Skomentuj

Ja tam sie nie spodziewalem wielkiego basu z tych 10 litrow, pisze tylko ze lepiej dac mu minimum 15, bo to fajny glosnik i szkoda go marnowac.

Skomentuj

w sumie to nie chodzi mi o ilosc basu tylko bardziej o jakosc. Fakt ze wieksze pudlo bylo by lepsze ale tez sporo miejsca zajmuje a ja wlasnie chce jakies male skromne pudeleczko dosyc dobrze grajace:> Dzieki za wszystkie rady i wypowiedzi:)

Skomentuj

Zamieszczone przez rep003
                w sumie to nie chodzi mi o ilosc basu tylko bardziej o jakosc. Fakt ze wieksze pudlo bylo by lepsze ale tez sporo miejsca zajmuje a ja wlasnie chce jakies male skromne pudeleczko dosyc dobrze grajace:> Dzieki za wszystkie rady i wypowiedzi:)
                To jak ci chodzi o jakosc to nie pchaj sie w zadnego stx, kup juz te popularne gdn13/40/2lub10 i zrob cos ala totem mitte albo opera duetto i po sprawie. Kolumienka bedzie mala (na tym ci przeciez tez zalezy) i bedzie miala przynajmniej poprawna srednice co jest bardzo wazne, ludzie tylko zawracaja sobie glowe basem i nic wiecej. Jak pogadasz ladnie z panem z greltonu to ci w130s sprzeda za troche powyzej 50pln (nie wiem czy przy zamowieniu internetowym bedzie chcial dac tak duzy rabat, ja odbieram osobiscie i idzie sie jakos dogadac).
                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

To moze jak chodzi o jakosc, to faktycznie GDN 13/40/2.. akurat 8-10 litrow w br

heh..borys - jednoczesnie :)

Skomentuj

z tym ze nie stac mnie na tego gdn 13/40/2 bo to cos kolo 85 zl a ja gora mial bym na glosnik 50 zl a za to nieweile mozna kupic :/ ale moze macie jeszcze jakis do zaproponowania bardziej pasujacy do 8-10l w cenie do 50 zl ??

Skomentuj

Kupisz za okolo 60pln tego tonsila nie przejmuj sie, a jak nie to grelton i bierz w130s. W sobote bede w greltonie to sie zapytam po ile sprzeda.

Jednym slowem DECYZJA !!! a nie pisac 500 postow ktory glosnik, dzialac, pracowac, ciac, kleic, lutowac, przykrecac, z gadania i siedzenia na necie nic nie bedzie. Chlopy do roboty !!!

Troche pokrzyczec tez trzeba :P

Skomentuj

masz racje zeby robic ale najpierw trzeba wszystko przemyslec i ise zastanowic bo dzialanie bez zastanowienia daje wiecej szkod niz porzytku :>

Skomentuj

No i kupilem w170s 4R. Wstepnie moge smialo napisac tak ze porownojac go np do stx18-120-6 (ktory i tak staje legeda heh) to visaton ma zdecydowanie lepsza i jasniejsza srednice, przedewszystkim bardziej szczegolowa (dokladnie slychac jak wybrzmiewa struna gitary akustycznej itp) naprawde duzo milej slucha sie wokali, muzyki instrumentalnej itp. Fani niskich czetotliwosci powinni byc mile zaskoczeni, bas jest, jest go sporo (w budzie 17,8L@50Hz stx dostaje pozadnie po dupie), jest bardzo muzykalny i zroznicowany, jak zagra stopa perkusji to wiemy ze jest to perkusja a nie jakies inne dziwactwo typu "dup". Chcac wyrwac sie z monotonji stx'owej rozwazcie dolozenie troche PLN'ow (89zl w greltonie).
                          Co do w130s to niestety sie nie wypowiem bo narazie go jeszcze nie testowalem, co do ceny (jak obiecalem sie zapytac) to 71pln.

Skomentuj

wielkie dzieki borys za inf

Skomentuj

rep003

Masz nawet pomiar po 15 min pracy. Ps impedancja wyglada bardzo zachecajaco - nie trzeba sie grzebac z korektorem :P

Skomentuj

Czaruję...
                              X