Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Visaton

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Visaton

Witam
    Mam mały problem i proszę o rade, chce zbudować kolumny głośnikowe i jestem na etapie doboru przetworników.W początkowych planach miał to być jakiś niskobudżetowy trzydrożny zestaw na Tonsilach albo STX ale doszedłem do wniosku ,że warto zrobić coś raz a dobrze więc zdecydowałem się na Visatony.Za sekcje wysokotonową będzie odpowiadał G20 SC 8 Ohm (jeśli uważacie że źle dobrałem kopułke to też proszę o sprostowanie ponieważ jeszcze jej nie kupiłem) , średnie tony W 130 SC 8Ohm oraz sekcja niskotonowa i tu zaczyna się mój problem.Chcę aby konstrukcja miała w miarę smukły wygląd ,a więc co radzicie W 200 SC 8 Ohm czy 2xW 170 SC 4 Ohm połączone w szeregowo?

Pozdrawiam szymon88

powiedz jeszcze ile masz kasy , jakie pomieszczenie ma to nagłośnić itp,
    bo póki co to mogę TIWa 200 polecić ;]

Skomentuj

Noooo TIW 200 to jest małe co nieco może w przyszłości zawita do mojego domku ale narazie muszę zrobić te podłogówki a ten poworek to raczej za dużo do 20-stu m2.Z kaską to też nie jest za ciekawie ,więc wolałbym zostać przy tych głośniczkach które podałem.Tylko którą opcje wybrać?

Skomentuj

Wiesz 2 x w170 bedą miały większą powierzchnie membrany niż w200 dlatego teoretycznie możesz się spodziewać więcej basu z w170 ale nie słyszałem ich wię nie wiem. Pozatym wydaje mi się, że przy dwoch w170 średniotonowy nie będzie potrzebny

Skomentuj

Jezeli chcesz zachowac smukly wyglad to mysle ze 2xW 170 bedzie dobrze ...chociaz 1 20cm tez za bardzo nei bedzie odbiegal ale zwiekszy sie powierzchnai membrany wiec bedzie lepiej nzi 1x20cm..chociaz to jest twoaj kwestia wyboru
          pozdro

Skomentuj

Tu macie male co nie co :)
            Załączone pliki

Skomentuj

moj glosniczek w poronaniu do arn150 :p

Skomentuj

a ten ezo to sie chwali gdzie może :P Wolałbym zobaczyć złożony ten zestawik (dx25+m18wh+tiw200xs)

Skomentuj

wisnia co to za głosnik ?

Skomentuj

Lightning Audio Strike S4.12.VCS

Skomentuj

Poprostu NC nie moge z tego....Magnesu ze wszystkiego ile to bydle wazy musisz albo musiales miec nie zla mini elektrownei zeby zasilic tego suba !!!

Skomentuj

prawie 20kg glosnika

Skomentuj

Mialel suba zrobionego w aucie na tym LightningAudio i musze powiedziec, ze dawał rady, ale potrzebuje sporo mocy do zasilania.

Skomentuj

wystawilem go na allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=80424325 mam do niego wzmacniacz tej samej firmy i tej samej serii po zmostkowaniu dajacy 2x400W RMS/4Ohm

Skomentuj

Zamieszczone przez zajaranyy
                              ...przy dwoch w170 średniotonowy nie będzie potrzebny
                              Na początku dziękuje za odpowiedzi,problem w tym że średniotonówki kupiłem zanim miałem jakiekolwiek pojęcie o głośnikach:] więc one raczej z przymusu muszą znaleźć się w tej konstrukcji. Mam jeszcze jedno pytanko gdybym do tego stereo miał dołożyć w przyszłości subwoofer to wtedy 2xW170SC czy 1xW200SC?

Skomentuj

wisnia noo nareszcie ktoś ruszył głową ... i to sie nazywa głośnik do subwoofera :).Gratulacje.

Skomentuj

wisnia, dlaczego tu dałeś 1100zł a mi proponowałeś 1500zł ?:>

Skomentuj

bo sprzedalem radio

1500 bylo za komplet http://img229.imageshack.us/my.php?i...ict00695tv.jpg

Skomentuj

cholera, właśnie radio najbardziej mnie interesowało :P

Skomentuj

Witam mam do sprzedania dwa przetworniki Visaton W130SC kupiłem je jakiś czas temu w Greltonie i wogóle ich nie używałem cena to 180 PLN
                                        Pozdrawiam

[ Dodano: 2006-01-23, 22:01 ]
                                        160 pln ??

Skomentuj

Czaruję...
                                        X