czesc pracuje wlasnie nad kinem domowym, posiadam juz 4 kolumny, przód arn188-03-8 i gdwk 9-80, tył arn150-05-8 i arv104. Napedzam to malymi wzmacniaczami 2xtda1554q. Podpietem mam to do odtwarzacza dvd. Posiadam jeszcze subwoofer na LW800, kazdy wie jak on gra:(. Dlatego potrzebuje zrobic jakis lepszy, chce napedzac go kostka tda1514, lub mostkiem (kostki juz posiadam i raczej nie bede zmienial). Myslalem u subie na arn226-03-4 lub na arn188-05-4, moj pokój ma okolo 8 m2. Prosze o opinie i sugestie jakieś.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
subwoofer do muzy i kina
Collapse
X
-
tda 1514 zasilam z trafa 100W 2x17 V, napiecie wysokie bo wczesniej napedzal kolumny 8 ohm. Pokój mam mały dyskoteki z niego robic niechce, slucham muzyki rockowej i metalowej, więc poteznego basu z nowu nie potrzebuje. Arn226 chyba tylko w obudowie zamknietej dobrze chodzi, wiec wydaje mi sie ze z arna 188-05-4 w basrefleksie moze byc ladniejszy nizej schodzacy bas, myslalem dac go do okolo25 litrow i zestroic na 40 hz, co myslicie o tym. Tesla ma ladny nie dudniacy bas, a stx z tego co slyszalem potrzebuje duzo mocy a ze swojego trafa duzo nie wyciagne.
Skomentuj
-
Ten tonsil jest 8 ohmowy wiec odpada bo wzmacniacz odda mu gora 30 watt. Zrobilem juz wzmacniacze do konca i mam teraz przod 2x30 watt tyl 2x15 w center 15 w i sub 50 watt przy 4 ohmach i tak pozostanie. Wiem ze ten tonsilek jest najlepszy z 20 tonsila, ale moj wzmacniacz z niego duzo nie wyciagnie. Czekam na jeszcze inne opinie. Jakby ktos mógł pochwalić sie jak działa arn226 w zamkniętej.
Skomentuj
-
o dzieki szybka odpowiedz:) Symulowalem ten głośnik w winisd i fajnie wychodzi w obudowach okolo 40 litrów. Nawet jest projekt suba na tym glosniku na stronie http://www.visaton.de/english/artikel/art_705_7_32.html Wiec warty zastanowienia jest:)
Skomentuj
-
pisałem że tesla isobaric odpada, a visaton spoko ładnie charakterystyka wychodzi i nisko schodzi. Trzeba kaske uzbierać na visatona i bedzie porzadny sub. Musze sie jeszcze troche pomęczyć na lw800. Dzięki za pomoc myśle że nie trzeba dalej drążyć tego tematu. Myśle że w następnym miesiącu złoże takiego suba i podziele się wrażeniami. Dzięki !
Skomentuj
Skomentuj