Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer do muzy i kina

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

subwoofer do muzy i kina

czesc pracuje wlasnie nad kinem domowym, posiadam juz 4 kolumny, przód arn188-03-8 i gdwk 9-80, tył arn150-05-8 i arv104. Napedzam to malymi wzmacniaczami 2xtda1554q. Podpietem mam to do odtwarzacza dvd. Posiadam jeszcze subwoofer na LW800, kazdy wie jak on gra:(. Dlatego potrzebuje zrobic jakis lepszy, chce napedzac go kostka tda1514, lub mostkiem (kostki juz posiadam i raczej nie bede zmienial). Myslalem u subie na arn226-03-4 lub na arn188-05-4, moj pokój ma okolo 8 m2. Prosze o opinie i sugestie jakieś.

jak coś to 226 arn ale wzmak malutki masz

Skomentuj

zrób na STX 22-120 chociaż bo ja mam arn 226 i na moje się zbytnio do suba nie nadaje... stx i tak więcej przy tej samej mocy pokaże wg mnie :)

Skomentuj

zguba, 1514 ma ok 50w przy optymalnym zasilaniem...
        analogicznie mostek ok 100w.
        Więc to nie tak mało...
        Mam tylko pytanie - z jakiego trafa zasilasz to tda 1514 ?

Skomentuj

tda 1514 zasilam z trafa 100W 2x17 V, napiecie wysokie bo wczesniej napedzal kolumny 8 ohm. Pokój mam mały dyskoteki z niego robic niechce, slucham muzyki rockowej i metalowej, więc poteznego basu z nowu nie potrzebuje. Arn226 chyba tylko w obudowie zamknietej dobrze chodzi, wiec wydaje mi sie ze z arna 188-05-4 w basrefleksie moze byc ladniejszy nizej schodzacy bas, myslalem dac go do okolo25 litrow i zestroic na 40 hz, co myslicie o tym. Tesla ma ladny nie dudniacy bas, a stx z tego co slyszalem potrzebuje duzo mocy a ze swojego trafa duzo nie wyciagne.

Skomentuj

A ile możesz/ chcesz przeznaczyć na głośnik ?

Skomentuj

na głośnik moge przeznaczyc cos okolo 100 zeta

Skomentuj

nie ma wiekszego sensu robic suba na takim samym glosniku jaki jest w kolumnach...mozesz zastosowac tonsila 20/80/2

Skomentuj

Ten tonsil jest 8 ohmowy wiec odpada bo wzmacniacz odda mu gora 30 watt. Zrobilem juz wzmacniacze do konca i mam teraz przod 2x30 watt tyl 2x15 w center 15 w i sub 50 watt przy 4 ohmach i tak pozostanie. Wiem ze ten tonsilek jest najlepszy z 20 tonsila, ale moj wzmacniacz z niego duzo nie wyciagnie. Czekam na jeszcze inne opinie. Jakby ktos mógł pochwalić sie jak działa arn226 w zamkniętej.

Skomentuj

http://www.visaton.de/english/artikel/art_465_1_19.html moze to...

Skomentuj

100W na tesle ? To ja zabije, w 30l closed, albo nawet i mnie, teraz juz nie pamietam miala dosc przy 50...

Ten w200s nei jest glosnikiem subowym ... ale ogolem mozna sprobowac. Przy tak malej mocy ktora autor ma do napedzania takie glosniki to jedyne wyjscie.

pozdrawiam

Skomentuj

arn 226 -07/4 - 35L 30Hz wzmak 50W wystarczy bedzie zajefajnie :)

Skomentuj

albo izobaric na 2x 226;]

Skomentuj

mIKI, izobaric to już chyba przesada...
                            przy:
                            35L 30Hz
                            rura będzie musiała być bardzo długa, lub mieć bardzo małą średnicę...
                            pozatym spl spadnie jeśli nie zastosujemy drugiego wzmaka...

Skomentuj

A czy ta tesla nadaje się do isobaricu?

Skomentuj

tesla ma za małą efektywność na isobaric - odpada! Właśnie patrze na tego visatona, pewnie troche kosztuje, tylko gdzie go dostac patrzylem na akkusie i nie maja tego modelu.

Skomentuj

dostaniesz go tutaj... http://www.grelton.mycom.pl/ nie jest wcale takie drogi

Skomentuj

o dzieki szybka odpowiedz:) Symulowalem ten głośnik w winisd i fajnie wychodzi w obudowach okolo 40 litrów. Nawet jest projekt suba na tym glosniku na stronie http://www.visaton.de/english/artikel/art_705_7_32.html Wiec warty zastanowienia jest:)

Skomentuj

Zamieszczone przez sphinx
                                      tesla ma za małą efektywność na isobaric - odpada! Właśnie patrze na tego visatona, pewnie troche kosztuje, tylko gdzie go dostac patrzylem na akkusie i nie maja tego modelu.
                                      Czemu odpada??
                                      8m2 :) to przeciez nic.
                                      Testowalem vistonka 84db w 20m2 i bylo dobrze :)

Skomentuj

pisałem że tesla isobaric odpada, a visaton spoko ładnie charakterystyka wychodzi i nisko schodzi. Trzeba kaske uzbierać na visatona i bedzie porzadny sub. Musze sie jeszcze troche pomęczyć na lw800. Dzięki za pomoc myśle że nie trzeba dalej drążyć tego tematu. Myśle że w następnym miesiącu złoże takiego suba i podziele się wrażeniami. Dzięki !

Skomentuj

Czaruję...
                                        X