Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rurka BR

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rurka BR

Witam!
    Mam takie pytanko: czy 2 rurki br o różnych wymiarach dadzą takie samo strojenie? Niby objetości maja takie same, ale czy efekt będzie ten sam?? I czy to tylko chodzi o objętości??

Czesc.
    Z tego co ja wiem chodzi o objętość, moze byc nawet tunelik kwadratowy czy jakis inny i strojenie będzie takie samo jezeli objetosc bedzie ta sama. Jednak promien tuneliku okrągłego ma to znaczenie, ze przy zbyt wąskim tunelu będziesz słyszał tzw. świsty :)

Skomentuj

czy strojenie będzie takie samo wylicz sobie winisd....
      pozatym to nie zależy od objętości :)
      bo możnaby mieć krótką i grubą rure oraz długą, a cienką i wg mnie dałby inne strojenie :)

Skomentuj

Oj...

Skomentuj

Ja mysle ze Pastorowi chodzi o to samo strojenie przy dwoch rurkach w tym samym czasie o tej samej objetosci, przykladowo(niewyliczone!) jedna rurka 10 @20 cm a druga 5@10 cm....

Skomentuj

Jemu chodzi o to, czy można stosować 2 rurki o różnych wymiarach - można.... a wiem nawet dlaczego to pytanie.. bo w programie można zaznaczyć ilość tuneli, ale "niestety", program liczy dla 2ch takich samych BR :)

Skomentuj

Rurki musza miec jednakowa dlugosc, a aoblicza sie ja biorac pod uwage sume powierzchni przekrojow poprzecznych rurek.

Skomentuj

Czaruję...