Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jakie kolumny byly by w sam raz?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jakie kolumny byly by w sam raz?

chce kupic tzn bede chcial kupic kolumny jakiejs duzej mocy,mam altusy 200 wat i są za słabe i to duzo.Interesowalo by mnie cos ponad 300 wat, tyle ze nie chce kupowa kolumn estradowych bo nie lubie twardego basu,maja byc to kolumny domowe duzej mocy.lepiej samemu zlozyc czy dac komus do zlozenia czy tez kupic od kogos z forum albo kupic na allegro cos?? jesli macie cos do sprzedania to napiszcie i najlepiej fote jak to wyglada i za ile oczywiscie a no i wzmaka bym tez potrzebowal do tego.dzieki za jaka kolwiek pomoc panowie!

Przede wszystkim standardowe pytania z "ile masz kasy na to?" na czele...
    Pozatym w jakim pomieszczeniu ma to grać ?
    I do czego ma to służyć?

BTW z tymi watami to paranoja...
    Pewnie napędzałeś ta altusy jakimś wzmakiem 2x 15w ;]

Skomentuj

Masakra. Altusy maja 70W max i tyle. Kupa kazde jakies Empire z dwoma glosnikami 226 i po sprawie.
      Ponadto to strona o samodzielnym wykonawstwie.

Skomentuj

pokoj mam 5m x 4m wysoki na 3,3m,a wzmaka mam fakt slabego:/ ale znajomy mial altusy 300 watowe i dobry wzmacniacz i nie bylo az tak super wedlug mnie i chcialem cos mocniejszego jeszcze max do 1500 zł.oczekuje dobrej ajkosci i miekiego grubego basu,a no i przedewszystkim glosnosci duzej

Skomentuj

pogadaj z dj zibim on mial spore kolumny na sprzedaz... poza tym co ci po tych watach?? czy one sa jakims wyznacznikiem glosnosci jakosci?? nierozumiem tego...

Skomentuj

i jeszcze najlepiej jak by zrobil to forumowicz z tego samego miasta

bez mocnego wzmaka zapomnij ze spelnia sie twoje wymagania....

Skomentuj

wiem ze nie ilos watow jest wazna ale firma,chodzi mi o to ze altusy 300 nie spelniaja moich oczekiwan i chcialbym kupic cos lepszego i mocniejszego poprostu,to wszystko a jesli chodzi o wzmacniacz to byl bym wdzieczny jesli byscie mi podpowiedzieli jakies modele ktore byly by dobre i mocne zeby cos takiego uciagnac spoko.

Skomentuj

sam sobie zaprzeczasz :)
                Pozatym żeby Ci coś zaproponować musisz powiedzieć ile masz kasy na to.

Skomentuj

napisal ze ok 1500zl

Skomentuj

do 1500 zł:) myslalem tez o jakis duzych "kominach" ale nie wiem..... a dlaczego sobie zaprzeczam ?? chce cos mocniejszego od altus 300 i nie moga byc to kolumny estradowe to wszystko i jakis wzmak oczywiscie

Skomentuj

1500zl masz na wzmaka i kolumny czy na same kolumny ?

Skomentuj

chodzilo mi o to czy na wszystko te 1500zł.
                        No ale założe że tak. Ale szczerze mówiąc nie spodziewaj się nie wiadomo czego
                        za tą kase. Skoro tak Ci się podobają te Altusy 300 to je kup, za reszte trzeba będzie wzmaka jakiegoś kupić. We wszystkim pomocne będzie allegro, bo DIY raczej się to nie sprawdzi...

Skomentuj

takero,przeczytaj wątek od początku! dla niego altusy 300 to ZAMAŁO.
                          Pozdrawiam

Skomentuj

jakoś zagmatwał mi się ten moment ze znajomym :)
                            Może coś takiego jak kolumny ZIPa ?
                            Do tego jakiś dobry wzmak.
                            Bo z 2.1 się nie zmieścisz w 1500zl...

Skomentuj

a moze tuby i sub ? wysoki spl tub,niepotrzeba mocnego wzmaka,a do tego subik....

Skomentuj

A jak za 1500zł to ja proponuje moje koluny. Altusy 300 wciągną one napewno. Graja dużeo lepiej jakościowo wkońcu peerlessy i ładniejszym bassem takim miekkiim. Ostatnio jeden kolega z forum był posłuchac i mu sie podobało pokiok masz dość fajny więc myslę że zagrały by one idealnie. Aha i jak do 1500zł to lepszesj konstrukcji nieznajdziesz tylko jeszcze wzmaka będziesz musiał kupić:)

Skomentuj

moze zeusy tonsila...

Skomentuj

do 1500 zł same kolumny,a wzmaka musialbym kupic jeszcze do tego i tez pewnie z 1000 zł pojdzie.a altusy za 1500 ? no bez przesady panowie chyba troche ze drogo. poprostu na allegro patrzylem i nie maja nic takiego wysokiej mocy a jak mają to estradowe wiec lipa. jedynie chyba zostanie samemu cos sklepac i tyle tylko ze to musi byc naprawde dobrze wykonac,jesli chodzi o obudowy to spoko dam rade ale zwrotnice zrobic i reszte to juz nie dam rady dlatego chcialem kupic gotowe.ps jestem z tczewa(niedaleko gdanska)

Skomentuj

Ja cie nie czaje moje zniosa bardzo wysoką moc:) i zagraja ładnie i jakościowo:)

Skomentuj

dodam jeszcze ze razem chce miec PARE KOLUMN jakis basowych o ktorych wlasnie jest mowa do 1500 zł + wzmak jakis silny zeby podołał do 1000 zł i do tych kolumn bede robil jeszcze suba ktory mam juz zaplanowany wczesniej na glosniku hertza es30.pewnie ktos zaraz napisze ze duze glosniki mi nie beda potrzebne bo bede mial silnego suba:] ale poprostu chce byc przygotowany na to ze na imprezie jak dam troche mocy to mi np syczki z srednimi sie nie spala jak w tych altusach!!!! i zeby bylo glosno bo te altusy to slabiutkie.troche jestem wymagajacy chyba no ale takie cos zawsze chcialem.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X