Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumna która ma przypominąć VOYAGERY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolumna która ma przypominąć VOYAGERY

Mam do dyspozycji 2 szt. głośników tonsila gdn 20/40/11 8 łomów po regeneracji :)

Chciał bym na nich stworzyć kolumienke która by przypominała voyagery 200 chodzi mi o budowe. Problem mój 1 polega na tym ze za bardzo nie wiem jakie do tych dwóch moich dobrać srednio tonowca i wysoko. Myslałem nad ARP-150-00-8 i GDWK 10/80/T czy z tego coś bedzie :) ??? Z obudowa jakos sobie poradze z obliczeniem i sama budowa. Kwestia dobrania odpowiednich głośników no i zwrotnicy :(
    Z góry dzięki za pomoc :)

czym je regenerowałeś ?
    oryginalnymi materiałami z Tonsila ?
    bo jeśli nie to napewno nie mają oryginalnych parametrów więc zanim zaczniesz cokolwiek robić z nimi to najpierw wypadałoby je pomierzyć :)
    Powiedz też ile masz kasy na to wszystko ...

Skomentuj

niebierz ARP-150 tylko weś jak cos ARX-150 podobno jest lepszy

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
        czym je regenerowałeś ?
        oryginalnymi materiałami z Tonsila ?
        bo jeśli nie to napewno nie mają oryginalnych parametrów więc zanim zaczniesz cokolwiek robić z nimi to najpierw wypadałoby je pomierzyć :)
        Powiedz też ile masz kasy na to wszystko ...
        Ja ich nie regenerowałem tylko dawąłem do naprawy. Głosnik jest jak nowy i na czesciach tonsilowskich wyglad jak nowy i jest z tych samych materiałów a do wymiany poszła tylko membrana.
        A kasa to do 150 zł na głosniki i z 50 zł na zwrotke :) +/- 20 zł

Skomentuj

szczerze mówiąc to mam pare sztuk tych głośników i powiem szczerze że nie wiem czy warto się pakować z nimi do 3 way...
          bo jak na niskotonowce do 3 dróg to nie mają za wiele basu, ja myślałem zamiast średnio i wysokotonowca dać im szerokopasmowca - ARZ np.
          Dwa 20 40 i ARZ to mogłoby być całkiem ciekawe :)
          A do tego tańsze w budowie - tylko jeden podział....
          no i sam ARZ tani jest...
          bo jeśli się ładować w 3 way to raczej nie z tym głośnikiem...
          a tak byłoby nietuzinkowe rozwiązanie

Skomentuj

A można tak troszke jasniej o jaki głośnik szeroko chodzi o ten :) http://www.tvm-valmez.cz/index.php?i...86&l=1&catg=27 ???

Skomentuj

tak.

Skomentuj

Czaruję...
              X