Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe wysokotonówki i średniotonówki w Fisherach STE225

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowe wysokotonówki i średniotonówki w Fisherach STE225

Mam kolumny fisher STE225. To jest 140/260W. Nie pasuje mi dzwięk jednostki wysokotonowej. Na co można by to zmienić? Jeśli ktoś z was wie jaki model jest oryginalnie w tych kolunach to tez proszę o informacje.
    Załączone pliki

zmiana glosnika wysokotonowego laczy sie z wymiana zwrotnicy......

Skomentuj

A mozna by to zrobic bez tej wymiany? Co sądzisz o Visatonie SC 10N? A nie wiesz przypadkiem co to za głosniki są w tych kolumnach? Ja je za jakiś czas rozkręce i najwyżej podam co to jest(dla waszego doświadczenia bo ja swoje dopiero co zdobywam). Co sądzisz o tym zakupie tych Fisherów? Mi wydaje się że mają bardzo czysty i zdecydowany dzwięk. Tak jak pisałem jednak góra jest za mało szczególowa.

Skomentuj

a jakim wzmacniaczem zasilasz je ?? moze wymiana wzmacniacza naprawi to czesciowo

Skomentuj

Czy te kolumny miały oryginalnie 2 różne głośniki niskotonowe – jakoś dziwnie mi to wygląda? Jeśli są to przypadkowe głośniki to uważam że zakup był nieco nietrafiony :P

Skomentuj

ten na dole nawet ladny ale ten posrodku niskotonowy jak jakis atex albo american bass sound mi tu zalatuje jeszcze ewentualnie alphard serii EW 8ohm bo nie ma napisu na kopolce

Skomentuj

Wezme chyba do nich ARV 104/04/08. Potrzebuje jeszcze 4 średniotonowych.Co sądzicie o tych http://www.swistak.pl/aukcje/1475895.html
              albo o tym: http://www.tonsil.com.pl/glosniki_frame.htm
              a takie Infinity(szkoda ze tylko dwa: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82222592
              Tu są jeszcze JBL: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82220085
              a może HECO: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82330495
              tesle?: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82810061

PORADZCIE COŚ!

Skomentuj

desperat :P

Skomentuj

Żebyś wiedział!!! Pomóż a nie się naśmiewaj.
                  Jesteś młodszy specjalista:) to pomóż. Co ty byś wybrał?
                  powiedz,poleć i po sprawie.

Skomentuj

za 54 zł masz Visatona SC10N http://grelton.mycom.pl/index.php3?c...a_id_1167=1948 bije ARVke na glowe podobno

Skomentuj

Ja na twoim miejscu sprzedałbym te kolumny i pomyślał nad czymś nowym. Jeśli czujesz się na siłach to diy a jeśli nie to kup coś, co nie było grzebane i jest na oryginalnych przetwornikach. W przypadku zmiany średniaka i wysokotonowca to będzie zupełnie nowa konstrukcja i będzie też wymagała nowej zwrotnicy, której działanie powinno być poparte pomiarami.

Skomentuj

Zamieszczone przez adasko
                        Ja na twoim miejscu sprzedałbym te kolumny i pomyślał nad czymś nowym.
                        Ja te kolumny po to kupiłem żeby coś zmienić.
                        Ja je kupiłem za 200zł a same głośniki są w nich więcej warte! Już zakupiłem 2 średniotonowe Visatony W100 S(nie będzie już czterech sredniotonowych tylko 2(po jednym na kolumne).
                        Ten dolny basowy pójdzie na góre a na dół ARN226.Wysokotonowy narazie zostanie ale w przyszłosci zmieniego na Visatona SC10N. Wtedy też poproszę któregoś z was o zrobienie do tego zwrotnicy(oczywiście za opłatą). Ale to za rok może półtora-bo narazie brak kasy:(
                        Będe jescze robił przód kolumny tzn. pozostawię część przodu i nakleję na to HDF i pomaluje(muszę coś takiego zrobić bo inaczej nie zamontuje średniotonowych bo były przecież dwa a ja będe miał teraz 1 pośrodku) Pokaże wam efekt końcowy tego "dzieła".

Skomentuj

A możesz mi wyjaśnić, jaki sens ma umieszczenie w jednej komorze 2 głośników niskotonowych o zupełnie różnych parametrach? Jeśli kupiłeś je tanio to sprzedaj drożej i za zarobioną kaskę sklep cos bardziej dopracowanego. Przerabianie tego zestawu w wydaniu, które opisałeś po prostu nie ma sensu. To, co zbudujesz nie będzie grało przyzwoicie a ze starych kolumn zostaną Tobie tylko skrzynki, które nie będą optymalne dla nowego zestawu oraz po jednym głośniku niskotonowym. Jeśli chciałbyś osiągnąć zadowalające efekty to nie tedy droga…

Skomentuj

I tak mnie nie przekonasz! Ja zrobię tak jak chcę. Lepiej poleć jakąś zwrotnice z Janbo do takiego zestawu:
                            Wysokotonowe
                            1xVisaton SC10N(8ohm)
                            Sredniotonowe
                            1xVisaton W100S(8ohm)
                            Niskotonowe
                            1xAlphard SW807(8ohm)
                            1xTVM ARN226/07/08

O reszte i pomyślność mojego projektu się nie martwcie i nie przejmujcie tak jak "zacny" adasko

Skomentuj

I tak mnie nie przekonasz! Ja zrobię tak jak chcę.
                              to po kij pytać?

Skomentuj

to nie jest zestaw...wiec nie ma do niego zwrotnicy...nie da sie polecic czegos do tego bo nikt nie jest na tyle glupi zeby cos takiego montowac... nawet nie wiem do czego to porownac... to jest poprostu bez senu

Skomentuj

Zamieszczone przez Ariel616
                                  I tak mnie nie przekonasz! Ja zrobię tak jak chcę. Lepiej poleć jakąś zwrotnice z Janbo do takiego zestawu:
                                  Wysokotonowe
                                  1xVisaton SC10N(8ohm)
                                  Sredniotonowe
                                  1xVisaton W100S(8ohm)
                                  Niskotonowe
                                  1xAlphard SW807(8ohm)
                                  1xTVM ARN226/07/08

O reszte i pomyślność mojego projektu się nie martwcie i nie przejmujcie tak jak "zacny" adasko
                                  primo - po co w takim razie pytasz ?
                                  secundo - ten projekt jest do d**y...
                                  czytając arty powinieneś sam do tego dojść...

pozatym:
                                  Nie pasuje mi dzwięk jednostki wysokotonowej.
                                  a teraz mówisz:
                                  Wysokotonowy narazie zostanie
                                  chłopie zdecyduj się ! Bo jak narazie nie wiem o co Ci chodzi...
                                  Sam nie wiesz czego chcesz !

Skomentuj

"I tak mnie nie przekonasz! Ja zrobię tak jak chcę. Lepiej poleć jakąś zwrotnice z Janbo do takiego zestawu:"
                                    jesli robisz tak jak chcesz to nie zawracaj dupy innym swoim nedznym bełkotem

bron boze nikt sie nie martwi twoim nedznym projektem :]

Skomentuj

Sorry chłopaki!!!
                                      Nie wiem co mi odbiło...Sam przecięż bardzo dobrze wiem że dwa różne głośniki niskotonowe w jednej komorze to totalny bezsens.nie wim czemu was nie słuchałem i sam nie skorzystałem z tego co wiem. Totalna klapa. Jeszcze raz sorry.
                                      Kolumny sprzedałem, średniotonowe visatony też opchnołem-kumplowi.
                                      Kupię chyba to:
                                      http://www.stx.pl/index.php?vMenu=1&...vItemDB=itemdb

Może nie jest to moim marzeniem ale będzie lepsze od tych resztek Fisherów.
                                      Moze macie cos lepszego w tej klasie cenowej??

Skomentuj

nigdzie indziej nie dostaniesz tylu głośników w kolumnie za takie pieniądze jeśli o to Ci chodzi :)
                                        tylko pytanie - ilość czy jakość jest ważniejsza ?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X