Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki stx?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mialem do niedawna sub na CW (fotka nizej)

oraz sluchalem w dobrej aplikacji 32-300 SC i naprawde nie polecam nawet sobie zawracac glowy alphardem, jesli ten AP gra jeszcze lepiej od SC to lepiej brac AP

jeszcze zalezy kto co lubi, jak ktos lubi mulowaty, jednostajny i cichy "bass" to alphard mu wystarczy

Skomentuj

a co sadzicie o GDN-20-120-8-AW lub GDN-22-120-8-SC ? nadaja się na suba? to ma byc konstrukcja niskobudzetowa. zaproponujcie jakis niedrogi ale dobry przetwornik. zalezy mi na jakosci w "dobrej" cenie. zastanawiam sie tez nad 18-tka w oparciu o konstrukcje takero. pozdr

Skomentuj

misiekw, poszukaj na forum, naprawde jest sporo informacji na temat tych przetwornikow.
        dragon, na allegro sprzedales? Dobrze pamietam czy nie?

Skomentuj

dj_zibi, dziś słuchałem cw 1202c ...
          nie ma najmniejszego podskoku do AP...
          w 50l muli jak nie wiem co, spl jest mały (przy 400w wzmaku było mocno przeciętnie),
          a do tego bas jest taki sztuczny , jakby doklejony, bardzo monotonny...
          buczy i tyle ...
          byłby jakąś konkurencją do kina dla STX gdyby kosztował 50 - 60 zł,
          ale nie 120zł :|

misiekw, 20 120 4 AW na dniach będe testował :)
          powiedz mi ile masz kasy na wszystko, jaki wzmak masz /chcesz kupić ,
          jakie pomieszczenie chcesz nagłośnić i czy to do kina/muzy ?

Skomentuj

takero nie testuj tylko maturka:)))))))

Hmm a np cw1002c(25cm) podobno tak nie muli moge miec go za 50zł i wzmak też będzie mocny czy lepiej stxa ze starej serii 32-200-4 SS tego z odlewanym koszem????

Skomentuj

ten stx ma przynajmniej spl wysoki...
              takero nie testuj tylko maturka:)))))))
              dj_zibi, Ty też :P

Skomentuj

takero pokoj jakies 15-20 m2. to ma byc do muzy i filmow tez. wzmaka nie mam tez musze kupic ale ze wzgledu na to ze to konstrukcja niskobudzetowa rowniez musi byc dosc tani. calosc ma byc tania ale w miare dobrze grajaca jak na niska cene. wiem ze to marzenie zeby dobrze gralo a malo kosztowalo ale co bys mi polecil? (lucham muzy roznej wiec dobrze by bylo zeby basu bylo sporo, ale wole bas szybki, dynamiczny i przedewszystkim czytelny nie znosze muła (choc niektorzy uwazaja taki za najlepszy) pozdr

[ Dodano: 2006-01-30, 10:39 ]
                inni tez moga cos doradzic jesli maja na to ochote :)

Skomentuj

jak bardzo niskobudżetowa ma być ta konstrukcja ?

Skomentuj

szczerze mowiac jak tylko sie da. zaproponuj kilka wariantow. napewno cos dla siebie znajde. pozdrawiam

Skomentuj

powiedz konkretnie ile masz kasy !!
                      bo tak to mogę Ci polecić coś takiego:
                      -głośnik ze starego TV
                      -wzmak na tda 2030 zasilany trafem z ww. TV
                      -buda ze starych mebli oklejona dywanem
                      -br z rulonu po papierze toaletowym

Skomentuj

takero nie denerwuj sie tak!!! na glosnik planowalem przeznaczyc cos kolo 50PLN jesli bedzie trzeba to cos dorzuce. jesli chodzi o wzmaka to czytalem cos o jakiejs kostce tda za 63zl od irka. jesli chodzi o bude to mysle wlasnie o "meblach" bo mam mase 20mm plyt wiorowych w piwnicy. a co do terminala i bs to to akurat jest najmniejszy koszt. nie stresuj sie tak. pozdr

Skomentuj

takero nie denerwuj sie tak!!!
                          nie derwuje się tylko zrozum to że dla różnych ludzi "tanio"
                          znaczy co innego, dla kogoś tani jest STX 20 80 4 sc,
                          a dla kogoś innego hertz es250...

za taką kasę to tylko 27 150 4 XX + tda od Irka + do tego trafo 80va 2x24vac...
                          choć nie wiem czy nie warto dołożyć do mostka TDA za 120zł i kupić wersję 8R tego głośnika, bo tem jeden scalak to mało dość ...

Skomentuj

czytalem pochlebne opinie o tym stx 27-150 SW ale nie moge go znalezc w ofercie stx-a. sa tylko sc i ss. tamten byl lepszy czy to bez roznicy bo nie moge tego samemu sprawdzic? to niekoniecznie musi byc duzy glosnik. myslalem o twojej konstrukcji na 18-tce. czy do niego tez potrzebuje wiekszego wzmaka?

[ Dodano: 2006-01-31, 15:42 ]
                            ten wzmak od irka to jest kostka stereo 2x35W? czy 1x70W? czy 2x70W? nie potrzebuje az takiego łomotu. do tej 18tki powinien wystaarczyc

Skomentuj

czytalem pochlebne opinie o tym stx 27-150 SW
                              akurat ten był lipny z tego co pamiętam
                              myslalem o twojej konstrukcji na 18-tce. czy do niego tez potrzebuje wiekszego wzmaka?
                              18cm w pokoju 20mkw ?
                              duuużo za mało, to malutki sub do kompa w pokoju 10mkw max ...
                              ja mu dałem jednego tda i to chyba optymalny napęd dla niego,
                              dużo więcej nie wytrzyma...
                              ten wzmak od irka to jest kostka stereo 2x35W? czy 1x70W? czy 2x70W? nie potrzebuje az takiego łomotu. do tej 18tki powinien wystaarczyc
                              masz topic co to jest wzmak Irka:
                              http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=2897
                              w skrócie jeden tda lub mostek tda...

Skomentuj

te pochlebne opinie wyczytalem na tym forum i jest to opinia SW ponizej link

http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=463

Skomentuj

tylko ze ten glosniko to nie jest 27/150/xx Sw tylko o nowej seri SC lub SS. To SW to byla stara seria o ile sie nie myle :)

I ja bym na twoim miejscu wziol wlasnie ta 27 tylko ze to troche malo do pokoju 20 MKw i jeszcze na pojedynczym tda

Skomentuj

tam jest jak wół napisane ze to jest gosnik 27-150-4 SW z nowej serii. mala poprawka pomieszczenie ma nie jak wczesniej pisalem 20m2 tylko 15-16m2. czemu uwazasz ze 27-a z jedna kostka tda to za malo? je nie chce tam robic dyskoteki. monitory mam na teslach 150. zasilam to stara dobra unitra 2x20W i to mi wystarcza. nie chce subem wszystkiego zagluszyc dlatego chcialem go zrobic na jednej kostce i jakims mniejszym glosniku a wy sie upieracie na wielkie przetworniki :)

[ Dodano: 2006-02-03, 20:03 ]
                                    a moze jakis tonsil np 20-60 lub 20-80?

Skomentuj

tam jest jak wół napisane ze to jest gosnik 27-150-4 SW z nowej serii
                                      jest napisane - "nowa seria 2005" ?:)
                                      gdyby to była nowa seria to byłaby na stronie STXa raczej...
                                      tonsile mają większy spl ale 8R ...
                                      ale mało jak na taki pokój raczej ... :/

Skomentuj

Czaruję...
                                      X