Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Driver czy GDWT ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Driver czy GDWT ???

Witam!!!

Mam pewien dylemat i zwracam się do Was, jako do specjalistów w tej dziedzinie, o rade.
    Konkretnie, zastanawiam się jaki przetwornik wysokotonowy zastosować w zestawie z GDS30/30 Tonsila. Podział 4000Hz (lub 4500Hz?)/12db.
    Mam na oku następujące:
    1. http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=31428700
    2. http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=31475882
    3. http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=31475882 - model DU 100 + horn

Będę bardzo wdzięczny za wszystkie sugestie i rady.
    Z góry dzięki i

POZDRO

lol co ty składasz, ten gds t ochyba głosnik szerokopasmowy a ty do tego chcesz tube wsadzic <lol> człowieku najlepiej wywal tego tonisla i zrób coś konkretnego a najlepiej poczytaj www.audiomania.prv.pl zapoznaj sie z zasadami umieszczania pytan i wogóle troche w tej dziedzinie

Skomentuj

ale to chyba nie do domu skladasz???!!! o_O

Skomentuj

Dokładnie chcę tuby wsadzić!!!
        Mają to być tzw. góry (do nich osobno sub) nie muszą "chodzić " poniżej 150Hz

Skomentuj

tonsil o mocy 30 W z efektywnością napewno niezbyt ... a do tego tuba no i sub ... lol bardziej pokręconego rowiązania nie widziałem , a pzoatym to musi schodzic popnizej 150 bo sub rpzewaznie odcinany jest na 80-120 jak nie niżej ... lol zostaw to ustrojstwo i zajmi sie czym konkretnym ... poczxatki sa cięzkie ale za to jakie efekty sa potem

Skomentuj

Więc co byś poradził z tym zrobić?

Ma to być zestaw 2 drożny - mocno i głośno grający... (z obcięciem najniższych f)

Skomentuj

budzik teoche przesadziłeś.... ten tonsil ma wysoki spl i te jego teoretyczne 30 wat to więcej niz 100 alfreda.... przy odpowiedniej paczce (na oko 50-60 litrów) pownien ładnie zagrać tube daj tonsila 9/80/5F niema co dawać większej a cięcie podnieś na 4500Hz 12dB/okt. bas puść bez zwrotki. to estrada tu są troche inne zasady.

Skomentuj

Sound Wave dzięki za propozycje!!!!

Dlaczego nie ma co dawać większej tuby??

Skomentuj

bo ta wystarczy ze sporym zapasem.... radzi sobie do 200-300wat. tylko musisz dać zarówke samochodową 21W/24V i będzie cacy

Skomentuj

Sorki za głupie pytania ale co się będzie działo jeśli dam większą tubę?

Czyli zwrotnica 2 drożna o podziale 4500Hz/12dB i żarówka...

Skomentuj

nic poprostu wywalisz kase w błoto. pozatym lepiej kupić dobrą małą tube tonsila niz jakieś większe gówno alfredopodobne.....

Skomentuj

Dokładnie się zgadzam, tyle że ja myślałem na GDWT 12-19/150 FP bo wcale nie powiedziane że kiedyś nie wsadzę tam mocniejszych przetworników szerokopasmowych lub basowych...!

POZDRO

Skomentuj

30 watowa estrada śmiechu warte !!

SounWave nieznam tego głosnika wiec niewydaje mi sie ze zagra super głośno chyba średnimi tonami do nagłasniania mszy kościelnej i to nawet nie bo co to jest 30 W chyba dla średniaka na estrade nawet nie

Skomentuj

rewelacji się nie spodziewaj ale do jakiegoś małego klubu pubu starczy na początek. jak chcesz mozesz dać tą tube napewno nie będzie źle. ps budzi z jednym ma racje on gra średnimi tonami.... jak masz juz ten głośnik to oczywiście go uzyj ale jak zamierzasz go nabyć to sobie odpuść

Skomentuj

Potrzebuję tego do ostrego nagłośnienia pomieszczenia o pow ok 25m^2
                              Wierz mi grają naprawdę głośno (już sprawdzałem) i to z jakimiś syfiastymi wysokotonowymi!!!

Mam kilka takich głośników...

Skomentuj

no to spoko jak ci pasująto dorbze bo tu chodiz o to żeby zaspokoic własne zachcianki, do tego napewno suba jakiegoś bedzie trzeba dorobic bo basu to chyba niema zbyt niskiego jak na estradówki

Skomentuj

No oczywiście suba też mam na 15" Beyma'ie (nie pamiętam modelu).

W niedługim czasie(jak sprawdzę model głośnika) też będę chciał Was poprosić o radę jak go przerobić żeby "walił" efektywniej..

[ Dodano: 2004-09-21, 19:25 ]
                                  Tak w ogóle jaki byście polecili głośnik 12" do takiego zestawu 2 drożnego???

Skomentuj

[ Dodano: 2004-09-21, 19:25 ]
                                    Tak w ogóle jaki byście polecili głośnik 12" do takiego zestawu 2 drożnego???[/quote] 12 cali na dwie drogi? ale gdzie do domu? czy na estradę. bo do domu 12 cali to moim zdaniem się na 2 drogi nie nadaje

Skomentuj

Do domu to nie będzie, powiedzmy na estradę i do nagłośnienia pomieszczenia ok 25m^2 w klubie

Skomentuj

alpha albo beta Eminence. ceny przystępne.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X