myśłe że to rozsądna propozycja. jak wyciągniesz 150wat z tego stk to powinno być juz ciekawie
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Głośnik za 200zł do suba
Collapse
X
-
mało to taki sam efekt osiągniesz z tda....do 45 litrow nejakego 10",
8" velky objem, 12" maly objem
ARN-312 w 50 L - cho, cho, cho
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sound Wavemało to taki sam efekt osiągniesz z tda....do 45 litrow nejakego 10",
8" velky objem, 12" maly objem
ARN-312 w 50 L - cho, cho, cho
vybac mi mojou polscine ja nieumiem lepiej ......
Skomentuj
-
impuls tyo podstawa dobrego brzmienia co ci po zejscou do 30 hzjak bedzie buu buu buu
moj nastepny subwooer bedzie schodzil do 45 hz przy f3 ale glosik bedzie mial potezna efektywnosc i zasilony poteznym wzmakiem da niewobrazalny wykop
glosnik 30 cm jko ograniczony prawami fizyki ciezarem membrany zagra inaczej
kolego obudz sie symulacje to nei wszystko a czym wykonujesz pomiary?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LUKASZimpuls tyo podstawa dobrego brzmienia co ci po zejscou do 30 hzjak bedzie buu buu buu
moj nastepny subwooer bedzie schodzil do 45 hz przy f3 ale glosik bedzie mial potezna efektywnosc i zasilony poteznym wzmakiem da niewobrazalny wykop
glosnik 30 cm jko ograniczony prawami fizyki ciezarem membrany zagra inaczej
kolego obudz sie symulacje to nei wszystko a czym wykonujesz pomiary?
moj subwoofer v poziome 30Hz nidzela BUU bUUU ale BAC BAC to jest (feel it) az v SERDCU - taky jest potenzny !! (glosnik efektywnosc 98dB wcmicniacz 200w dyskretny)
Ja simuluje v WIN ISD a LSPCAD
Ja obudovalem juz duzo subwooferuv
ARN 226
GDN 20/80/2
GDN 20/80
GDN 30/100
Beyma 12br70
ARN 312
ARA-390
Eminence Delta 12 LF
HERTZ 30cm
HERTZ 25cm
Skomentuj
-
Interesujonce ty uvazas ze v POLSCE jest inny zakon fyzikalny ? . Poproboj simulovat tesle ARN312 lub jakis inny 30+ cm glosnik v 50 litrach - kde benze pozom -3 dB ? napewno nie 40 Hz !! ale duzo vyzej a to juz nie dobrze aspon u nas tak myslano. Takze charka niebenze idealna !! -Tylko IMPULS benzde OK ale to NIE VSYZTKO !!
Skomentuj
-
peikman .. i przekonasz się, na pierwszym miejscu jest kontrola a nie zejscie ... jesli mamy dorbze kontrolowany bas to chce sie go słuchać a co innego gd y długie buuuczenie i przeciąganie ... jak asz kontrole i wytrzymałośc mocowa to podkręcasz wzmaka (w małej obudowie) odcinasz nizej charakterystyke w filtrze i na to samo ci wyjdzie jeśli chdozi o zejscie a do tego masz o wiele lepsza kontrole niz w duzej obudowie
Skomentuj
-
Jezu,ludziki czyście poszaleli?60l to już jest niezła pralka, a co dopiero mówić że pralka.Tajemnica polega na przetworniku ot i co.Lukasz ma 100% racji,tego sie nie da zmienić!Prawda jest taka że jeśli mamy głośnik za pare złotych to cudów z niego nie zrobimy,nie ma sie co oszukiwać.Albo będzie "pralka",albo będzie mulił,albo w ogóle będzie kicha.Radze kaske pozbierać i kupić cos naprawde sensownego,efekt będzie bardzo miły dla ucha.Ja już kombinowałem z chyba każdym pułapem cenowym-najlepszy jest ten wyższy,przynajmniej jest efekt.
PZDR
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Budzikpeikman .. i przekonasz się, na pierwszym miejscu jest kontrola a nie zejscie ... jesli mamy dorbze kontrolowany bas to chce sie go słuchać a co innego gd y długie buuuczenie i przeciąganie ... jak asz kontrole i wytrzymałośc mocowa to podkręcasz wzmaka (w małej obudowie) odcinasz nizej charakterystyke w filtrze i na to samo ci wyjdzie jeśli chdozi o zejscie a do tego masz o wiele lepsza kontrole niz w duzej obudowie
Panowie - Potenzny 15" glosnik umistnit do obudovy 50 litrov ? - to jest NIEMOZLIVE !! to juz niejest subwoofer
Kontrola nad glosnikem = bardzo dobry wzmiacniacz - s velmi nizkim Ri !!
[ Dodano: 2004-09-25, 22:35 ]
Zamieszczone przez umbertoJezu,ludziki czyście poszaleli?60l to już jest niezła pralka, a co dopiero mówić że pralka.Tajemnica polega na przetworniku ot i co.Lukasz ma 100% racji,tego sie nie da zmienić!Prawda jest taka że jeśli mamy głośnik za pare złotych to cudów z niego nie zrobimy,nie ma sie co oszukiwać.Albo będzie "pralka",albo będzie mulił,albo w ogóle będzie kicha.Radze kaske pozbierać i kupić cos naprawde sensownego,efekt będzie bardzo miły dla ucha.Ja już kombinowałem z chyba każdym pułapem cenowym-najlepszy jest ten wyższy,przynajmniej jest efekt.
PZDR
Jen dla informacji glosnik ARA -390 kosztuje 130 EURO !!!
Skomentuj
-
kontrola nied glosmikiem = mala obudowa + potezny piec + grube scianki + dobry glosik z niskikm fs
dobry glosik jest projektowany do malych obudow a wzmacnaicz do suba hmm ma byc wydajny i tyle
a czym wykonujecie pomiary bo jezli opieracie sie tylko o symulacje to jak oncze dyskusje
poprzycje to jakimis pomiarami, wykresami ale nie z winisd bo to badziew :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LUKASZkontrola nied glosmikiem = mala obudowa + potezny piec + grube scianki + dobry glosik z niskikm fs
dobry glosik jest projektowany do malych obudow a wzmacnaicz do suba hmm ma byc wydajny i tyle
a czym wykonujecie pomiary bo jezli opieracie sie tylko o symulacje to jak oncze dyskusje
poprzycje to jakimis pomiarami, wykresami ale nie z winisd bo to badziew :P
dzis mam na svojem PC zainstalovany tylko WINISD a tak tobie proponuj tylko wyniki z winisd
Ja myszle ze to niejest najgorzej nie tek ? :)
[ Dodano: 2004-09-25, 23:17 ]
Zamieszczone przez Sound Waveto drogo. wole troche dłozyć i kupić Hertza :)
HAHA to jest zabavka a nie glosnik - zabavka do samochodu !!! niporovnalne s ARA-390
www.prodance.cz -tam glosniki mierzy zadarmo (free) i zmierzili glosnik od HERTZA 30cm i 25 cm na MLSSA - na pevno vies co to jest za maszyna !! i vyniky niebyli do publikacii - take grozne !!! ten glosnik ma bardzo nizkou efektyvnost zlou charke. Parametry producenta sou niepravdive !!! Ja tomu porposto niemoglem uverzit , ale je to pravda ..
Skomentuj
-
ale po co mi symualcje z winisd?
mnie intresuja pomiary strojenie ch-ki sciagniete jak tego nie masz nie mamy o czym gadac
jezu impuls 30 ms boze to buczy nie gra ROTFL juz mi sie nie hcce gadac
[ Dodano: 2004-09-25, 23:20 ]
wybacz kolego ale u nas takie konstrukcje nie powstaja juz kilka lat wyroslismy z nich koledzy sie ze mna zgodza
ale kazdy ma prawo do indywidualnego podejscia
ps nie obraz sie ale moj sls 20 cm zlał by ten glosiczek
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LUKASZale po co mi symualcje z winisd?
mnie intresuja pomiary strojenie ch-ki sciagniete jak tego nie masz nie mamy o czym gadac
jezu impuls 30 ms boze to buczy nie gra ROTFL juz mi sie nie hcce gadac
[ Dodano: 2004-09-25, 23:20 ]
wybacz kolego ale u nas takie konstrukcje nie powstaja juz kilka lat wyroslismy z nich koledzy sie ze mna zgodza
ale kazdy ma prawo do indywidualnego podejscia
ps nie obraz sie ale moj sls 20 cm zlał by ten glosiczek
impuls 30 ms je okolo 10 Hz - to prece nievazne tam woofer niegraje
okolo 40-50 Hz jest impuls 8 ms !! a to jest OK.
Napravde chcialem by posluchac tvoj "SUPER, BRUTAL, UNo BOMBO PERFEKTO MIKRO SUBWOOFER" - napravde mnie to welmi interesuje.
Twoj glosniczek by niemnial NAJMENICH SZANS !!! uvazaj moj box ma SPL ponad 99dB, sroednica membrany ponad 36 cm !! -to muszal byt napewno bardzo glupi zart :)
Mozno zaproponuje producentovi TVM aby pozmienil svojich boxuv bo je napewno dzielajou pechovo :)
popatrz to jest HIFI box producenta ARN 312
: objem jest 80 litru !!
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?i...atit=21&catg=1
Ok debata ukoncza
Ja chcialem tylko porozpravac o subwoferach i poradit polskim kolegom bo ja uvazam ze na nas v czechii mame wienksie (expiriens) s nasimi glosnikami ....
Skomentuj
Skomentuj