Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik za 200zł do suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

myśłe że to rozsądna propozycja. jak wyciągniesz 150wat z tego stk to powinno być juz ciekawie

Skomentuj

A ile trzeba dać za tego stk? Tylko pewnie trafo mam za cienkie bo tylko 2x28V 200VA.

Skomentuj

do 45 litrow nejakego 10",
        8" velky objem, 12" maly objem

ARN-312 w 50 L - cho, cho, cho

Skomentuj

mało to taki sam efekt osiągniesz z tda....

czemu nie ?? ja zrobiłem konstrukcje prawie estradową 4x30cm w 160 litrach czyli wyjdzie po 40 litrów na 30cm głośnik. schodzi dość nisko (jak na estrade nawet bardzo) doskonała wytrzymalość mocowa i doskonała kontrola zero przeciągania tonów (nie muli)

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
            mało to taki sam efekt osiągniesz z tda....

czemu nie ?? ja zrobiłem konstrukcje prawie estradową 4x30cm w 160 litrach czyli wyjdzie po 40 litrów na 30cm głośnik. schodzi dość nisko (jak na estrade nawet bardzo) doskonała wytrzymalość mocowa i doskonała kontrola zero przeciągania tonów (nie muli)
            Interesujonce ty uvazas ze v POLSCE jest inny zakon fyzikalny ? . Poproboj simulovat tesle ARN312 lub jakis inny 30+ cm glosnik v 50 litrach - kde benze pozom -3 dB ? napewno nie 40 Hz !! ale duzo vyzej a to juz nie dobrze aspon u nas tak myslano. Takze charka niebenze idealna !! -Tylko IMPULS benzde OK ale to NIE VSYZTKO !!

vybac mi mojou polscine ja nieumiem lepiej ......

Skomentuj

impuls tyo podstawa dobrego brzmienia co ci po zejscou do 30 hzjak bedzie buu buu buu

moj nastepny subwooer bedzie schodzil do 45 hz przy f3 ale glosik bedzie mial potezna efektywnosc i zasilony poteznym wzmakiem da niewobrazalny wykop
              glosnik 30 cm jko ograniczony prawami fizyki ciezarem membrany zagra inaczej
              kolego obudz sie symulacje to nei wszystko a czym wykonujesz pomiary?

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                impuls tyo podstawa dobrego brzmienia co ci po zejscou do 30 hzjak bedzie buu buu buu

moj nastepny subwooer bedzie schodzil do 45 hz przy f3 ale glosik bedzie mial potezna efektywnosc i zasilony poteznym wzmakiem da niewobrazalny wykop
                glosnik 30 cm jko ograniczony prawami fizyki ciezarem membrany zagra inaczej
                kolego obudz sie symulacje to nei wszystko a czym wykonujesz pomiary?
                Jasne KOLEGO

moj subwoofer v poziome 30Hz nidzela BUU bUUU ale BAC BAC to jest (feel it) az v SERDCU - taky jest potenzny !! (glosnik efektywnosc 98dB wcmicniacz 200w dyskretny)

Ja simuluje v WIN ISD a LSPCAD

Ja obudovalem juz duzo subwooferuv

ARN 226
                GDN 20/80/2
                GDN 20/80
                GDN 30/100
                Beyma 12br70
                ARN 312
                ARA-390
                Eminence Delta 12 LF
                HERTZ 30cm
                HERTZ 25cm

Skomentuj

Interesujonce ty uvazas ze v POLSCE jest inny zakon fyzikalny ? . Poproboj simulovat tesle ARN312 lub jakis inny 30+ cm glosnik v 50 litrach - kde benze pozom -3 dB ? napewno nie 40 Hz !! ale duzo vyzej a to juz nie dobrze aspon u nas tak myslano. Takze charka niebenze idealna !! -Tylko IMPULS benzde OK ale to NIE VSYZTKO !!
                  Zgadzam się z tym. Nie rozumiem tego że ktoś wkłada duży głośnik do małej obudowy ale jestem jeszcze początkujący wiec może czegos nie wiem. Niedługo wypróbuje małą obudowę do dużego głośnika i sam sie przekonam.

Skomentuj

broken .. ŁUKASZ spytał w jakim programie robisz pomiary subwofera a nie symulacje bo to ogromna róznica

Skomentuj

jestes przekomiczni dobry glosnik 30 cm zagra nawet w 25l i sobie sietnie poradzi 200w dla herza to jak splunac

wsadz swojego herza w 30 l i zasila 400W z bdroba korekcja zobaczyszj ak gra subwoofer z prawdziwego zdazenia
                      napisze to jeszcze raz obudowa pozyzje 60 l to juz pralka!!!!!!

Skomentuj

peikman .. i przekonasz się, na pierwszym miejscu jest kontrola a nie zejscie ... jesli mamy dorbze kontrolowany bas to chce sie go słuchać a co innego gd y długie buuuczenie i przeciąganie ... jak asz kontrole i wytrzymałośc mocowa to podkręcasz wzmaka (w małej obudowie) odcinasz nizej charakterystyke w filtrze i na to samo ci wyjdzie jeśli chdozi o zejscie a do tego masz o wiele lepsza kontrole niz w duzej obudowie

Skomentuj

symulacje a praktyka to dwie inne rzeczy, gdybysmy ciagle robili tak jak pokazuje winisd lub inny program to kazdy by mial pralke w pokoju

po drugie jak sie ma wytrzymalosc mocowa dla tego arn'a w takiej paczce? bo chyba dosc nie ciekawie

Skomentuj

poprawka ... powyzej 60 litrów to nie pralka chyba ze do domu ... fajnie by sobie posłuchaś subika SoundWave'a

ale jesli mowa o subie do domu to prawda z tymi 60 litrami to jest maks jak dla 30stki

Skomentuj

Jezu,ludziki czyście poszaleli?60l to już jest niezła pralka, a co dopiero mówić że pralka.Tajemnica polega na przetworniku ot i co.Lukasz ma 100% racji,tego sie nie da zmienić!Prawda jest taka że jeśli mamy głośnik za pare złotych to cudów z niego nie zrobimy,nie ma sie co oszukiwać.Albo będzie "pralka",albo będzie mulił,albo w ogóle będzie kicha.Radze kaske pozbierać i kupić cos naprawde sensownego,efekt będzie bardzo miły dla ucha.Ja już kombinowałem z chyba każdym pułapem cenowym-najlepszy jest ten wyższy,przynajmniej jest efekt.
                              PZDR

Skomentuj

Zamieszczone przez Budzik
                                peikman .. i przekonasz się, na pierwszym miejscu jest kontrola a nie zejscie ... jesli mamy dorbze kontrolowany bas to chce sie go słuchać a co innego gd y długie buuuczenie i przeciąganie ... jak asz kontrole i wytrzymałośc mocowa to podkręcasz wzmaka (w małej obudowie) odcinasz nizej charakterystyke w filtrze i na to samo ci wyjdzie jeśli chdozi o zejscie a do tego masz o wiele lepsza kontrole niz w duzej obudowie
                                BUCZENIE - to jest pechovy wzmiaznacz - TDA7294 a ine IO . Pise esce raz na mojom subwoferu nieistnieje ZADNY BUUUUUUUUUUUuu ale pewny a potenzny bas juz od 33 Hz !!! - impuls ma taky OK .
                                Panowie - Potenzny 15" glosnik umistnit do obudovy 50 litrov ? - to jest NIEMOZLIVE !! to juz niejest subwoofer

Kontrola nad glosnikem = bardzo dobry wzmiacniacz - s velmi nizkim Ri !!

[ Dodano: 2004-09-25, 22:35 ]
                                Zamieszczone przez umberto
                                Jezu,ludziki czyście poszaleli?60l to już jest niezła pralka, a co dopiero mówić że pralka.Tajemnica polega na przetworniku ot i co.Lukasz ma 100% racji,tego sie nie da zmienić!Prawda jest taka że jeśli mamy głośnik za pare złotych to cudów z niego nie zrobimy,nie ma sie co oszukiwać.Albo będzie "pralka",albo będzie mulił,albo w ogóle będzie kicha.Radze kaske pozbierać i kupić cos naprawde sensownego,efekt będzie bardzo miły dla ucha.Ja już kombinowałem z chyba każdym pułapem cenowym-najlepszy jest ten wyższy,przynajmniej jest efekt.
                                PZDR
                                Tak racja !!
                                Jen dla informacji glosnik ARA -390 kosztuje 130 EURO !!!

Skomentuj

kontrola nied glosmikiem = mala obudowa + potezny piec + grube scianki + dobry glosik z niskikm fs

dobry glosik jest projektowany do malych obudow a wzmacnaicz do suba hmm ma byc wydajny i tyle

a czym wykonujecie pomiary bo jezli opieracie sie tylko o symulacje to jak oncze dyskusje
                                  poprzycje to jakimis pomiarami, wykresami ale nie z winisd bo to badziew :P

Skomentuj

to drogo. wole troche dłozyć i kupić Hertza :)

Skomentuj

kontrola nied glosmikiem = mala obudowa + potezny piec + grube scianki + dobry glosik z niskikm fs

dobry glosik jest projektowany do malych obudow a wzmacnaicz do suba hmm ma byc wydajny i tyle

a czym wykonujecie pomiary bo jezli opieracie sie tylko o symulacje to jak oncze dyskusje
                                      poprzycje to jakimis pomiarami, wykresami ale nie z winisd bo to badziew :P
                                      LUKASZ ja tyto woofery stawialem
                                      dzis mam na svojem PC zainstalovany tylko WINISD a tak tobie proponuj tylko wyniki z winisd

Ja myszle ze to niejest najgorzej nie tek ? :)

[ Dodano: 2004-09-25, 23:17 ]
                                      Zamieszczone przez Sound Wave
                                      to drogo. wole troche dłozyć i kupić Hertza :)
                                      HERTZ :)

HAHA to jest zabavka a nie glosnik - zabavka do samochodu !!! niporovnalne s ARA-390

www.prodance.cz -tam glosniki mierzy zadarmo (free) i zmierzili glosnik od HERTZA 30cm i 25 cm na MLSSA - na pevno vies co to jest za maszyna !! i vyniky niebyli do publikacii - take grozne !!! ten glosnik ma bardzo nizkou efektyvnost zlou charke. Parametry producenta sou niepravdive !!! Ja tomu porposto niemoglem uverzit , ale je to pravda ..

Skomentuj

ale po co mi symualcje z winisd?
                                        mnie intresuja pomiary strojenie ch-ki sciagniete jak tego nie masz nie mamy o czym gadac

jezu impuls 30 ms boze to buczy nie gra ROTFL juz mi sie nie hcce gadac

[ Dodano: 2004-09-25, 23:20 ]
                                        wybacz kolego ale u nas takie konstrukcje nie powstaja juz kilka lat wyroslismy z nich koledzy sie ze mna zgodza
                                        ale kazdy ma prawo do indywidualnego podejscia
                                        ps nie obraz sie ale moj sls 20 cm zlał by ten glosiczek

Skomentuj

ale po co mi symualcje z winisd?
                                          mnie intresuja pomiary strojenie ch-ki sciagniete jak tego nie masz nie mamy o czym gadac

jezu impuls 30 ms boze to buczy nie gra ROTFL juz mi sie nie hcce gadac

[ Dodano: 2004-09-25, 23:20 ]
                                          wybacz kolego ale u nas takie konstrukcje nie powstaja juz kilka lat wyroslismy z nich koledzy sie ze mna zgodza
                                          ale kazdy ma prawo do indywidualnego podejscia
                                          ps nie obraz sie ale moj sls 20 cm zlał by ten glosiczek
                                          Asi pan ma niedobre oczy !!

impuls 30 ms je okolo 10 Hz - to prece nievazne tam woofer niegraje

okolo 40-50 Hz jest impuls 8 ms !! a to jest OK.

Napravde chcialem by posluchac tvoj "SUPER, BRUTAL, UNo BOMBO PERFEKTO MIKRO SUBWOOFER" - napravde mnie to welmi interesuje.

Twoj glosniczek by niemnial NAJMENICH SZANS !!! uvazaj moj box ma SPL ponad 99dB, sroednica membrany ponad 36 cm !! -to muszal byt napewno bardzo glupi zart :)
                                          Mozno zaproponuje producentovi TVM aby pozmienil svojich boxuv bo je napewno dzielajou pechovo :)

popatrz to jest HIFI box producenta ARN 312
                                          : objem jest 80 litru !!
                                          http://www.tvm-valmez.cz/index.php?i...atit=21&catg=1

Ok debata ukoncza
                                          Ja chcialem tylko porozpravac o subwoferach i poradit polskim kolegom bo ja uvazam ze na nas v czechii mame wienksie (expiriens) s nasimi glosnikami ....

Skomentuj

Czaruję...
                                          X