Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie macie/polecacje ampliki ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie macie/polecacje ampliki ??

Witam,
    poszukuje amplika do jakiś 600zł, co możecie polecić w tej kwocie ?
    Nie będzie nagłaśniał dużego pomieszczenia więc moc nie ma znaczenia większego.
    Choć za tą cene nie można wiele oczekiwać to jednak mam nadzieje że osiągne
    jako taką jakość :)
    Sterowany będzie raczej z kompa, choć przewiduje też słuchanie radia :)
    Nie znam się zbytnio na ampli więc czekam też na opinie co jest ważne/przydatne
    w nich - jakie funkcje, a co jest do bajeru najwyżej :)
    Jeśli macie jakieś konkretne modele do polecenia mi to również będe wdzięczny :)
    Dziękuje za wszystko i pozdrawiam :)

Pioneer VSX-415

Skomentuj

Ale stereo czy 5.1 lub wiecej?

Skomentuj

nie no - kino - 5.1 :)
        na stareo to bym nie kupował amplika ;]

Skomentuj

Ja mialem amplika sony, str de-235 - ogolnie modele sony i wogole sprzed sony jest dosyc krytykowany, ale mi sie podobal:)

Zobacz moze za jakas uzywana yamaha:)

Skomentuj

Hmmm ja mam Yamahe RX-V496 iii to się nadaje tylko do kina... Muzyki słucha się aż nieprzyjemnie... Sucho i matowo, aż denerwująco wyraźne i wywyższone wysokie... Lipa.

Skomentuj

Hmmm ja mam Yamahe RX-V496
              ktoś mi polecał RX-V 440 :)

Skomentuj

takero a nielepiej zrobic???? Np wzmak 5,1 na 5lm 3886 i do suba mosfet?

Skomentuj

wzmaka do suba już w zasadzie mam;]
                  chodzi mi o wygodę - mam już preampa, radio, pilota i wiele , wiele innych rzeczy
                  które w diy sa albo niemożliwe,albo bardzo trudne do zrobienia,a przy tym
                  biorąc pod uwagę koszty oraz czas nieopłacalne...

Skomentuj

ja posiadam Ampli harman/kardon AVR 130 a polecam http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85417020

Skomentuj

Ja osobiscie posiadam Yamahe RXV-450. Gra calkiem przyjemnie, w stereo moze nieco matowo ale napenmo nie ma ostrej góry. Poza tą wadą w stereo spisuje sie b. dobrze czytelnie i w miare naturalnie a do kina bomba.

Ja dałem 800 zł mysle ze za 700 stówek wyrwiesz RXV347 poszukaj na necie jest gdziesz test tego sprzetu

Skomentuj

Yamahe równiez polecam. Użytkuje i jestem bardzo zadowolony.

Skomentuj

takero, Przy zakupie zwroc uwage zeby amplituner mial wejscie 5.1 analogowe bo bez tego przy podlaczeniu go do komputera w 99% przypadkow nie da sie obyc.

P.S.
                          polecam to co mam w opisie. Neutralny dzwiek... ..tak mozna go okreslic (ale zaznaczam ze uzywam w nim tylko analogowego 5.1, radia, i dekodera ac3/dts, bez innych dla mnie zbednych efektow itd)

Skomentuj

Heh ja też mam thomsona tyle że dpl 1000.
                            Działa bez zarzutu od 6lat, jego główna zaleta to prostota obsługi i dts.

Co do tego że ma mieć wejście analogowe to raczej w 99% przypadków da sie połączyć bez tego coaxial (SPDIF) to standardowe wyposażenie każdej płyty głównej za ~230zł a coraz częściej optyczne wyjście jest razem z coaxialem.
                            Ciągnąć po pokoju 1 kabelek zamiast 6 to duża różnica także cenowa.
                            Pozdro.

Skomentuj

maxdila, coaxial tak ale encoder ac3 juz nie.

Skomentuj

Hmm ja mam sounstorma i podobno on jako jeden z nielicznych obchodzi sie bez programowych encoderów, to można zauważyć np. w grach, przy graniu w UT2004 z włączonym dzwiękiem przestrzennym na Sound Blasterze jest spadek klatek względem Sound Storma o kilka procent.

Skomentuj

maxdila, Dlatego wlasnie napisalem ze powinien miec wejscie 5.1 analogowe... ..wtedy problem z enkodowaniem do ac3 odpada.

Skomentuj

Jak większość również posiadam Yamahe ale model 640, amlituner roku 2003, w kinie jak i w stereo bardzo fajnie, naturanie nic nie dodaje od siebie ale to troszke inna kategoria cenowa

[ Dodano: 2006-02-12, 11:44 ]
                                    sorki, model 630

Skomentuj

ale to troszke inna kategoria cenowa
                                      ile kosztuje ?

Skomentuj

YAMAHA, ONKYO, DENON, ew ROTEL ale nie za ta cene

[ Dodano: 2006-02-13, 00:18 ]
                                        marantz

Skomentuj

Czaruję...
                                        X