Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stx 42 cm,PROSZE O INFORMACJE,BARDZO PILNE!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Stx 42 cm,PROSZE O INFORMACJE,BARDZO PILNE!

Witam
    potrzebuje wiedziec wszystko co wy wiecie o tym stxie
    http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
    prosze was,powiedzcie jakie sugerujecie budy i strojenie,moze closed? niechce bawic sie win isd,wole cos sprawdzonego.
    interesuje mnie zejscie... wlasnie... jak on nisko zejdzie i w jakiej budzie? naped to bedzie skromne 150 W,ale zawsze cos...
    Pozdrawiam i czekam na wszystkie informacje,PILNE.
    (do poniedziałku rana musze wiedziec wszystko o nim.)

Zaraz Ci dam linka do opisu glosnika chwila

[ Dodano: 2006-02-18, 23:04 ]
    Masz:
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...c888be35115104

Skomentuj

To ja może też dam linka, do gotowej konstrukcji http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?t=466 najlepiej kliknij na gg do Grzesia albo do umberto bo mieli i od razy możesz zapytać o coś konkretnego co cie interesuje:)

Skomentuj

ok,przeczytalem juz topic caly na elektrodzie i o tej konstrukcji,czekam dalej na informacje
        co do zejscia,mam rozne dane... jedni mowia ze od 24 hz drudzy od 30,inni od 34 lub nawet 50.
        zaryzykuje i kupie go -CIĄGlE czekam na nowe info
        pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez GRZESIO
          Osobiście nie polecam tego głośnika.
          więc czemu chcesz go kupić ?

[ Dodano: 2006-02-19, 00:19 ]
          nie lepiej mieć za porównywalną kase AP ?
          zagra lepiej w mniejszej budzie...

Skomentuj

ap niekosztuje 60 zł.

Skomentuj

AP nie kosztuje 60zl i dobrze.. ale z drugiej strony 42 kosztuje 117. Ja napewno wolał bym suba na AP niż 150litrową krowe na 42, przyczym AP napewno zagra ładniej.

Skomentuj

ja tez jestem tego samego zdania. lepiej kupic troche lepszy glosnik za podobna kase moze nawet poczekac i dozierac jakies 100pln ( a za 200-250 juz mozna wybierac mozna trafic super okazje np na allegro, albo bsw 10") nie liczy sie "ilosc" cali tylko jakosc... uwazam ze nei warto pakowac sie w ten glosnik, pozatym czym chcialbys go zasilic? i gdzie ma grac?

Skomentuj

Tak jak tomaszo pisal na elektrodzie, ten głosnik nisko nie zejdzie, ma za cienki napęd. Buda 60L strojenie 45Hz i jakos zagra, 24Hz to jakieś bzdury, ktoś za bardzo symulatorom wierzy.

Skomentuj

Temat brzmi,INFORMACJE O STXIE a nie ktory lepszy.
                    kupuje tego stxa za niska cene wiec spokojnie,dla mnie liczy sie jakosc ale ja to mam zamiar opchnac jakims dresom,albo zrobic jakiegos "Hałaśnika" na imprezki.

Skomentuj

uzyj przycisku szukaj .. w googlach tesz cos znajdziesz... nie len sie... symulatorem tez sie umiesz poslugiwac...co za lenistwo...

Skomentuj

symulator sobie wsadz w oko,bo przypadkiem uzyskam 24 hz.z bogiem.
                        uzywamgoogle,przeczytalem troche na elektrodzie i audiomani.
                        boze co za lenistwo przeczytac topic.

Skomentuj

wiem co przeczytales i wiem co pisales... tylez ze kazda osoba nowa jaka wejdzie na forum jest odsylana do symulatora... wiec jak mu nie wierzysz to zrob jak uwazasz... a twoje pytanie jest wlasnie takiej natury.. jaka buda i jakie strojenie do bla bla bla...

Skomentuj

Nie rozumiem - masz 2 konstrukcje na nim i to robione przez specjalistów,
                            więc o co chodzi ?
                            czego jeszcze chcesz ?

Skomentuj

Czekam na kolejne odpowiedzi na temat,

Skomentuj

a tak sie zapytam jak ty go symulujesz?? w jakiej obudowie ze ci 24 hz wychodza.. mam wrazenie ze go jakos nie wrzuciles do win isd... ja tam bym zrobil 120l strojony na 40 hz tlumiony zeby ta gorke zlikwidowac...f3 to jakies 37hz...i co ty na to? pokaz mi te 24 hz prz group delay nieprzekraczjacym 16 ms

Skomentuj

24 niejest z symulacji.nieuzywam juz win isd ani symulatorów innych.pytam ludzi o sprawdzone konstrukcje.wezme na kartce narysuje sobie linie i bedzie tak samo prawdziwa jak wykres w win isd.

P.s
                                  te 24 hz niemowie ze przy 100 dB,ale słyszalne,i niejest to furkotanie zawieszenia.

Skomentuj

powiedziales ze symulator ci pokazal 24 hz wiec rob jak chcesz... jak se mozesz narysowac to nie wiem o co ci chodzi... a inni to myslisz ze co do komor bezechowych wkladaja swoje sprzety?? jedynie co zrobia to jakies pomiary ale i tak najpierw sie opieraja na symulacji... z takim podejsciem to nigdy niczego sam nie zrobisz tylko bediesz powielac... powodzenia...apropo trych hz... to przy generatorze moze i uslyszysz te 24 i co z tego?? ja ze spadkiem kilkunastu db jak nie kilkudziesieciu...

Skomentuj

korzystałem z win isd jak nikt nierobil konstrukcji na danym sprzęcie.a ze juz ktos robil cos na tym stxie to pytam o gotowe konstrukcje,bo nieusmiecha mi sie wydac 40zł na dechy a potem sie okaze ze zamala buda albo cos nietak(jak zaduza to mozna zmniejszyc,ale to niezmienia faktu ze niepotrzebnie placilem za reszte dech,niemam duzo kasy)

Skomentuj

jak to ma isc na handel to moze byc ciezko... taka krowe malo kto moze kupic. dres woli cos kolorowego jak juz. no ale zobaczymy. jak masz za grosze to moze i warto. ale jaki piecyk do tego bedziesz mial?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X