Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GLOSNIK HECO HW 170K-CPG 880 CZY ALPHARD WH 651 H81

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GLOSNIK HECO HW 170K-CPG 880 CZY ALPHARD WH 651 H81

Wtajcie panowie mama do was pytanie.Mam zamiar zrobic sobie kolumny i niewim ktory glosnik wybrac moze wy mi cos doradzicie.A moze mace jakies inne propozycje w granicach cen tych glosnikow.
    Zgory dziekuje z odpowiedzi!!!!
    Pozdro

moze napisz co chcesz na tym zrobic,do jakiego pokoju,jakiej muzy sluchasz.
    Jakies konkrety.

Widze ze tez jestes z Krakowa wiec pewnie glosniki bedziesz kupowal w Monsterze pod Elbudem.

Skomentuj

Glownie slucham TECHNO.Moj pokoj ma 12 m2.Glownie zalezy mi na basie i czystym dziwieku.A glosniki kupuje na allegro.

Skomentuj

te heco to takie delikatne wooferki do miłego słuchania muzyki. dają ładny dźwięk. ale myśle że z alfredów będzie więcej basu tylko że ucierpi na tym jakość. jak jesteś kulturalnym technomaniakiem to tesle. a jak lubisz głośno i duzo basu to alfredy

Skomentuj

No wlasnie lubie duzo miekkiego bosu i w h..... glosno!!!!!!!!!!!!!!!

Skomentuj

Ja bym wybrał HECO ( te z Allegro - od Bodka, który jest z Krakowa !!! ).
            Jak chcesz łączyć te głośniki ? Heco są 8 Ohmowe, 80 watów sin, zawieszenie górne na gumie, kosz ze sztywnego PCV, membrana hmmm... nie za bardzo wiem... ale jakieś tworzywo. Trzeba im umiejętnie dobrać zwrotnicę i są bardzo dobre do br.
            W razie potrzeby udostępnię parametry i wykres T-S PODOBNEGO głośnika MAGNAT w 170 CG 880.
            Te Magnaty grają u mnie i są wporzo !!!
            Blizniaczy głośnik o bardzo zbliżonych parametrach - różnią się w zasadzie tylko membraną...
            Pozdro.

Skomentuj

piter znowu zaczynasz?? niema podobnych glośników są albo identyczne albo zupełnie inne.... zmiana membrany zmienia wszystkie parametry TiS

Skomentuj

nooo wlasnie sam myslalem zeby kupic te z allegro ale nie wiem bo troche badziewnie wygladaja... jak beda graly to juz zielonego pojecia nie mam ale moze na tyly do kina bylby ok ?

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31721180
                  To bezpośredni link do Magnatów, o których mówię... 70 zł za sztukę.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31707533
                  To link do Heco... Też 70 zeta za sztukę...

I jedne i drugie są bardzo dobre. Ale gdybym ja wybierał wybrałbym zdecydowanie Magnata... :), do którego mam szczegółowe dane. A poza tym grają u mnie na tyłach w obudowie br i gadają jak trza !!! Polecam !!! Magnat ma membranę z lakierowanej celulozyi oczywiście zawieszenie na gumie... Bardzo przyzwoity głośnik.
                  RDC = 6,7 Ohma; SD = 130 cm2; VAS = 23,5 l; fs = 50,6 Hz; SPL = 88,56 db ( 1W/1m).
                  Tyle wystarczy ???
                  Pozdro !

Skomentuj

PIETER a co sadzisz o tych ALFREDACH http://allegro.pl/show_item.php?item=31420558 ???????????Ja raczej wybiore te alfredy.Bo chyba zrobie sobie podlogowki.

Skomentuj

Zamieszczone przez EDIS
                      PIETER a co sadzisz o tych ALFREDACH http://allegro.pl/show_item.php?item=31420558 ???????????Ja raczej wybiore te alfredy.Bo chyba zrobie sobie podlogowki.
                      Coż...
                      Alfreda mam w aucie w tubie ( 30 cm ). Chodzi na zmostkowanym wzmaku ( Magnat... a jak !!! ) i czasem się zastanawiam jak mnie poniesie kiedy mi się mój bolid rozpier...li od decybeli w bagażniku...
                      Ale Alfred na podłogówki... Nie sądzę...
                      Może pomyśl o Tesli ???
                      Bardzo ciekawa i tania alternatywa... I myślę, że dużo lepsza od Alfreda... ( cały czas mowa o podłogówkach )...
                      Pozdr.

[ Dodano: 2004-09-23, 22:11 ]
                      Cena podobna ale patrząc na parametry ( których dla Alfreda nie podają, bo są niezbyt mierzalne ) to tylko ten Magnacik...
                      U mnie grają na tyłach w obudowie br ok. 18 litrów ( plus wysokotonowy i zwrotka ) i tłuką prawie tak jak podłogówki... Pasmo pocięte na 3200 Hz... Bez kompleksów...

Skomentuj

Parametry alpharda są podane na www.eltaj.pl :P A jeżeli idzie o ten model wh .... to w dziale konstrukcje coś na nim jest zrobionego. Konstruktor napisał, że nie za wiele basu z nich się wydobywa. Ja na twoim miejscu z kasą 70zł na głośnik mid-bass pomyślałbym o jakimś tonsilku(jest troszkę do wyboru). Piter podałeś parametry tego magnata jeżeli się nie myle, ale bez qts:P Więc te parametry na wiele w tym momencie się nie zdadzą:P

Skomentuj

Cóż...
                          Qm=4,30; Qe=0,65; Qt=0,57; Mms=9,96g; Rms=0,80kg/s; SPL=89,33 ( 2,83V/m ); SD=130 cm2...
                          Czy wystarczy ???
                          Pozdr.

[ Dodano: 2004-09-23, 22:53 ]
                          Magnat cd.

[ Dodano: 2004-09-23, 22:53 ]
                          Magnat cd.

Skomentuj

Jest jeszcze Tonsilek GTC 17/50/1 :] wyglada podobnie do tych Heco, prawie identyko tylko inna membrana, parametry tez podobne, ale inne :P
                            cena to jakies 60zł za sztuke... tylko trzeba je znależć ;]

wyglada tak: http://image01.conrad.com/m/3000_399..._00_FB.EPS.jpg
                            I wg. mnie grają całkiem przyjemnie :)

Skomentuj

A niema tych tonsilkow na allegro.Bo jak mowicie ze te alfredy nie sa zafajne to trzeba sie rozejrzec za czyms innym.

Skomentuj

Bardzo przyjemny głośniczek...że tak powiem...
                                Nie wiem czy wiecie, że Tonsil " robi " dla Heco i w ogóle dla Niemców ( np. GTC 11/130 z tytanową membraną ). Zresztą nie tylko dla nich ( np. seria Mission - znakomita zresztą...).

[ Dodano: 2004-09-23, 23:05 ]
                                Nie kupisz tych głośników na Allegro. Nie kupisz ich w Tonsilu... Ale znajdz na Allegro gościa o nicku JARASF - może coś Ci podpowie...
                                Niemniej ja dalej twierdzę, że Magnaty W 175 CP 880 ( te z Allegro ) będą OKI !!!

[ Dodano: 2004-09-23, 23:18 ]
                                Jeszcze jedno...
                                Qts=0,34 ( dla Magnata ).

Skomentuj

słuchajcie edis lubi słuchać głośno muzyki.... to ja proponuje stx'y one są stworzone do głośnego grania.... tesle i heco zaraz spali to samo tonsil.... a żeby spalić stx'a to juz trzeba naprawde niezłego agenta... kupi tesle i nie doceni tego że ładnie gra tylko uzna że gra cicho i słabo napie*****.....

Skomentuj

to powiedz mi piter jak z tym qts ten nizej czy ten wyzej bo z tym wyzej to taki glosnik sory ale o kant du**, a Edisowi to tak jak mowisz Sound Wave trzeba czegos pancernego nie do zdarcia najlepiej jakis stx 17 ,18 tym alfredem tez duzo halasu nie narobi, bo jak to z alfredami zawsze im brakuje efektywnosci, w tesli tez malo decybeli wiec z tanich LE zostaje tylko stx w br

[ Dodano: Pią 24 Wrz, 2004 ]
                                    Piter powiedz mi ja to jest z tym twoimi parametrami pierw napisales nie wszystkie bez QTS potem dopisales reszte i tam w tych pierwszych co podales jest mniejsze SPL niz w drugich tej niby reszcie od tej pierwszej czesci no i jeszcze sie wales w QTS co potem poprawiles ale jak by nie bylo to troszku zamotales i teraz to juz nie wiadomo

Skomentuj

Adam 85 --> to moja konstrukcja. Chyba nie przeczytales dokladnie.One nie mialy basu na poczatku.Teraz sie dotarly i basu jest naprawde duzo.Jesli mialbym wybierac stx 17-80-8 SS a ten Alphard to biore alpharda.Wiem bo mam oba modele.z Alpharda jest wiecej basu niz z stx'a(z ktorego i tak jest duzo jak na glosnik o takiej wielkosci),srednie tonow tez jest wiecej wytrzmuje wiecej i gra troche glosniej.Tyle ze tez jest drozszy.Ale ja z niego jestem zadowolony.

Edic --> w Monsterze pod Elbudem ten Alphard jest za 63 zł.Heco tez tam widzialem.

Skomentuj

sorki, że nie doczytałem, ale czasami już mi się miesza to wszystko;-) To fajnie, że teraz gra dobrze Mam tylko pytanie jeżeli idzie o czystość dźwięku... szczególnie w średnich tonach. Tylko proszę obiektywnie... co lepsze ten stx co masz czy ten alfred?? A może różnica w jakośći dźwięku nie jest duża?? Mnie się wydaje, że za 60zł brałbym jakiegoś tonsila, ale podkreślam ja;-) Pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                                        X