Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Taki pokoj i nie wiem dlaczego buczy :-(

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Taki pokoj i nie wiem dlaczego buczy :-(

Mam taki ustawienie klamotow w pokoju i nie wiem jak pozbyc buczenia przy scianach i zaniku bsu na srodku :/

Pokoj ma 12 m2 3,4 m x 3,5 m
    Załączone pliki

Problem akustyki pokoju to temat rzeka, buczenie może być spowodowane złym ustawieniem subwoofera jak i słabą jego jakością(zakładając, że masz jakiś zestaw 4.1creativa czy coś w tym stylu). Po pierwsze popróbuj poprzestawiać subwoofer po pokoju, mozesz też spróbować ustawić suba głośnikiem do ziemi.

Pozatym bardzo istotne jaką masz podłoge: dywan, parkiet, kafelki oczywiście najlepszy jest ten pierwszy.

Pozatym posprzątaj w pokoju : "...bo widzę , że masz tam niezły burdel..."

Skomentuj

Suba postawilbym z drugiej strony telewizora, mozesz sprobowac skierowac glosnik do podlogi. Poza tym grube zaslony i firany do podlogi. Przydalby sie tez jakis dywan na srodku podlogi. Na duzych powierzchniach w miare mozliwosci jakies rozpraszacze. Na polkach pluszowe misie.

Skomentuj

Sprzatnij te skarpetki,na bank pomoże.I na przyszłość nie sadzaj kot w wejściu...

Skomentuj

jaki to sub ?
          w którą strone skierowany jest głośnik ?

Skomentuj

hmmm dziwnei tak tłumaczyc z rysunku ..ale to zalezy gdzie ty sluchasz tej muzy gdzie siedzisz na srodu przy biurku??jak przy biurku to blizej biurka wez kolumny ale jak na srodku to blizej rogow ale nei za bardzo bo bedzie dudnic

Skomentuj

Burdel to mam :]

Slucham na lozku i przy biorku.

Sorka za niedomowienie ale mam zestaw 5,1 :)

Glosnik sube skierowany w strone tv a Br w strone lozka.

Kabinowalem juz z ustawieniem, nawet kladlem go na szawce :/ i nic to nie dalo, jak postawie na srodku pokoju to basu nie ma prawie wogole :/

Skomentuj

Sorka za niedomowienie ale mam zestaw 5,1 :)
                no właśnie rozchodzi się o to co to za zestaw ;]

Skomentuj

biurku, kombinowałem oraz szafce. 'w ogole' pomine bo o tym to juz w ogole nikt nie pamieta ;/

Przez to i ja sie ucze 'wizualnie' i potem mam problemy z pisaniem... ach ten wspaniały internet ;>

Skomentuj

Ja nie przywiazuje duzej wagi piszac na necie, a pozatym patrzysz na byki ? czy na tresc ?

Skomentuj

Jak dla mnie to w tem pokoj jest pusty. Łóżko , biurko , tv , co to ma być ? W tym pokoju nic nie ma wiec sie nie dziw ze masz kiepkie wniki akustyczne. podłoga przypuszcam z paneli czyli całkiem tragedia. A na sciany malowane czy tapetka ? Bo jak malowane do kolejna cegiełka do muru z napisem "marne brzmienie" .

Jedną pufą sprawy nie załatwisz.

Skomentuj

Ściany malowane, na podłodze sa panele. Dodam ze na suficie mam kasetonki styropianowe. Ale mam dywan czyli to chyba lepiej jak same panele. To co mam zrobić ? więcej nie wiem kwiatów ? Zasłony juz mam z grubego materiału. Za dużo znów nie napcham do pokoju bo się w nim nie zmieszczę :/

Skomentuj

Zamieszczone przez hellrider

Kabinowalem juz z ustawieniem, nawet kladlem go na szawce :/ i nic to nie dalo, jak postawie na srodku pokoju to basu nie ma prawie wogole :/
                          Domyślam sie że to wina chyba samego suba.Znaczy sie niby suba.Z opisu wynika że to jakiś tandetny zestaw rodem z chin.I nie ma szans aby to zagrało po ludzku.

[ Dodano: 2006-03-01, 09:43 ]
                          Zamieszczone przez hellrider
                          hehe ten zestaw 5,1 to poprostu kino Lg LH-T250SC DIVIX
                          I wszystko jasne.

[ Dodano: 2006-03-01, 09:45 ]
                          Zerknijcie:
                          http://www.maximedia.pl/?c=kino_domowe&p=lg_lh_t250sc

I czemu tu sie dziwić?

Skomentuj

Mógł ktoś tak od razu napisać ze nic z tego hehe. Dzięki umberto za porządną odpowiedz :-) W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak zrobienie zestawi do mojego pomieszczenia. Zastanawia mnie tez czy dało by śię zrobić subwoofer do tego odtwarzacza, jak myślicie ?

A skoro o tym mowa. Macie moze pomysl jak podlaczyc tego LG zeby byl poprostu odtwarzaczaem plyt Audio ? mam we wzmacniaczu wejscia : Tape2 , Data/tape1 , CD , Phono , Tuner , line. A przy tym LG nie ma zadnego wyjscia, nawet słuchawkowego :/

Skomentuj

Trzeba by sie dokładnie przyjrzeć jak ten sprzęcior wygląda.Czy sub jest aktywny czy pasywny.Weź no może strzel jakąś fote tego playera od tyłu albo dokładnie opisz wszystkie wejscia/wyjścia na tylnym panelu.
                              Pewnie sie da coś pokombinować,trzeba jedynie wiedziec jak sie do tego zabrać.

Skomentuj

jakie wymiary pokoju i przy jakich czestotliwosciach buczy? Czestotliwosci mozna sprawdzic za pomoca generatora w Winisd (na ucho).

Skomentuj

przeciez to pierdziawka... ona zostala stworzona do buczenia...

Skomentuj

Subek nie jest aktywny. Zasilany jest z DVD, ma ono wbudowany wzmacniacz i zwrotnie na Subwoofer. Z tego co dałem rade wymacać głośnik 13 cm zamknięty w 9.7L, BR 4 x 13cm. Z płyty 1 cm :/.

Jeśli chodzi o Tyl samego De fał De to ma on:

6 wyjść na głośniczki
                                    2 wejścia na anteny
                                    jedno wejście aux
                                    jedno wyjście chinch na TV

Budzenie jest w granicach około 84 do niecałych 100Hz, najbardziej jest słyszalne blisko ścian, na środku pokoju bardziej odczuwalne niż słyszalne.

Wymiary pokoju pisalem na samym poczatku.. dodam ze jest na 223 cm wysoki.

Skomentuj

Budzenie jest w granicach około 84 do niecałych 100Hz
                                      to właśnie zakres w którym gra ten sub ;]

Skomentuj

hellrider, jedyna rada to zrobić aktywnego suba i:
                                        -złapać się z sygnału od przodów
                                        -rozbebrać dvd i wyprowadzić sygnał po regulacji głośności.
                                        Osobiście wybrał bym opcje drugą,czort jasny wie czy przody nie sa zasilane obcietym sygnałem od dołu (subsonic) choć i z tym moga być problemy.
                                        Wszystko zależy od tego jak się czujesz na siłach przy takich pracach.
                                        bardzo duzo by tu pomógł schemat tego dvd ale pewnie o tym mozna zapomnieć znając życie.
                                        Ogólnie jeśli nie czujesz sie dobrze z lutownicą w dłoni może być bardzo ciężko to zrealizować.Ale jak najbardziej jest to wykonalne.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X