Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ocena projektu 3way by Takero :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

właśnie dowiedzialem się że w200s ma wytrzymałość mocową podobną
    do arn 226 :)
    alternatywą jest tonsil 20 80 2...
    tyle że przy napędzie jednym gc będzie dostawal tylko 50w jakieś...
    zajaranyy, powiedz jak grają przy tak dość małej jednak mocy.

Skomentuj

20/80/2 gra dobrze przy malej choc lubi moc... u mnie gra podpiety pod jakies 30 watt i starcza... a no i jeszcze czemu stosuje sie raczej 2*17 zamiast 20... nie ma problemu zastosowania 2 drog

Skomentuj

Jak dla mnie 20/80/2 gra super, ogólnie mógłby troszkę niżej schodzić ale można zawsze zrobić pare litrów większą obudowę, większa obudowa = mniejsza wytrzymałość a skoro do dyspozycji masz jakieś 50W to o wytrzymałość nie ma się co martwić. MarekW chyba kiedyś porównywał tonsila z w200s i chyba visaton mu bardziej pasował. A na audiomanii to chyba kilka osób mówiło, że wolą visatony. Ja tam patiotycznie wole tonsile i do suba, i do 3-way. http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?t=1057

Skomentuj

kurcze ,najlepiej byłoby posłuchać , tym bardziej że malo kto ma tego w200s ...
          licze że cala seria ma podobne właściwości :)

Skomentuj

u mnie tonsile siedza w jakichs 25l narazie docelowo bedzie ok 35 (juz drugi rok w testowej obudowie ) wspolgraja z arp ktory idzie do wymiany i d27tg wiec narazie na odsluchy nie zapraszam ale spokojnie mozna nawet w tak malej budzie odstawic suba w kat i zapomniec o nim

Skomentuj

słyszałem że jest dużo problemów z parametrami i ich powtarzalnością w tonsilach...

Skomentuj

wiesz ja osobiscie nie slysze roznicy miedzy gra jednego i drugiego... ale mozesz sie pomeczyc i zalatwic sobie tonsile wersje eksportowa trzeba podzwonic do magazynu pomeczyc troche pana magazyniera ale sadze ze warto...

Skomentuj

takero, jeżeli kupisz oba w jednym sklepie (z jednego źródła) to penie będzie wszysko ok. ja jednego tonsila kupłem w szczecinie w sklepie a drugiego prosto z hurtowni. Pierwszy grał jakieś 9 miesięcy w subie, drugi wcale i różnica była ogromna na plus dla pierwszego. oczywiście agresywne wygrzewanie przez 2 tyg. sprawiły, że dziś nie na żadnej różnicy.

Widzisz na razie wszyscy chwalą sobie tonsila, bo jest po prostu przez wielu słyszany i używany. Możliwe, ze w200s byłby lepszy ale jak sam piszesz mało kto go ma, mało kto go słyszał i mało kto może go może porównać...

Skomentuj

Podobno Tonsil gra mięciutko natomiast W170S i jak by można bylo się spodziewac reszta serii gra bardzij sucho więc na chłopski rozum W200S powinien tak samo grać (ale tylko na chłopski rozum)

takero zawsze mozesz zostac prekursorem

Mogłby ktos lepij opisac gre Tonsilka??

Skomentuj

20/80/2 ma mniej usztywniona membrane stad jego specyficzne granie, ale wygrzany w dobrze zestrojonym BR gra z tzw klangiem. Twardziej ale dunamiczniej zagra w200s, wydaje sie zatem ze ma mniejsza kompresje ale nie lubia go ludzie ktorzy bas chca slyszec nawet tam gdzie go nie ma.
                      Tak na marginesie myslalem ze dol ma byc aktywny calkowicie, wiec mozna wyrownac efektywnosc.
                      Mysle ze jesli i tak ma byc zasilany osobno, to niema sensu robic pasywnej zwrotki tylko tanszy i skuteczniejszy uklad elektroniczny.

Skomentuj

Mysle ze jesli i tak ma byc zasilany osobno, to niema sensu robic pasywnej zwrotki tylko tanszy i skuteczniejszy uklad elektroniczny.
                        tak właśnie mam zamiar zrobić :)

Skomentuj

Czaruję...
                        X