Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2*Lanzar MAx 12 vs BSw 15'

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2*Lanzar MAx 12 vs BSw 15'

Chcę zrobic suba. Mój pokój ma 25m kw. Wzmacniacz jaki posiadam to Holton 400W. Na głosnik moge mieć 400Zł.

Myslałem o BSW 15' lecz ostatnio wpadłem na pomysl dwóch Lanzarów MAX 12.
    http://cgi.ebay.de/Lanzar-MAX12D-AUT...QQcmdZViewItem

W kosztach zmieszcze sie tylko pytanie??

Lanzar ma dwie cewki po 4 ohm i raczej nie da sie podłączyc 2 lanzarów czyli 4 cewek do jedego holtona?? Czy on sobie poradzi?

oooo kolego jak ty nie potrafisz 4 cewek 4omowych podlaczyc tak zeby dawaly wypadkowo 4omy to ty nie bierz sie za robienie suba!

klocki lego!! :)

Skomentuj

Irek potrafie może żle napisałem chodzi o to czy ten wzmacniacz pociągnie dwa takie Lanzary??!!

[ Dodano: 2006-03-06, 13:05 ]
      4+4=8 i 4+4=8 i dwie 8 równolegle czyli 4.

Skomentuj

realnie ten głośnim ma 200-300W no moze 400 holton 800 na bank sobie poradzi 400setka tez powinna ale moze niewykorzystać w pełni tego głośnika.

Skomentuj

SW ja mam holtona 400w i myslałem by podpiąć pod niego Dwa lanzary.

Skomentuj

A i tak te dwie 12-stki nie pokażą tego co jedna 15-stka.

Skomentuj

Lanzar wytrzyma potężne moce a holton to troszkę mało na 2 sztuki 12'.Jest pewne ALE... głośniki car audio nie grają dobrze w domu - a dokładnie ciężko zmusić taki głośnik do tego by nie "mulił" a co w przypadku holtona będzie gwarantowane.

Osobiście wolał bym 15' bsw - na 100% zagra lepiej a wzmacniacz 400W to idealnie połączenie z tym głośnikiem.

Skomentuj

Czaruję...
              X