Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc, pierwszy sub aktywny do pokoju ;)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc, pierwszy sub aktywny do pokoju ;)

Siema, mam prośbe do kogoś cierpliwego i chętnego do pomocy Chce zbudować sobie suba do pokoju 2 na 3m, jednak nie wiem jaki sprzęt wybrać i czego potrzebuje =]
    Kontakt na gg: 1810930 w zamian mooja wdzięczność i ew. wyśle kilka $ za pomoc

Jestem pewien, że jeżeli napiszesz jaki masz budżet (ile możesz przeznaczyć) i czego oczekujesz od suba (szybkości czy zejścia, do muzyki czy do kina) to napewno bezpłatnie Ci pomożemy.

Skomentuj

Budżet - jak najmniejszy (proste ) sie da, głośnik do 100zł max ;/
      A sub głównie do muzyki (tekno + disco głównie), ew. czasem jak jakaś impreza klasowa to żeby miało co łomotać :)
      I proszę o podpowiedzi takie najprostrze, bo naprawde nic nie czaje

Skomentuj

A ile masz na wzmacniacz bo to jest podstawowe pytanie, a subwoofer ma grać a nie łomotać :/

Skomentuj

Nie orientuje sie w cenach =]

Skomentuj

Chodzi o to żebyś napisał ile możesz przeznaczyć na całą konstrukcję, bo Sub aktywny to głośnik, wzmacniacz, obudowa z wykończeniem. pozatym nie da się zrobić czegoś przyzwoitego za grosze, głośnik to jakieś 50zł (www.stx.pl) wzmacniacz to około 150zł (www.matronix.pl) obudowa z wykończeniem 20-50zł muszę cie rozczarować, że taniej się nie da ajak tak to może minimalnie. Czyli jeżeli nie dysponujesz min 250-300zł to daj sobie spokój i pozbieraj kase.

Skomentuj

pozatym to ma być sub do tego 6mkw pokoju czy na imprezy ?
              bo do 6mkw to styka 8' i tda...
              Polecam 20 120 4 aw w jakiś 20l i tda 7294 od Irka.
              ew 22 120 4 ...

Skomentuj

Pisałem do Ciebie na gadu, jak będziesz to odpisz :>
                Hm...wzmacniacz moge mieć z giełdy - zapewne syf, ale czasem można trafić coś dobrego po okazyjcej cenie, a na reszte kasa będzie - buda - mam sklejke (na poczatek wole uczyć sie na najgorszym, żeby potem nie mieć do siebie pretensji że pieniądze zmarnowałem) głośnik- myślałem o tym ale nie wiem czy sie nadaje: http://www.allegro.pl/item89476779_g...ica_20_cm.html

Skomentuj

nie masz parametrów = zapomnij o nim...
                  Hm...wzmacniacz moge mieć z giełdy - zapewne syf, ale czasem można trafić coś dobrego po okazyjcej cenie
                  nie lepiej odrazu kupić coś dobrego ?

Skomentuj

"(na poczatek wole uczyć sie na najgorszym, żeby potem nie mieć do siebie pretensji że pieniądze zmarnowałem)" :)

Skomentuj

Głośnik do którego linka podałeś to typowy bezfirmowy atrakcyjnie-dresiarsko wyglądający syf :) takero dobrze mówi stx'ik 20 120 4 aw tda od irka i będziesz zadowony

Skomentuj

hmm...teraz mam 8W sub od głośników creative 2.1 i 1/2 domu sie trzęsie 120W będzie ciekawe
                        a co do wzmacniacza to prościej jakoś? Link dokładniejszy, bo na googlach tylko schematy znajduje i jak samemu zrobić (<hmm ?)

Skomentuj

jubiler, powiedz jeszcze z czym ma to grać ?
                          tj co masz jako stereo?

Skomentuj

4 głośniki-2 creative + 2 z wieży, moc mała

Skomentuj

Zamieszczone przez jubiler
                              4 głośniki-2 creative + 2 z wieży, moc mała
                              W takim wypadku ten STX będzie w sam raz

Skomentuj

Więc tak, wymiary wyliczyłem (na 20l) i wyszło mniej więcej tak jak w załączniku.
                                Ale nasunął mi sie pomysł, żeby dodać albo br lub głośnik pasywny na górze suba.
                                Jestem raczej za br, i tu mam największy problem, może mi ktoś podać nowe wymiary, bo nie potrafie sam sobie z tym poradzić. Prosze też o dł. rurki

Skomentuj

jubiler:
                                  - po 1 - kompletnie nie podobają mi się proporcje ... :)
                                  - po 2 - nie wiem jak Tobie, ale mi wydaje się że z uwzględnieniem grubości płyt wychodzi jakieś 15l...

Skomentuj

Czaruję...
                                  X