Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN-32-300-4-SS+Monacor SPH 165KEP+Vifa D20TD-05-06

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN-32-300-4-SS+Monacor SPH 165KEP+Vifa D20TD-05-06

Mam zamiar wykonać kolumny na wyżej wymienionych przetwornikach. Co sądzicie o tym zestawie? Oto linki do głośników
    GDN :
    http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
    Monacor:
    http://www.monacor.pl/catalogue-prod...=62&SubKtg=512
    Vifa:
    http://www.akkus.com.pl/index.php?gr...&lang=pl&dh=dt

Zwrotki(???) o to poproszę kogoś zforum ale do tego jeszcze długo czasu tzn.wykonanie obudowy(skomplikowana budowa-taki projekt wybrałem) myslę że aż z rok ale muszę wiedzieć jakie przetworniki zastosuję.

Do tego gdn to nie wiem co wybrać doradzcie. Załączam screeny z winsd z symulacji tego głosnika w bass reflex i zamknięte
    Załączone pliki

niskotonowiec nieco za niskiej klasy do takiego zestawu,
    a ten monacor troszku drogi...
    vifa też w mało okazyjnej cenie:)
    Widze że sugerowałeś się kolorystyką głównie

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
      niskotonowiec nieco za niskiej klasy do takiego zestawu,
      a ten monacor troszku drogi...
      vifa też w mało okazyjnej cenie:)
      Z tym monacorem masz racje-a masz coś tanszego w takiej kolorystyce i wysokim przenoszeniu przy takiej srednicy(7000Hz 165mm):)
      a vifa-wiesz gdzie jest taniej?
      Chyba ze masz jakąś tanszą propozycje wysokotonowca podobnej klasy.
      STX-niestety-względy cenowe i kolorystyka dlatego tak nisko ale myślę że wystarczy.
      Ale mój post miał również na celu odpowiedź na pytanie co do typu i objetości obudowy....

Skomentuj

wiesz dla mnie to jest głupota takie kolumny. lepiej zób cos np na dwóch vifach m18wh + pl. Do tego można zrobić suba. Lecz słyszałem jak graja podobne vify i im basu niebrakuje. Jesli chciałbys taniej to mozna zrobic np na Visatonie al170+vifa. I do tego sub. Zawsze wyjdzie taniej. a takie duże kolumny niezawsze graja dobrze.

Taniej lgłosniki mozna dostać np u naszego kolegi z forum u gipsego temat jest widoczny w dziale off-topic.

[ Dodano: 2006-03-12, 17:16 ]
        I jeszcze no niby ciągnie wysoko ale to moga byc tylko dane wyssane z palca jak z tym że monacor sprzedaje STXa za większą cene.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
          lepiej zób cos np na dwóch vifach m18wh + pl. Do tego można zrobić suba.
          Suba nie chcę a z tą vifa to przesadziłeś(za drogo) . Jak chcesz coś doradzić to może coś na temat tej obudowy?... lub sredniotonowca-czy znasz jakiś tańszy z żółta membrana dobrej jakości? Ja na przetworniki nie chcę wydać więcej niż 500 zł na kolumnę a najlepiej jakby było taniej. A kolumny mają być trójdrożne gdyż odudowa do nich to wymusza-patrz załącznik.
          Załączone pliki

Skomentuj

czy znasz jakiś tańszy z żółta membrana dobrej jakości?
            n/c
            A kolumny mają być trójdrożne gdyż odudowa do nich to wymusza-patrz załącznik.
            czy te kolumy nie są na TL oparte ?
            dawno już ich nie widziałem
            Ariel616, jeśli chcesz zrobić ich kopiw to sobie odpuść :)

Skomentuj

Ariel
              Chcesz dobrze i nie tak strasznie drogo, z duza iloscia basu to zrob 2 way na jakims 20cm.
              Np. m12wo, CA22RNX, i do tego jakas pozadna kopolka. No i masz zestaw pelna geba, z basem i pozadna srednica. Porownojac koszt konstr 3way wyjdzie cie podobnie a moze nawet i taniej.

No i jeszcze jedno stx zamiast focala - Boze.
              i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

tak to są LT ale ja chcę zrobić inaczej-ja ściagam z nich tylko wygląd(koncepcje?) a nie sposób budowy. Dlatego zacząłem tego posta bo chodzi mi o te wykresy ch-ki tzn. które lepsze ja jestem raczej za zamknięta obudową(80l) a nie wspomniana LT lub BR

Skomentuj

Ariel616, charka to nie wszystko,charka nie zagra,zagra tylko głośnik.Wybór niskotonowca uważam za poniżej low-end.Widze że idziesz na ilośc a nie na jakość.To porazka na starcie.No chyba że liczy się tylko wygląd...

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                    Ariel616, charka to nie wszystko,charka nie zagra,zagra tylko głośnik.Wybór niskotonowca uważam za poniżej low-end.
                    Zaproponuj coś lepszego w tej cenie. Mówisz low-end a gdn-27-300-4-ss chwalicie w projektach jak.... Masz lepszą propozycje od 26 33cm-z tego co widzisz na zdjęciu to mniejsze będzie złe. A tak poza tym to i tak będzie lepsze od ARN226

[ Dodano: 2006-03-12, 20:40 ]
                    Zamieszczone przez borys

No i jeszcze jedno stx zamiast focala - Boze.
                    Przecież piszę że biorę tylko z tamtego projektu koncepcję obudowy a nie przetworniki(niestety ograniczenia kasowe)

Skomentuj

Do takiej konstrukcji kłaniaja się głosniki z wyższych półek.Zainwestujesz 1000 zł w Ushera?

Skomentuj

Zamieszczone przez borys
                        Ariel

Np. m12wo, CA22RNX, i do tego jakas pozadna kopolka.
                        Więcej danych proszę.... Ceny, zdjęcia(?) itp.

[ Dodano: 2006-03-12, 20:44 ]
                        Do takiej konstrukcji kłaniaja się głosniki z wyższych półek.Zainwestujesz 1000 zł w Ushera?
                        Nie! Brak kasy. Do takiej konstrukcji kłaniają sie głośniki z wyższe pólki-a inne odpadają??? Wrzuć na luz nie mam kasy tyle. Zaproponuj niskotonowca do 130zł.

Skomentuj

Ariel616, zaglądnij sobie na akkusa,ceny jak na dłoni.Tylko troszkę wyższe niz u stx-a.Ponadto stronka firmy qba...

Skomentuj

Ariel616, zaglądnij sobie na akkusa,ceny jak na dłoni.Tylko troszkę wyższe niz u stx-a.Ponadto stronka firmy qba...
                            Troszkę wyższe niż u stx???? 4 razy wyższe??? to ma być troszkę??? QBA tam też same drogie
                            a ja nie ma tyle kasy. Myślę że dobra obudowa do tego GDn 32 wtraz z tamtymi głośnikami Monacor i vifa stworzy niezłą kompozycję. Doradzcie coś taniego lub coś w sprawie tej obudowy..... Proszę...

Skomentuj

Myślę że dobra obudowa do tego GDn 32 wtraz z tamtymi głośnikami Monacor i vifa stworzy niezłą kompozycję.
                              na jakiej podstawie tak twierdzisz ?
                              koloru membrany i wykresów ?:)
                              powiedz ile masz kasy na to ?

Skomentuj

Jak dla mnie to rzut na zbyt głęboka wode.Nic Ci z tego nie wyjdzie.
                                A jeśli nie wierzysz moim słową to odpowiedz mi na pytanie:Jakim sprzętem dysponujesz w kwesti projektowania zestawów głosnikowych?O wiedze to nawet nie pytam...

Skomentuj

chcesz tak samo albo podobnie jak te focale ale niemasz na to kasy... to po co sie za takiego cos zabierac ? ogolnie zycze Ci powodzenie ze zwrotka bo tego gdna pewnie bedzie trzeba nisko ciac ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez vip
                                    ogolnie zycze Ci powodzenie ze zwrotka bo tego gdna pewnie bedzie trzeba nisko ciac ;]
                                    Będzie trzeba nisko ciąć ale resztą zajmię się monacor( w końcu to nisko średniotonowa jednostka)

Nie wiem czemu czepiacie się ale ja tylko obudowe sciągam. Ja nie mam zamiaru tworzyć hi-endu tylko normalnej klasy kolumny które będą lepsze niż eass300 i inne na TVM Acoustic

Skomentuj

Taaa?To powodzenia życze.

Skomentuj

Jakim sprzętem dysponujesz w kwesti projektowania zestawów głosnikowych?O wiedze to nawet nie pytam...
                                        Ja mam zamiar złożyć obudowy i dobrać z WASZĄ UPRZEJMĄ(!!!!) POMOCĄ głośniki a zwrotnice to już polecę komuś do zrobienia-pisałem już o tym na początku.
                                        Obudowę mogę mniej więcej wyliczyć sam z małą waszą pomocą dlatego też rozpoczołem ten post(wybrać wykresy, ch-ki, closed vs BR itp.itd.)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X