chcę odswiezyc kolumienki unitra na GDN16/20 i GDW7/15.
powód prosty: zawieszenie się rozsypało.
Naczytałem się troche o wymianie membran, bede robił to sam.
Proszę nie pisac, ze to bez sensu, ze bedzie tylko burczało.
mam 2 możliwości kupić stx gdn-16-50 gdn-17-80 albo samemu wymieniać cały układ w tonsilu (drugie podobno taniej i lepiej)
jaką cewkę? nima tych starych 20W. skusić się na 40W? to zwiększy moc głośnika, czy rozwalę go mechanicznie (obudowa closed 7L)??
Jakie dać zawieszenie/membrane?? gumowe, piankowe? które trwalsze??
chcę dać większą osłonę przeciwpyłową np. z jakiegoś głosnika 25cm. czy to nie zmieni charakterystyki?
do tego mam popalone tweeterki GDW7/15. czym mam je zastąpić?? srednica otworu 65mm. muszę je dopasować do nowej 40w cewki. jaką powinny mieć moc?? mnie uczyli, ze 1/3 basa. czyli niby mniejsze niż teraz.
pewnie nie tylko ja mam takie problemy, więc sory jesli taki temat juz jest.
powód prosty: zawieszenie się rozsypało.
Naczytałem się troche o wymianie membran, bede robił to sam.
Proszę nie pisac, ze to bez sensu, ze bedzie tylko burczało.
mam 2 możliwości kupić stx gdn-16-50 gdn-17-80 albo samemu wymieniać cały układ w tonsilu (drugie podobno taniej i lepiej)
jaką cewkę? nima tych starych 20W. skusić się na 40W? to zwiększy moc głośnika, czy rozwalę go mechanicznie (obudowa closed 7L)??
Jakie dać zawieszenie/membrane?? gumowe, piankowe? które trwalsze??
chcę dać większą osłonę przeciwpyłową np. z jakiegoś głosnika 25cm. czy to nie zmieni charakterystyki?
do tego mam popalone tweeterki GDW7/15. czym mam je zastąpić?? srednica otworu 65mm. muszę je dopasować do nowej 40w cewki. jaką powinny mieć moc?? mnie uczyli, ze 1/3 basa. czyli niby mniejsze niż teraz.
pewnie nie tylko ja mam takie problemy, więc sory jesli taki temat juz jest.
Skomentuj