Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik Boschmann SYLB-8 20CM

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik Boschmann SYLB-8 20CM

Co myslicie na temat głosnika Boschmann SYLB-8 (20CM).
    Chodzi o to ze niedługo skoncze podłogówki 3xway ktore zaprezentuje na forum i zaczne budowac suba.
    Czy ktos posiada zrobiona konstrukcje na tym glosniku lub czy slyszal jak on gra ??
    Czytalem opinie uzytkownikow na roznych forach. Inni mowia ze glosniki Boschmann sa kitowe jak Alpharda., A parametry wyssane z palca.

http://allegro.pl/item91115665_inter...lb_8_20cm.html

Prosze o wasze opinie i wyrozumialosc

pozdrawiam

bez sensu jeśli sub na 20cm głośniku ma współpracować z 3way...
    co to za 3way ?:>

Skomentuj

3xway to ARV 104, ARP 150, stx 22-120.

zdjecie: http://img489.imageshack.us/img489/4392/kolumny37sz.jpg

Tak to wyglada. Projekt nie jest skonczony.

Ale ja nie che zebym mial taki bass zeby sie sasiedzi schodzili

Skomentuj

oleczek1988, ten buszmen niczego nie wniesie...
        pomyśl nad jakąś 12 lepiej :)

Skomentuj

stary zrob sobie najlepiej 4way w ktorych i tak bedzie brakowac srednich... cos takiego widzielismy na wolumenie cieszylo sie wielkim zainteresowaniem... najlepiej wogole nie wkladaj tego arp to ci nie bedzie sub potrzebny

Skomentuj

Hm.. 12'; ( 25cm) Boschmann niewiele kosztuje bo 119zł.

http://allegro.pl/item92097798_inter...0w_gw12mc.html

Skomentuj

oleczek1988, stary.... poczytaj troche forum... za 137 zł masz STX 30 AP jak ma być tanio to chyba ten STX jest lepszym wyborem.

Skomentuj

12" = 30cm

Skomentuj

oleczek1988, cal ma ok 2.5cm :)
                  Powiedz ile masz kasy na to wszystko i czy tak bardzo sub jest Ci niezbędny...

Skomentuj

A przepraszam za blad 12'' to 30 cm ogolem bude zrobic to nie jest tak duzo kasy a na glosnik to chce wydac do 125zł.

Skomentuj

oleczek1988, kup 30/300/4AP

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                        cal ma ok 2.5cm :)
                        A dokładnie 254mm przynajmnij tak uczyył mnie pan profesor na technologi i kazał dobrze zapamiętac

Ap bedzie jednym z lepszych i tańszych wyjśc ale jak jeszcze za drogo to zostaje ci STX 27 150

Skomentuj

1. Jaki masz wzmacniacz do kolumn??
                          2. Jaki do suba??
                          3. co te arp 150 robi w tym zestawie ??
                          4. Po co Ci sub jak masz 2x22cm w glosnikach?(napisales ze nie chcesz glosno)
                          5. Jaka masz zwrotke w tych kolumnach?

Mam nadzieje ze nie :
                          1. unitra 2x25w
                          2. Brak
                          3. udaje sredniotonowego
                          4. Bo fajnie miec suba
                          5. uniwersalna ale za to janbo

Skomentuj

1. mam wzmacniacz marki Pioneer A-225 / czterokanalowy / pobor 330W/ na kanal z 60W
                            2. Do suba byl kupil wzmacniacz
                            3.hm... kazdy mowi co innego wiec nie komentuje
                            4. Sub nie musi walic bassem mocno. Zawsze jest mozliwosc sprzedania.
                            5. Zwrotnice dopiero kupie. Janbo ( J3A). Lub inna o podobnych parametrach

Skomentuj

1. ze 30w na kanał jeśli ma 4 kanały, a nie możliwośc podłączenia 4 kolumien...
                              4. Robisz suba żeby nie miał basu i jeszcze zamierzasz go sprzedać ?
                              Jeśli chcesz traktować to jak interes to raczej zapomnij :)
                              Dużo nie zarobisz :)
                              5. Zwrotnic się nie kupuje gotowych = uniwersalnych...

Skomentuj

na moje oko zawiedziesz sie strasznie tym zestawem :( ja bym na twoim miejscu zrobil malutkie monitory jak nie masz wyboru na tym arv+arp(najlepiej arx) i z te 2 stx 22 zrobil z nich tandem albo jednego sprzedal i zrobil suba z drugiego. dwa monitorki dal pod tego pionnera a do suba kupil wzmak matronixa i bylo by miodzio.

Skomentuj

Panowie widze ze troche na mnie wskakujecie. hm.. ja robilem projekt od DJ SMS. ON ma podobne. I on ma tez APR i arv i co na to powiesszm michone -> http://djzibi.ovh.org/forum/viewtopic.php?t=13

Skomentuj

po pierwsze dj sms uzyl arn 226 a ty stx 22 czyli inna buda, inne strojenie.
                                    Ludzie dlaczego uniwersalna zwrotnice??
                                    Oleczek co na to powiem?dla mnie zadna rewelacja... jak juz to bym dal arx i poprosil bym kogos o porobienie pomiarow i zrobienie zwrotnicy pod ten zestaw!!!!!!! poczytaj sobie o konstrukcjach 3way... 1000 osob z forum Ci powie ze SIE NIE UZYWA UNIWERSALNYCH ZWROTNIC!a drugie 1000 ze z ARp jest tyle srednich co z mojego telewizora :P

Skomentuj

z ARp jest tyle srednich co z mojego telewizora :P
                                      coś kiepski masz tv :P
                                      ja używam głośników z TV i naprawde dobrze grają - oprócz dołu ;]
                                      ale za to z 10cm głośnika mam spl 90dB i nie licząc dołu całe pasmo, w tym piękną średnice
                                      oleczek1988, to właśnie byłoby świetne rozwiązanie dla Ciebie.
                                      ARZ w closed i jakiś sub do tego, na upartego nie potrzeba żadnej zwroty...

Skomentuj

kiepski kiepski :) TEC ma z 15 lat jeden glosnik owalny taki troche wiekszy od noki 3210 :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X