Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana basowych glosnikow - Unitra

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

o wersji glosnika........ czasem o oporze......

Skomentuj

Ok. A jesli na swoim mam: GDN 20/20 i tylko to, to jaka wersja powinna byc?

Skomentuj

kup gdn 20/20 poprostu(oryginal !!)

Skomentuj

A myslisz ze gdzies takie dostane?

Skomentuj

Witam!
            Raczej takowego nie dostaniesz, jedyne zrodlo to urzywany i dobrze zachowany na allegro, ale prawda jest taka ze wczesniej czy pozniej i tak sie posypie zawieszenie...

Oznaczenie 20/40/1 badz 20/40/10 bylo stosowane dla roznych glosnikow, i w tym przypadku nie oznacza impedancji

Orginalnie znajdziesz juz chyba tylko GDN 20/40 lub 20/35 na www.tonsil.com.pl w cenie 64 zł/szt lub drugi na www.e-tonsil.pl w cenie 59zł/szt ktore byly stosowane w nowszych modelach kolumn Tonsil (np. Space'86)

Inne zrodlo to glosniki regenerowane tonsila lub www.stx.pl (w tym ostatnim to juz trzeba by przeprojektowac obudowe i zwrotke, wiec lepiej juz zlozyc od podstaw, za duzo zachodu)

Skomentuj

No oryginalne 20/40 jak widac ja mam do sprzedania :] <lol>

Skomentuj

to praktycznie zabytki klasy zerowej - jak wstawisze takie jakie są teraz to będzie źle jak wstawisz inne to będzie gozej.... jak ma być tanio to mozesz wstawić tesle ARZ. ten tonsil co tam teraz jest to praktycznie szerokopasmówka o X-max jakiś 1mm który praktycznie niema basu....

Skomentuj

No to teraz mi zamieszaliscie :)
                  Nie znam sie na wymianach i budowie glosnikow. Chcialem poprostu wymienic tylko basowe GDN/20/20 na nowe bo stare sie porwaly.... ale jesli tam trzeba by bylo jeszcze zwrotnice wymieniac, to nie wiem czy dam rade z kasą...

Skomentuj

Czaruję...
                  X