Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głosnik na subwoofer jaki 800zł ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głosnik na subwoofer jaki 800zł ?

Witam

Mam pytanie co polcacie na głośnik do subwoofera do słuchania muzki głownie (różne gatunki). Mam 800zł. Pokój 3,4 na 4 metry. Wzmaka juz mam około 300W sin. Miał byc xxls 12 teraz zastanawiam sie nad 10 calowym albo czyms innym interesuje mnie raczej b-r. Za odpowiedz z góry dziękuję. XXLS sprowadzany z holandi jak coś.
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

zaraz ci ktoś napisze ze xls sie nie nadaje do muzyki... zaraz zaraz to jestem ja :P
    Szukaj innego jak chcesz muzy słuchać.
    Jak do 800zł to porozglądaj sie za visatonami - visaton.pl
    Pozdro.

Skomentuj

beyma power 12/15

Skomentuj

Sorki Kudłaty, z ta Beyma to wiesz,różnie bywa.Trzeba być cierpliwym i ostrożnym.Bo bywa że klepie albo trze.Typowe dla hiszpanów,jak seat.
        Ja bym jednak jesli chodzi o muze zastanawiał się nad BSW,jest niezły wybór,ceny przystępne a parametry rzucają na kolana.
        To nie to że chwale co mam,poprostu na beymie się przewiozłem i nawet miałem troszke nieprzyjemności z tego tytułu.Więc przestrzegam.Choć definitywnie nie odradzam.

A mój faworyt?
        BSW 154II
        Dokładnie w 16 metrach gra :P

Skomentuj

Własnie to mi piszą ze xxls do kina a beymy nie chce. A głosnik raczej 10 cali wole.

Skomentuj

ogolnie powiem tak... mialem stycznosc z kilkoma beymami... powerkow tylko sluchalem osobiscie nie mialem.... ale estradowki do nadstawek to super sprawa... sa wytrzymale mocowo moim zdaniem... nieudalo mi sie rozklepac ich jescze teraz ostatnio kupilem tkaie slabiutkie 50w sredniaki 10" (10ag/t)... graja w nadstawkach leci na nie cale pasmo dostaja jakies 140 w...i zyja... znaczy nie powiem ze dostaja 140 w ale basowki ktore dostaja z tej samej koncowki nie czuja sie wcale duzo lepiej od tych maluchow...przypadlosc tej cewki byla faktycznie w 12 i 10br60/70... zdazaja sie tez u nich niedociagniecia konstrukcyjne jak krzywo wklejone zawieszenia itp itd... ale powiedzmy ze zdaza sie najlepszym...moze eminence:>?

Skomentuj

A i visaton tez odpada co to jest 82-83 db w takim TIV250 czy 200. Ja potrzebuje minimum spl 87 dB.

Skomentuj

Kudłaty, ja się z Toba nie będe kłócił ani w ogóle,za równiacha jesteś :)
                Co do typowej estrady beymy-masz racje.Ale reszta produktów jest nie pewna.Nie ja jeden narzekałem.I dlatego definitywnie dalem sobie spokój.Po co mam się kłócic co pare dni?

Skomentuj

STX-a kup :)
                  Do tego Matronixa to lepszego glosnika bym nie podlaczal :)

Skomentuj

ireczku, oby nie AP

P.S.
                    Śmiga na siliconowych na razie bo mika popękała.

Skomentuj

Lepszy matronix niż dwa tadeusze a jak bym miał na wzmaka przeznaczone ponad 1000zł na wzmacniacz to bym sobie kupił panel HYPEXA albo z elmuza panel, a ak kupilem za 420zł i mi wystarcza nie nażekam.

Skomentuj

Choć danie matronixa będzie profanacją dla tego głośnika to mozę TIWa 250 ?
                        Pokój nie jest zbyt wielki więc wystarczy...
                        Ale powiedz czego oczekujesz i z czym ma to współgrać ?

PS. ZAmiast kupować matronixa wolałbym zamówić u kogoś z forum Holtona...
                        Matronixy to budżetówki -co widać po np ich panelach ;]

STX-a kup :)
                        Do tego Matronixa to lepszego glosnika bym nie podlaczal :)
                        popieram ;]

Skomentuj

to tutejsi forumowicze zajmuja sie składaniem holtonów?
                          Kto to taki?
                          Chetnie podejmę podagam.
                          Pozdrawiam

Skomentuj

Holtona mozesz kupic uruchumionego, trzeba tylko napisac do altrona ze taki chcemy Dalej już chyba sobie poradzisz z polaczeniem wszystkiego

Skomentuj

Mi chodziło już o kompletnego wzmaka ;]
                              A nie uruchomioną końcówke mocy...
                              Możesz pogadać z SW lub np z Zibim - co do holtona,
                              no i wiadomo - z Irkiem - co do Jego panelu :)
                              Który swoją drogą naprawde ostro wymiata :)

Skomentuj

Nie no pewnie ze sobie poradze :-)
                                mam wrażenie ze nawet z lutowaniem i być może uruchomieniem :-)
                                Chodzi o to zeby zaoszczedzić sobie czasu i nerwów przy uruchamianiu.
                                na stronie jest napisane ze ten zwmak na 4 parach tranzystorów kosztuje 150 PLN - czyli ze uruchomiony?
                                Wiecie co teraz to juz sie gubie.
                                te klocki które sa do sprzedaży w dziale sprzedam są czyje SW czy irka?
                                Wydawało mi sie ze sw jesli tak to gdzie jest oferta irka?

Skomentuj

To w dziale sprzedaży to PA300 igoda. Co do wzmaka irka to może ci zrobić 300W panel, gadaj na PW. Sound Wave z tego co kojarze złożył kilka holtonów. Co do holtona z altrona to możesz zamówić gotową uruchomioną końcówkę mocy, trzeba tylko wyregulować prąd spoczynkowy.

Skomentuj

Zamieszczone przez ditomek
                                    te klocki które sa do sprzedaży w dziale sprzedam są czyje SW czy irka?
                                    są Igoda...

Zamieszczone przez ditomek
                                    gdzie jest oferta irka?
                                    m. in. tutaj:
                                    http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=2897
                                    ale najlepiej napisać PW do Niego.

Skomentuj

hahahaahahn tadeusze 120 W a matronix smija jak trza panel dziadowski radiator zle zamontowany ale gra jak trza.

Skomentuj

takero, przerabiałem wątek kilka razy.
                                        2005-03-07, czyli rok temu zadałem pytanie o wzmacniacz 200W. Odpowiedz ze powstanie. Czy po roku mozna go gdzies zamówić?
                                        Tam dyskuzja ciagnie sie tylko o TDA.
                                        Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                        X