Jestem strasznie skołowany.
Miałem robić kolumny główne na 2 x Tesla XW165 (koszt zakupu głośników 120zł)
Ale kolega namawia mnie do tego żeby złożyć kolumnę główną na 2 x Visaton W 170 S (400zł).
Nie mam takiej kasy, ale mogę pożyczyć.
A moje pytanie jest takie: Czy opłaca się dołożyć 280 zł i zamiast Tesli kupić Visatona.
Obydwa głośniki wypadają znakomicie pod względem cena/jakość.
Sorki że umieszczam post z takim badziewnym tematem ale od czytania o tych dwóch głośnikach już całkiem mi się pomieszało i nie wiem co robić.
Wolałbym nie pakować się w pożyczki, ale jak warto zainwestować w Visatona to jakoś skołuje kasę.
Nie wchodzi w grę jeden głośnik W 170 S – muszą być 2. (jeden będzie za cichy)
Kolumny będą częścią kina domowego ale będę tez słuchał na nich często muzyki (techno, czasami klasyki i ogólnie muzyki z dużą ilością wokalu) dziwne zestawienie ale takie mam upodobania.
Co radzicie? co byście zrobili na moim miejscu? Visaton czy Tesla.
Ps. Głośniki wysokotonowy to Vifa TC20SD05-06 (na 100
Miałem robić kolumny główne na 2 x Tesla XW165 (koszt zakupu głośników 120zł)
Ale kolega namawia mnie do tego żeby złożyć kolumnę główną na 2 x Visaton W 170 S (400zł).
Nie mam takiej kasy, ale mogę pożyczyć.
A moje pytanie jest takie: Czy opłaca się dołożyć 280 zł i zamiast Tesli kupić Visatona.
Obydwa głośniki wypadają znakomicie pod względem cena/jakość.
Sorki że umieszczam post z takim badziewnym tematem ale od czytania o tych dwóch głośnikach już całkiem mi się pomieszało i nie wiem co robić.
Wolałbym nie pakować się w pożyczki, ale jak warto zainwestować w Visatona to jakoś skołuje kasę.
Nie wchodzi w grę jeden głośnik W 170 S – muszą być 2. (jeden będzie za cichy)
Kolumny będą częścią kina domowego ale będę tez słuchał na nich często muzyki (techno, czasami klasyki i ogólnie muzyki z dużą ilością wokalu) dziwne zestawienie ale takie mam upodobania.
Co radzicie? co byście zrobili na moim miejscu? Visaton czy Tesla.
Ps. Głośniki wysokotonowy to Vifa TC20SD05-06 (na 100

Skomentuj